Tudja valaki hogy a Dunavecsei oszlopos fúrógép (FO-15) "feje" hogyan van rögzítve az oszlopra? Könnyen le lehet venni? Szállítás miatt kérdezem, hogy az eladónál mennyire könnyen, gyorsan lehet szétszerelni?! Azt látom hogy a talpat könnyű levenni, csak négy csavar tartja...
Úgy látszik, mintha szigetelőszalagot tekerne rá, de lehet, hogy valami más. A lejjebb említett gumi vagy szilikon is biztos jó, mert az eredetileg idevaló bandázs túl vastag ide.
Viszont megcsináltam az agyat tömör bükkből. Fasza lett, csak készítenem kellett hozzá egy lehúzó célszerszámot, hogy le tudjam venni a tengelyről :) Felrakni is úgy tudom, hogy M6 menetes szárat tekerek a tengelybe, és anyával ráhúzatom a cuccot.
Még nyáron csináltam egy kis tesztet, 3 féle fűrészlap, 2 féle vágással, 2 féle anyagon, megosztottam a topiktársakkal is, tanulságos volt (nekem legalábbis):
Én 48 fogas Bosch lapot használok a sínes fűrészhez, 1-2mm elővágással bútorlapot is szépen lehet így vágni, persze lassan.
Rendes körfűrészt még nem próbáltam, csak hanyatt kézit. Biztos én vagyok a béna, de nem sikerült olyan szép egyenesen vágnom, valahogy stabilabbnak érzem a vezetősínes megoldást.
Persze sok egyforma darabnál azért jól jönne az asztali, mert a vezetővel egy kicsit körülmény, de nem lehetetlen.
Mondjuk mutatnám a különbséget módszer/fűrészlap között:
Egyik vágás a vezető+ kézi körfűrész (Bosch lappal, 24 fogas) rá merőlegesen az asztali fűrész (Freud bútorlapvágóval, 80 fogas) Mindkét esetben ez a felület volt a fűrészlap szempontjából a kilépő oldal. Mindkét fűrészlappal vágtam mindkét irányban (szálirány). A Freud lapot nem nagyon lehetett át-/megverni.
Szóval sokat számít milyen lappal (meg persze milyen géppel) szabdalsz.