Ehez nem adtak anno, vagy nem kellett és kidobtam. Eddig minden gépünk 43-as nyakú volt, csak ez a mostani kisebb. Szidtam is amiért nincs ráírva a dobozra.
Szia! Szerintem olyan anyagból ,amilyen a fúrógép burkolata ( talán müa) ,ha fémből van a gépnek a nyakrésze akkor azonos fémből, esztergályozni egy ilyen gyűrűt. Talán- danamit- a neve és ez aztán sok mindenre jó. erre a célra a legtutibb.
Ma a tanműhelyben 8mm-es köldökcsapoztam. Az egyik furat valamiért félrement. Kb. 1mm-t. Sebaj, mondom, egy csöppet melléfúrok. Majd a ragasztó megtartja. Engedem bele a fúrót s látom megy félre, bele a lyukba. Pfffffff. Megállítom. A tokmányt jobbra-balra mozgatva a fúró hegye kb. 2,5mm-t kileng. Nagy földön álló oszlopos fúró. :-(
Kicsinek nem kicsi, de már nagyon nem olyan, mint volt. Régebben a hátsó sorokban csak műszaki cikkek voltak, most meg egyre több a bugyi/zokni árus ott is. A kínálat eléggé rapszodikus, ha van egy fajta termék valahol, akkor nagy valószínűséggel másnál is lesz. Most például minden második helyen volt asztalos szorító. Olyan minta sokaknak egy beszállítója lenne. :)
Sok a gagyi egyébként (csomó Strauss cucc). Fémforgácsoló cuccokból (fúrók, esztergakések, köszörűkorongok, stb.) elég sok van. De pl. láttam egy 700 mm-es lapkás fűrésztárcsát is. :D Vannak komplett gyalu és körfűrésztengelyek. Azokra a dado tutira rámegy. :)
Ahol a gyalut vettem (szétszedtem egyébként, az No4-es feliraton kívül mást nem találtam) volt egy fém fúróállvány dönthető asztallal. Későn jutott az eszembe, le kellett volna fényképezni. Jó masszív, békebeli darabnak tűnt, kb 1 m-es magassággal.
Szoktam átjárni a határon túlra is (Ungvár, Munkács, Beregszász). Az igazán jó vételek ott vannak. Csiszolóvászon, festék, hígító, lazúr, szerszámok, stb. fele-harmada a mi árainknak. A minőségükkel pedig egyáltalán nincs gond.
Ha tehetitek, akkor egyszer érdemes elmenni a nyíregyházi piacra (hétvégén, akkor van a legtöbb árus), és ha van bátorság, akkor a határon túlra is. Az útiköltséget fedezi az üzemanyagkülönbség, a többi meg már tiszta haszon. :)
Nekem meg lett egy 500w-os "fúrógépem" amit egy ilyen állványba akarok bennehagyni. Erre kiderül, hogy lötyög benne... létezik nem 43-as befogású fúrógép???? Az 35-ös lenne? Vagyis kell bele egy 43-35/2 azaz 4mm vastag gyűrű? Csak tudnám miből.
sokat nem vágtam körfűrésszel, de ha kicsiti árnyékban van a vágás, akkor látszik hogy a vágási vonal világít, folyamatosan szikrázik ahogy vágja.
erre-arra jó, de nem állnék belőle tömegesen gyártani olyat amihez sokat kell darabolni. pl polcnak jó, meg borításnak, de nem csinálnék belőle 6x6x6cm dobozokat.
_valaki_ kért kölcsön fűrészt laminált lerakáshoz. nem voltam otthon, asszony beengedte műhelybe. telefonon elmagyaráztam neki hol a dekopír, meg hol van hozzá penge. úgy tűnt megértette. letette a telefont, majd úgy gondolta nem kell neki a dekopír, meg nehogy valami baja legyen a drága szerszámnak, elég lesz neki egy kézifűrész. és elvitte a tajima japánfűrészt. egy szoba alatt teljesen elment az összes éle, minden foga szép tompa és kerek lett.
Laminált parketta az eszi a szerszámokat, az a tapasztalatom, bár lehet csak az olcsóakat a drágát nem, de hallottam jó minőségű fűrész lap gyors kopásáról is.
Ez lényegében mdf csak rá van sütve vmi féle laminált réteg (szerintem). Relief maráshoz szerintem nem jó, de dobozhoz valóban jó lehet.
Én 10 éves tapasztalatból mondom, hogy nagyon megéri.
Igaz, ez egy kicsit a régebbi dizájn, de ez a használati értékén nem ront semmit.
Amit a lidl (aldi?) árult, az picit újabb kinézetű, viszont adnak hozzá gépsatut is - cca. 6 rugóért.
Az a verzió pláne megéri, mert az a satu nagyon hasznos jószág bír lenni - pláne ha néha fémet is megmunkálsz.
Arra készülj el, hogy az inbusz-csavarokat kicseréld hosszabbakra, rajtuk olyan marok-gombokkal (nem tudom a helyes megnevezését) - tehát olyan szétszedhető, műanyag tekerőgombok, amelyek a normál, M6-os, hatlap anyát (vagy csavarfejet) befogadják és azzal lehet tekergetni állításkor.
Ennyit kell (legalábbis ajánlatos) vele csinálni, semmi mást.