Sajnos, én akkor kiszállok - mert részemről bútorokat készítek ugyan, de azt csak bútorlap-variációkból - illetve kizárólag csak hobbi-szinten, saját- és családi-felhasználásra.
Ehhez mérten állt össze a gépparkom is - általában hobbi besorolású gépeim vannak (ebben mondjuk van némi tapasztalatom) - amelyek bár jól szolgálnak az általam űzött szinten - mégis messze állnak attól, amit te tervezel.
De vannak itt nagy tapasztalatú, "feketeöves" kollégák is, akik biztos eligazítanak majd a profi gépek világában is.
Akkor semmi mást nem kell tenned mint elég sokat visszaolvasnod. :) Szerintem egy év elég, tehát ha 2016 januárjától végigolvasod a fórumot akkor minden kérdésedre választ kapsz majd.
Elektromos kéziszerszámokra gondoltam.Első sorban hétvégi elfoglaltságnak,de jó lenne ebből valami jövedelmet is fabrikálni.Szeretnék bútorokat és egyéb eszközöket,tárgyakat készíteni.Szóval nem csak ilyen pepecs munkákra használnám őket.Amiben biztos vagyok,hogy a Makita az egyik legjobb,de mivel egy kukk tapasztalatom sincs a gépek terén mint márkák ezért jó lenne tudni hogy most pl egy felsőmaróból is olyan jó ez a Makita.Amúgy mindenféle kép valami erőset akarok,nem szeretnék rohangálni szervízbe és egyéb :)
Az asztal kerete 40x60-as zártszelvénykeret, a lábak és a merevítőkeret 45-ös szögvasból készült. A lábak aljába acél szintezőcsavarok vannak, Megemelve két gumírozott bolygó kereken lehet gurítani az asztalt. A fogantyú 1/2' vascső.
Az asztallap anyaga 18mm-es csúszásmentesített másik oldalt védőfóliával ellátott nyírfa rétegelt lemez, amely zsanérokon nyitható 45 fokban. A steller és a ráhelyezhető csapoló is ebből készült hozzá. Egy kis tolóasztal is tartozik hozzá 10-es rétegeltlemezből.
Alulról az asztallapban van egy besüllyesztés a fűrésznek, amit marokcsavaros leszorítókkal lehet rögzíteni. Betétet nem készítettem hozzá. Szállításban nem tudok segíteni, legfeljebb az utánfutóra, furgonba rakásnál. :-) Ja, és 25-öt kérek érte.
Urak, megjött a 1/2" szorítópatron az mt362-höz, a gyári anyába simán bepattintható, így van már fél colos patronom is (ki is próbáltam mindjárt, mondjuk gépet nem indítottam be, este 10-kor lehet nem örültek volna neki sokan :D)
Köszi! Akkor még várok vele egy évet. Nem tudom milyen helyen tartották, de szerintem a szabadban, mert fagombás, mohás, és a kéreg alatt egy két centis részen körbe korhadt puha. ( lehet nemártana lekezelni valamivel?)
A vastagabbat alig bírtam felemelni, de most már szárazon, fedett helyen van. Nem hordó lesz belőle, az biztos, inkább dísztárgyakat készítek.
Kaptam két bő méteres eperfatörzset, olyan 25-30cm átmérővel. Állítólag két éve vágták ki. Mennyit kell várni, míg felvághatom anélkül, hogy elvetemedne, repedezne?
A sokszázéves német tisztasági törvény szerint az ott főzött sörökben nem lehet más, mint maláta, komló, víz és élesztő (pontosabban élesztő csak a 19. század óta létezik fogalomként, előtte az sem lehetett). Mindenhol máshol mindenféle más is van a sörökben, még a legjobbfajta cseh sörökben is. Sőt, ezt a német törvényt is hatályon kívül helyezték az EU-s előírások miatt 1988-ban, de sok német sörgyár önként tartja magát hozzá. A tévhit innen van.