Úgy terveztem hogy a hétvégén elkezdem az oszcilláló hengercsiszolót .... majdnem úgy lett, az oszcillálás stimmelt, de inkább (majdnem) befejeztem a szalagcsiszolót, amit már tavaly elkezdtem megépíteni. Most már tényleg célegyenes van vele kapcsolatban, itt van pár kép, illetve akit érdekel egy rövid kis bemutató, hogy áll most. A tavaly késő őszi állapothoz képest kapott elszívást, rendes kapcsolót (eggyel többet is mint kéne :D), jelenleg a "használható" szóval jellemezném:
Valószínűleg nem lesz hosszú életű az az akku. Ahogy mondod, nagy áramokat vesznek fel ezek a gépek, a zselés akkuk azt nem szeretik. Próbálkoztam egy 4Ah-ás hagyományos savas akkuval, az meg azt nem szereti, ha nincs folyamatosan kezelve, illetve ezek a kicsi indítóakkuk az ilyen használatot.
Végül egy kiszuperált autóakkut (Suzuki) használok, a bedrótozott géphez, ez évek óta bírja.
Ezt kitalálták már? Állitható osztásközű, szimpla fűrészlapos box-joint jig hulladékból, fél óra alatt (ha a fűrészkeretet nem számítom):
Ez inspirált, de az enyémet lehet állitani és az első vágást sem kézi pozicionálással kell csinálni. Csak neki kell támasztani a pakkot a tüskének, vagy egy távtartóval lehet fél osztással is kezdeni, ha úgy jön ki szépre a vége.
Nekem megvolt a keret, de az elvet és az állitási módot másra is lehet applikálni.
Az "andráskereszt" egyfajta önirónia. Annak szántam tekintettel arra, hogy sokat szöszöltem a vinklin. Továbbá Andrást is beleszőttem figyelemmel a 18mm-es rétegelt lemez forrására :) Kösz mégegyszer
Sziasztok. A véleményetekre lennék kiváncsi, illetve tapasztalataitokra. Első körben. Van kettő Db. 12V.os fúró, behajtóm akku, töltő nélkül. Hogyan lehetne megoldani viszonylag olcsón, hogy üzemeltetni tudjam? Akku töltőm van ólomakkuhoz. Vagyis jó lenne-e hozzá egy ILYEN akku Valaki azt mondja, hogy tartósan nem működne, mert elég nagy az áramfelvétele ezeknek a fúróknak. Adattáblán nem szerepel áramfelvétel.
Esetleg valami olcsó,de erős táp? Nem gond ha madzagos lenne a gép.
Valamint Parkside vagy Workzone lenne jobb választás ha arra kerülne a sor, h nem vacakolok akku monyákkal? Az erősebb behajtót venném mindenképp ami tud 40 Nm. erőt is produkálni.
Ha a mobil háta sík, akkor lehet pontos. Ráadásul a kalibrációját minden mérésnál tudod ellenőrizni, hiszen csak meg kell fordítanod a függőleges tengelye mentén.
Ha csak párszor fogod használni töltsd le ingyen a telefonodra a vízmértéket a play áruházban. Én is letöltöttem még a szöget is mutassa mennyire ferde a cucc. Aztán mindig lesz kézügybe vízmérték.
Bocsánat, nem jó. Oldalt, de állítva (kicsit döntve) legyen a gép, felülről az abs-re csepeg a ragasztó, és ezt felhúzni a lap oldalán. Így minden jól működik gravitációsan. A lecsepegő ragasztó szét is tud terülni, nyomni is lehet.
Ha azt a görgős élfóliázót amin hőlégfúvóval melegítenek ráfordítod a függőleges lapra akkor "felülről" menne rá az abs, oldalról a melegítés, és valahogy eléjuttatod a melegragasztót a műanyagjaitól megkopasztott melegragasztós pisztolyból.
Szerintem érted a logikát mi mentén lehetne elindulni, bár ez a melegragasztó.... ki kell próbálni.
A horgászcuccból kivett damil+cseppólom és a slag+ átlátszó cső vízzel töltve kombinációk azért jók ha vannak a háznál. De a függőón egy háromszög.vonalzóval "speed square" is igen jól használható vízszintezésre, szögmérésre egy kellő hosszúságú alu zártszelvényhez illesztetten.
A meleg ragasztó pisztolyt nem próbáltam még ABS-hez. Jól tapad?
Ha igen csinálni kéne egy "fúvókát" ami 3-4 csíkban engedi a masszát az ABS felületére. Az sem baj, ha kihűl. Felragasztás előtt hőlégfúvóval felolvasztható. Kifogom próbálni.
Pár házilag is elkészíthető segédeszköz és az ugynevezett "melegtakony" ragasztópisztoly is megoldás, ha nem szériába dolgozol. Azért lassúbb mint a gép.