Ilyen kézigyaluja van a Boschnak, a Metabonak egyaránt. Nagyjából 50-60 körül már meg is kapod, de csak 82 mm szélességet tudsz vele gyalulni (kézigyalu + support!). Létezik még egy lehetőség, nevezetesen Debrecenben van egy Russtech nevű cég, akik ruszki kéziszerszámokat forgalmaznak. Őnáluk lehet kapni a "legendás" 110 mm széles gerendagyalut, aminek ab ovo van ilyen szereléke, ha minden jól megy 30 körül megáll.Ők adnak garit is rá. http://www.russtech.hu/termekek_rebir.html
Ugyanezt megkapod a KGST piacon is 25 körül.
Végül, csak anniyt - ezügyben főként vajk tudna nyilatkozni - hogy a 200 mm szélesség elegendő-e? Én nem tudom.
Egyébként ezeket a gyalukat, más néven (azt hiszem assist) forgalmazta a Metro is, ha minden jól megy ott 40 körüli áron futott. Figyeljetek oda, mert könnyen mellé lehet nyúlni: gyakolratilag ugyanúgy néz ki a 254 mm széles és a 200 is - használhatóságában azonban (legalábbis szerintem) a 254es egy másik kategória. Volt olyan kolléga, aki még ezt is játékgyalunak mondta volt, de a 200as mindenképpen az. Egyengetés szempontjából feltétlenül - bár az is tény, hogy a képen látható kivitel, az öntött(nek modnott) asztala miatt még a legjobb kategóriát képviseli. Van olyan, aminek az asztala hajlított lemez - ne az annyit sem ér, amint az áram, amit felvesz...
Köszi. A vaterán láttam egy hasonló vastagolót, ahol az eladó válaszolta kérdésre, hogy cserekéses a gép. Üzemeltetés szempontjából ez lényeges kérdés.
Engem is izgalmi állapotba juttatott az aldis gyalugép. Azt pl. lehet-e tudni róla, hogy a kése élezhető, vagy cserélni kell? A csomagolásból nekem nem derült ki. A forgácskérdés engem kevésbé érdekel a késnél.
Erről a gyaluról sikeresen lebeszéltél. Régebben láttam valami elég márkás kézigyalut, amit be lehetett fogni egy jópofa álványba, ami egyengető meg vastagoló gyaluvá alakította. Lehet, hogy nekem az is elég lenne. Van még ilyen?
Még nem vettem. Elvileg nyaralok, a gyakorlatban vittem magammal a munkát is :((
Viszont tegnap tök véletlenül betévedtünk egy Aldiba és ott tornyosultak (6db) a gyaluk, természetesen kiállított darab nélkül. Meglepődtem, mert azt hittem, hogy csak mától árulják. Pénz sem volt nálam ennyi, ráadásul éppen egy hét múlva leszek okosabb az anyagi fedezetet illetően. Minden esetre elkértem a bolt telefonszámát. Annak örülök, hogy Vajk sem mondott róla rosszat. És remélem, hogy az elszívása hatásosan működik! Szép időt!
az a helyzet, hogy egyszeru geometriai okokbol a fej amit keresel minimum 36mm atmeroju kellene legyen. az meg atlag barkacsgepnek at sem fer a talpan. ugyanezert 8mm tengellyel nem hiszem hogy le merne barki gyartani.
A segítségeteket szeretném kérni. Szükségem lenne egy 45 fokos felsőmaró fejre, aminek a magassága legalább 18mmm. Viszont sehol nem találok, a barkácsáruházakban is csak készleteket látok,de nincs ilyen magasságú. Ha tud valaki adni tippet, azt nagyon megköszönném!
Talán a legegyszerűbb megoldás, ha csináltatsz az oszlopos fúrógéphez egy hosszabb oszlopot. A másik lehetőség, amit évekkel(?) ezelőtt mutatott itt valaki, hogy olyan állványt használt, ami ami egy munkahengerből (talán gépkocsi lengéscsillapító) készült - igaz, nem fúrógéphez. Ettől még kiindulásnak jó lehet, csak megfelelően csatlakoztatni kell az alaphoz és egy akár az olajnyomással, akár mechanikus állítani tudod az oszlop magasságát.