Amúgy ha tényleg egy megbízható klón akkor ennyit mindenképp megér, mert a Hyundai 70 ropi szokott lenni. Halkan megsúgom a helyi barkácsboltban 92.500-ért tette ki a tulaj..:)
Én most gyártottam vele (nekem a Hyundai változat van) 1,20 1,50-es szúnyoghálóhoz munkadarabokat. Ebben a hosszban még semmi gond nincs vele de "Görgös asztalsegéd" mindenképpen kell előre, hátra. Praktiban az is szokott lenni akcióban 3e-ért.
Sziasztok! Az Aldi katalógusa szerint 30.-tól árulnak egy kis kombinált gyalut 55ezerért. Részletek itt Beszúrok egy képet is, mert a link nem sokáig él:
Mister Tool - elég gyanús márkanév :) paraméterei és külleme alapján a kisebb Hyundai klóntestvére. gyalulási szélesség: 20,4 cm, az egyengető asztal mérete: 73,7 x 21 cm, vastagoló: 25 x 20,4 cm, fogásmagasság: 12 cm
Tudom, hogy többen a nagyobb Hyundait javasoltátok. Én idáig gyalugépben nem is gondolkodtam, ha komolyabb munkadarabról és méretről van szó úgyis szakemberhez fordulok, de ha ez a kis gép alkalmas adott mérettartományon belül pontosan dolgozni, akkor esetleg megvenném. Mi az a méret, amit keményfa esetén még elviselhet?
Az egyik ismerősöm rengeteg szabványon kívüli raklapot szedett össze évek alatt, ezek colos deszkából voltak. Szépen szétszedte őket, kiszögezte, én meggyalultam, és egy kb 20 m-es keritést csináltunk a megmentett anyagból a csirkéknek az ólja köré. Szépen lefestette, jól is néz ki erős is. Szerintem sokkal jobb így újrahasznosítani amit lehet, mint eltüzelni. :D
Én egy Erika szekrénysort bontottam darabjaira és abból csináltam meg az 6m*1.2m-es munkaasztalom lapját. A vázát 50-es zártszelvényből készítettem, 8db állítható vaslábbal, így teljesen síkba és vízszintesbe tudtam állítani. :DDD
Szia ! A multkor beszelt ERDERT fatelepen vannak elfekvo keszletek . Volt bunronda 4m-es munkapult 4e+Afa . Hasonlo arfekvesben(5-6e) lehet talani laminalt tablakat is ,gondolom a szin es rajzolat masodlagos .
Nagyobb szabaszatokon is szokott lenni nehany maradek tabla kifutott szinekbol.
Érdemes olykor benézni az IKEA "leértékelős" részlegébe, ott visszamaradt polc elemeket elég olcsón árulnak, persze ritkán sokat ugyanabból a méretből...
Én az éléskamrába csináltam egy csomó polcot, 6mm-est vettem, ez a legvékonyabb. Ebből csináltam meg a polcokat. A polcok merevítéséhez sima tetőlécet vettem (5*2.5cm-est) és állítva csináltam keretet neki belőle, így egy 2.5m*60cm-es poc simán elbír kb 50 db lekváros üveget (kb 100kg lehet) A polcok lábai is 2.5*5cm-es tetőlécből van, kiátlózva nehogy kidöljön a polc. A rögzítésekhez önmetsző facsavarokat használtam. A 2.5m hosszú polcok így élére állított tetőléccel megmerevítve baromi erős, Csak akkor látszik egy pici lehajlás (pár mm) ha több mint 100kg-ot rakok 1 polcra. Akkor lesz ilyen erős, ha kb 15cm-enként lecsavarozod az osb lapot a merevítő kerethez pici facsavarokkal.
Az osb polclapokat viaszos vászonnal, hulladék linóleummal, tapétával, újságpapírral ....stb be lehet vonni izlés szerint. Én először 2 réteg újságpapírt kasíroztam rá tapéta ragasztóval, hogy eltünjenek a görönygyök, majd mosható tapétával áthúztam. Szép és erős is lett, a tapétázott polcról senki nem mondja meg, hogy miből van. Szerintem ez a legolcsóbb megoldás, bármi másból készíted sokkal drágábban fog kihönni. A lábakat is tapétáztam, az nehezebb volt mert elég keskenyek a lécek de az is szép lett.
Szia. Szokott lenni a fatelepeken fenyő deszka ún. rövidárú. Ez 1m és 2m közötti hosszban van, legalábbis mifelénk, kb 40e ft egy m3 szélezett bár az egyik oldala némelyiknek pánholcos, de pincébe megfelel. Ha kiszámolod 1m2 deszka 1000 ft de még ott a gyalúlás stb stb. Egy barátom egy nagy fakereskedő cégnél dolgozik töle tudom hogy szokott lenni a butorlap rakatok tetején egy takaró lap ők ezt potom pénzért adják igaz hogy sérült a széle meg karcos, de hát! Érdemes volna szétnézned nagyobb szabászatoknál.
Most ott tartok az archívumban, a 15000-es környéken, ahol T-trackkel és hozzávalókkal foglalkoztatok. Valaki ott ajánlott hozzá nyeregcső gyorszárat, mint jig rögzítőelemet. Találtam én is egyet, ami nemhogy olcsóbb, de még többet is tud.
357 kemény fémpéz.
És ami a lényeg: védőital bontásához is jó, sőt még a műveletet segítő felirat is van rajta!!!
Nem akarok ezért másik topicot keresni, hátha itt is tudja valaki: A Google pár napja behülyült. Nem tárolja a mentett beállításokat, minden Firefox-indításnál visszaáll alapra. Cookie engedélyezve, úgyhogy nemtom mi lehet, talán egy winf... frissítés az oka?
Kösz', bár lehet, hogy már nem is fog kelleni. Mivel ilyen nehézségek mutatkoztak balmenet ügyben, B terven kezdtem gondolkodni, és úgy néz ki, az még jobb is lesz, mint az eredeti. A lefüstölt felsőmaróm helyett akarok venni egy újat, és akkor már asztalt is hozzá, ugyanonnan, egymáshoz passzolóként kínálják, így nem kell nagyon barkácsolni az összeházasításnál. Akartam hozzá gyártani egy emelőszerkentyűt, annak az alfaverziója működött volna kétirányú menettel. Most viszont egy teljesen új koncepció jött elő, egyszerűbb is, és ha minden a jelenlegi, csak fejben létező tervek szerint alakul, elméletileg akár századmilliméteres pontossággal lehet majd a magasságot beállítani. Ha összeáll a végleges (vagy legalább papíron is létező) terv, majd megpróbálok megfejthető rajzot készíteni hozzá, hátha lesz egy-két építő javaslat.
Balmenetes szárat keresgettem a neten, de semmi találat. Létezik egyáltalán? Vagy balos menetvágó hobbit áron?
Keresgélés közben ezt találtam, az oldalukon már jártam, de gondoltam, iskolaszer, miféle szerszámaik lehetnek... Hát vannak egész jó árú, persze nem csupa csúcsminőségű cuccaik.
Én csináltattam lézerrel gravírozást pár dologra, fára is, és nem volt pörkölt a széle.
A srác mutatott furnért is, mert egy állandó kuncsaftja van, aki az intarziaterítéket szabatja ki vele lézerrel, és annak sem volt pörkölt a széle.
Kisteljesítményű gép volt, fémbe nem is tudott dolgozni, lehet ez is számít.
Amúgy van most az ujságosoknál egy háromfedeles repülőgép - a Vörös Báró - építőkészlete folytatásosban, és ott a balsafa alkatrészeket (rétegelt balsalemezek, akár 5mm vastagságban) vízzel vágták ki.
Azon sem látszik semmi, valami iszonyat vékonyan tud dolgozni a víz, mert ha a zárt részekről nem esik ki a darab, akkor megfigyelhető, hogy majdnem nulla a rés, amit vágott.
Simán el tudom képzelni, hogy ezt az asztalt is vízzel applikálták.