Keresés

Részletes keresés

Soká Creative Commons License 2009.01.29 0 0 23986
Érdekes egyébként ez az oldal. Egyrészt nem ugyanaz a kínálat magyarul, mint németül (bár ez nem meglepő) és az én gépem (még?) nincs is a listán.
Már látom, a Tiéd nagyobb teljesítményű. (érdekes, hogy a 900W-os mellett van egy látszólag ugyanolyan 950W-os is, vlsz. ugyanaz, csak menet közben változhatott a beszállító és picit kisebb lett a motor?)
Te mennyiért vetted a Tiédet, ha még emlékszel? Az enyém 10.000Ft volt.
Előzmény: Kamelot (23982)
Soká Creative Commons License 2009.01.29 0 0 23985
Bár GPS javaslata "életszerű", lehet, hogy megpróbálom a szervizt. Azért csak "lehet", mert ha begyek a boltba és működik a csere, akkor meg tudom nézni, hogy a többinél mi a helyzet? Ha a szerviz készséges is, és a futár hoz valamit, ki tudja nem hoz-e egy másik "csálé" darabot?
Bocsánat, de magyar vagyok és mutatóujjal támasztom a diplomatáskát. (Ez egy vicc akart lenni, annak idején az a poén járta, hogy azért hordják így a táskát, mert egy magyar terméknél sose lehet tudni, hogy mikor nyílik ki...)
Előzmény: Kamelot (23982)
GPS Creative Commons License 2009.01.29 0 0 23984

Ajjjajajjj, valóban így van - hogy én amikor itt (Veszprémben) a "szerviz" szót hallom - menten égnek is áll a hajam.

Komolyan úgy viselkednek mint valami hatóság...és cseppet sem úgy, mint egy szolgáltatás.
Dehát nem kell ehhez Veszprém - a pesti HP szervizről például legendák zengenek, hogy hogy viselkednek a kuncsafttal és miket művelnek.

Nekem elmagyarázták, hogy főleg attól a szerviztől mentsen meg az Isten, amelyik átalányos (munkadijilag). Húhhh, az a csúcs.
Az úgy műxik, hogy minden egyes eladott készülék után kap egy szerződéses átalány-pénzt...ha esik ha fúj.

Amikor viszont valamit beviszel, akkor arra úgy tekintenek, hogy most azt "ingyen" kell megcsinálják neked...mert a már felvett és elköltött pénz az már nem pénz, ugyebár.

De az se rossz, amikor a garanciális kisvállalkozó meg kell vásárolja a garanciális alkatrészt a márkától.
Beépítés után, a lezárt, vevő által aláírt jegyzőkönyvet elbírálják és kedvező esetben, 2 hónapon belül - visszakapja az alkatrész árát - ugyanonnan, ahonnan vette. Vagyis a márkától.

Jó, mi?
Előzmény: Kamelot (23983)
Kamelot Creative Commons License 2009.01.29 0 0 23983
Szerinted ahol egy szervíz van az országban ez így működik? Tudom neked már volt ilyen eseted.Én meg onnan tudom hogy nem így működik, hogy gyümölcscentrifuga kapcsán már volt kapcsolatom velük.
Előzmény: GPS (23981)
Kamelot Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23982
Ezzel a váci szervízzel vedd fel a kapcsolatot a képeket elküldheted nekik emilben ha akarod. Futár jön érte viszi és hozza.

http://www.kompernass.com/pages/_pdfs/d7a16b48e54202f0c504cfd9982b382e.pdf

Nekem ez van.
Előzmény: Soká (23980)
GPS Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23981

Én mégiscsak a bótban kezdeném - hátha egy másik példánynak kutyabaja sincs - és akkor minden okés.

A váciak úgyis azt mondják, hogy "tessék idehozni, majd megnézzük". Mit is mondhatnának mást?
.
Előzmény: Kamelot (23977)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23980
(Azt hiszem félreértetted, van egy másik gyalum is, az 6 éves!)
Előzmény: Kamelot (23978)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23979
Kamelot, GPS,
nehogy magatokra vegyétek, én csak viccelek, ilyesmivel nem tudom felbosszantani magamat. Ha csak egyedi problémáról van szó, akkor semmi gond, kicseréltetem. Ha a többi is ilyen (talán még van belőle a boltban) akkor levásárolom másra. Szétszedni most nincs kedvem és megnézni, hogy egyszerű összeszerelési anomáliáról van-e szó, vagy annál több?

Az viszont nagyon érdekelne Kamelot, hogy a Te géped hogyan néz ki? Le tudnád fotózni?
Az enyém egyébként nagyon friss, a felirata szerint 2008 novemberében gurult le a futószalagról. Lehet, hogy új konstrukció? És vacakabbat csinálnának mint az előző?
Előzmény: Kamelot (23977)
Kamelot Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23978
6 év az sok 3 év gari van és nem örökélet.
Előzmény: GPS (23976)
Kamelot Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23977
Nézd én az istenítők táborába tartozom, mert nekem még nem volt problémám egyik géppel sem. Pedig van belőle egy pár. Közte gyalu is de nem is hasonlít a tiédre.
Szerintem felesleges a boltba vinni. Inkább velük vedd fel a kapcsolatot.

Hornos kft. HU-2600 Vàc Zrinyi utca 39

Telefon: +36 27 999 350

Telefax: +36 27 314 212

E-mail: support.hu@kompernass.com
Előzmény: Soká (23974)
GPS Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23976

Én sajnálom nagyon, hogy így jártál...bár én komolyan mondtam, hogy az árkategóriájában igen korrekt masináknak néznek ki a Parkside-ok.

És nem csak a számat jártattam, hanem meg is vettem tőlük a varió-sebességes flexemet.
Persze, ezt eddig olyan keveset használtam, hogy tartóssági-véleményt nem írhatok róla - de amit ígért, azt a jelek szerint tudja is.

Esetleg nem fordulhat az elő, hogy netán ez a te konkrét példányod férges csak? Hogy kicsúszott a MEO-nál, vagy ki tudja?

Figyúúúúúúú !!!!! Abszolut nem számít, hogy melyik Lidliben vetted !!! - ezt annakidején én külön megkérdeztem.

Ha Lidlis a blokk, akkor az ország másik sarkában is eljárnak az ügyedben, visszaveszik, visszafizetik, stb.
.
Előzmény: Soká (23974)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23975
Ni-ni, koficné(ni)!! Ez hát a boldog házasság titka, együtt olvasni a hobbiasztalos fórumot! Isten tartsa meg jó szokásukat! Mindjárt ideültetem kisfeleségemet! :)
Előzmény: kofic (23973)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23974
Hát, igen, nem is tudom, ki az aki a Parksidot "istenítette" itt... (szmájli)
Komolyan mondom, ezt a gépet jelentős részben azért vettem, hogy "legyen mán nekem is egy parkszájdom is" :)) Mert egyébként van egy kis gyalum, kb. 6 éve vettem és talán tavalyelőtt csomagoltam ki, szóval nincs napi használatban.

Ezzel együtt nem akarom én GPS kollégára fogni a dolgot, van nekem szemem, láttam is, hogy milyen szép piros/zöld színű a gép (kedvenc komplementer-párom)! És egyébként sem csúnya konstrukció, de ez a fránya késtartó henger, ez csak most szúrt szemet.
Kamelotnak üzenem, ez bizony Parkside, nem viccelek. Bizonyíték, nem ígéret :)

Holnap megpróbálom visszavinni a cuccot, csak az a baj, hogy nem a közeli Lidl-ben vettem, hanem egy vidékiben. Egyáltalán nem használtam, igaz alkoholos filccel ráírtam a mellékelt alkatrészekre, hogy melyik géphez való (tessenek röhögni) mert egyre gyakrabban fordul elő, hogy keverem a kiegészítőket (kulcsok, adapterek, szögvezetők, szénkefe, stb.)
Előzmény: kofic (23971)
kofic Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23973
bocs fiúk, én csak olvasó szoktam lenni, oldalbordaként, de....
ez biztos, hogy gyalu?-nak vetted?
nem lehet, hogy rossz felirat alól, vagy rossz sorból vetted ki?

ilyet én csak akkor láttam amikor egy padlóval kiékelték a profi, gyári beállítású scm gyalugépünket.

és akkor a kofic se látott semmit hetekig a lila ködtől:)
Előzmény: Soká (23966)
halaloszto Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23972
elsore en azt gondolnam, hogy vas fureszelesenel kritikus az elotolas sebessege. ha tul nagy, akkor a nagy forgacs levalasztasa nagy ero, nyomatek, ha tul kicsi, akkor meg van esely ra, hogy tulmelegedjen. ergo ravagnam hogy azert ment tonkre, mert speci gepi elotolasu gepre szantak. viszont ennek total ellentmond, hogy a 185mm tipikus kezifuresz meret, es masreszt is jeleztek hogy kezifureszbe valo.

A cmt cimkejen szereplo jepson markaju gepek kozul a keziek szintem 3800-on porognek, szoval meg az sincs hogy lassu fordulat kell.

vajk
Előzmény: Vikusz1977 (23963)
kofic Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23971
Szerinted ezt Soká is ilyen mokasnak talaja ?:)
Előzmény: GPS (23970)
GPS Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23970

Lehet, hogy kifejezetten ék-gyalulásra van kifejlesztve a gép?
.
Előzmény: kofic (23969)
kofic Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23969
"Idealis esetben még a keshengernek is igazodni kene ehhez ."
Marmint a parhuzamos sikhoz .
Előzmény: kofic (23968)
kofic Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23968
Ezt biztosan nem lehet a kromatikus abberacio vagy a hordotorzitas szamlajara irni .
Ha megis ,cserelj surgosen objektivet :)
Persze meg irhatnek hulye poenokat ,hogy a kadarok biztosan orulnenek egy ilyen gyalunak a dongak keszitesenel . De a kerdes is némi ironiaval lett felteve !

Nem vagyok parkside szakerto de ezeknek a sikoknak futniuk kene !!. A kep alajan az elszedo "asztal " sikja meg a vegtelen elott talalkozik az eteto "asztal" sikjaval es ez hiba . Idealis esetben még a keshengernek is igazodni kene ehhez .
Előzmény: Soká (23965)
Kamelot Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23967
Én megbízom benned de biztos parkside masina ez?
Előzmény: Soká (23966)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23966
Azért nem fotogén, mert a rosszabbik fotót töltöttem fel :)
Előzmény: Soká (23965)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23965
Parkside szakértők figyelem! :)
Arra lennék kíváncsi, hogy a képen szereplő gyaluban rendesen áll a késtartó henger?
Nekem nagyon nem úgy tűnik. Először azt hittem, hogy a kés áll rosszul, de nem. Ugye ennek párhuzamosnak kellene lennie?

A másik oldalról kevésbé fotogén a hiba:

Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23964
http://www.acetoolonline.com/v/vspfiles/assets/226.htm

A fenti link elég egyértelműen utal az acélra... Nem tudom mit gondoljak erről, de:

1. egyáltalán nem biztos, hogy a LUX (ami azért OBI szintű márka) ugyanazt tudja, mint a CMT
2. minden valószínűség szerint nem ez a leginkább pénztárcakímélő megoldás

Az, hogy kézi körfűrész, vagy gérvágó, szerintem mindegy, a fordulatszám lényeges.
Előzmény: Vikusz1977 (23961)
Vikusz1977 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23963

ja, közben néztem és az eredeti kérdésfeltevésemben nem szerepelt hogy keményfémlapkás körfűrészlapról van szó. A gyártó kézikörfűrészekbe ajánlja.

És szerepel rajta a vasúti sín- a szöges deszka mellett.

Gérvágóba én is kicsit neccesnek éreztem, de megpróbáltam azért (más ne tegye)igazából arra lettem volna kíváncsi hogy mitől ment ki az éle.

Egy ideig vitte mint a vajat.

Az alut is szépen vágta.

Vikusz.

Vikusz1977 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23962

Konkrétan Fischer S 8 , illetve s 10 tipliket néztem zacskóban voltak 25 db kb 500 ft volt.

http://www.fischerhungary.hu/altalanos/s.html itten van.

A hosszabbak már "extrának" számítanak úgy látom.

De ha nem szabad beütni a tégláig akkor szerintem is rövid.

Vikusz

Vikusz1977 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23961

Kösz a válaszokat!

Vasvágás körfűrésszel.

Na akkor még néhány adalék, képekkel.

A CMT- nek az enyémmel szinte megegyező lapja ez 184mm-es (de van többféle méretben.)226.048.07

Tényleg nem értek a vashoz, de a szöveg alapján azt hittem mehet a dolog.

Perfect " dry"cut, ez szerepel a szövegben.

Az én lapom fogazása megegyezik a CMT ezen lapjaival.

Képeket mellékelek a lapomról illetve a CMT oldalairól.

Most akkor mire ajánlják ezeket a lapokat? és mibe lehet betenni őket?.

A lapon szereplő max fordulat felével használtam maximum. A gérvágó üresjárati fordulatszáma 5000/perc.

Írja valamelyikőtök hogy vasat csak alacsonyfordulaton-hűtéssel.

Viszont keményfémlapkával alacsony fordulat nekem kissé furcsa lenne. Attól még lehet hogy így van.

A vasúti sínről nekem "egyértelmű volt hogy ezzel nekimehetek a vasnak.

De úgy látszik tévedtem.

Tipli. Nem szarrágás, csak amit láttam tiplit (Fischer) az "alapesetben " 8*40-es illetve 10*50-es. És ezt a márkát szeretem, mert valamiért megbízok benne.

Általános célokra kellene, gondoltam veszek egy dobozzal-zacskóval hogy legyen itthon ha valamit fel kell tenni a falra..

Üreges téglafalhoz kell(porotherm).

Szívesen megveszem a drágábbat (persze az árkülönbség nem 2ft/darab) csak ahol néztem ott nagyobb kiszerelésben (25 illetve 50 darab) csak az ilyen "alap" méretek voltak.

Azt meg nem tudtam probléma-e ha a tiplit a tégláig betolom.

Gondoltam feleslegesen miért fizessek duplaannyit.

De ha kell a hosszabb megveszem.

6*50-est használtam kisebb polcokhoz, teljesen jó volt.

De a 8-asnál nekem is rövidnek tűnt a 40mm, ezért kérdeztem.

Nem extrém terhelésre, hanem kisebb faliszekrény, polc, stb kell általános célra.

Konyhaszekrényt masszívabbal tennék fel.

Vikusz

_B_I_G_ Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23960
Fischer SX-ből van 8X40.
gyári leírás szerint: "A beütőzár miatt a perem a vakolaton átüthető, amely majd az építőanyagon fekszik fel. "
Előzmény: GPS (23953)
rferi Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23959

3800.-ért 230-as flex???

Az igen!

Én leárazva az utsó darabot 4000.-ért vettem egyet, és nagyon elégedett voltam magammal, de úgy látszik, nincs az  a mélység, ahová ezek nem tudnak lemenni árban. :)))

Előzmény: Soká (23958)
Soká Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23958
Nem igazán faipari téma, de ha már körfűrésszel acél zártszelvényt is megtanultunk vágni, akkor talán érdemes beruházni 3.800Ft-ért egy 230mm-es sarokcsiszolóra is. Tegnap a Campona-beli Tescoban láttam (és vettem is) egy RED LINE RL/AG230 jelű 2000W-os masinát. A használati utasítás határozottan jelzi, hogy nem ipari célra készült, nem ajánlja 5 percnél tovább a folyamatos használatot, de szerintem ez így rendjén is való. Amúgy egészen jól néz ki, elég tetemes a súlya, finoman indul és nem tévesztendő össze az Einhell RED LINE sorozatával. :)
Vágókorongot nem adnak hozzá, tehát ezt külön kell megvenni.
csoty Creative Commons License 2009.01.28 0 0 23957
A félreértések elkerülése végett: Nem Vikusz1977 helyzetét minősítettem, hanem GPS azon felvetését, miszerint 2 Ft/db anyagár spórolás mekkora "bolt" milliós tételnél, miközben a költségfaragás mellékhatásait figyelmen kívül hagyjuk.

Vikusztól ennek ellenére elnézést kérek, de tényleg nem a konkrét esetre vonatkoztattam.
Előzmény: csoty (23954)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!