Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18965

Hát igen, így is lehet. De legyél erős: a képeken szereplő művet egy nagyon is  

IPARENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ, SZAKMÜHELYT ÜZEMELTETŐ, KIFEJEZETTEN: EBBŐL ÉLŐ, PROFI ASZTALOS-MESTER  KÉSZÍTETTE !!!

És természetesen nem nekem - mert akkor én most nem neteznék - hanem már rég előzetes letartóztatásban ülnék a veszprémi  fogdában - súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt.

Most el kell menjek, de majd én is teszek fel képet, hogy milyen is az az "amatőr-megoldás" - amelyik mellett viszont én kardoskodom.

Mert a "profi-megoldást" azt láttuk - ugyebár.

A képek láttán ugye megenyhülnek azok a kartácsak is - akik nem értették, hogy mi is nekem a kifogásom a szappantartók ellen.

.

Előzmény: susujka (18963)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18964
Köszi a segitséget, az életben nem jöttem volna rá.

90 cm-t nem osztunk ketté. Én meg 80 cm fölé nem szívesen viszem a szekrényméretet, mert vannak háziasszonyok is, akik pakolnak. 80 cm felett meghajlik a polc.
Előzmény: GPS (18962)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18963
No akkor újra

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/9/0/5/THM_0004215905.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/9/0/5/THM_0004215905.jpg
Előzmény: GPS (18962)
GPS Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18962

Amikor a feltölt után megjelenik a kis-kép alul - akkor fogd meg az egérrel és húzd fel a szövegmezőbe - oda ahova el akarod helyezni.

Ha a letölt után NEM jelenik meg kis kép odalent - akkor fent lesz egy üzenet, ami arról szól többnyire, hogy: túl nagy a kép.

Sajnos, a fottoapparátok által készített 3 megás képeket nem lehet "csont nélkül" feltölteni - át kell méretezni azokat kisebbre.

De ha megjelenik lent a kis kép - akkor vagy nyomd meg a kis pöcs beszúrás parancsot ott baloldalt - vagy simán húzd fel egérrel a szövegmezőbe - és akkor látszani fog az üzibe.

.

Előzmény: susujka (18958)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18961
Feladom
Előzmény: susujka (18960)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18960
Még játsazadozok vele egy kicsit.
Előzmény: susujka (18959)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18959
Talán most.
Előzmény: susujka (18957)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18958
Hova lett a kép?
Előzmény: susujka (18957)
susujka Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18957

Te ezért fizettél is, vagy csak szögeslécet a hátába?

Feljelentés?
Kamara?
Vagy csak olcsón akartad megúszni?
Egyáltalán asztalos készítette?

Sajnos addig nem lesz becsülete a szakmunkának ameddig a megrendelő kifizeti az ilyen koklert.

Két utcával arrébb ez így néz ki.
Előzmény: GPS (18955)
x31 Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18956
Hello,

A fedőlakkot átcsréltem lnb231-re, de alapozóbol nem volt más.
Azt határozottan állítják, hogy LBA 43B nem létezik. Rákerestem a neten. Egy ruszki milesi katalógust találtam, de abban sincs ez a típus. Tudnál valami bizonyítékot szolgáltatni a létezésére gondolok itt egy linkre, vagy fotóra a dobozáról. Különben rendelésre sem tudom megszerezni, mert a viszonteladó tagadja a létezését.
LBA 18161 -et rendelésre hétfőn kapok.

Van egy másik dolog is, amit kérlek erősíts meg. Az LNB231-hez biztosan jó az LZC 1026 higító?

Mennyiségre vonatkozó kérdésemet félreértetted. Azt kérdezem, hogy a 150ml/m2 az az alapozóra, vagy a bekevert alapozó+edző mennyiségre vonatkozik-e? Ugyanis bekeverve 50%-kal nő a térfogat az edző miatt 1l lakk +0.5l edző az 1,5l , ugyanakkor abban csak 1 liter lakk van. Másképp fogalmazva 10 m2 felülethez 1l vagy másfél doboz LBA35-kell?

A lenolajról. Semmi gondot nem okoz, nem amiatt voltak az érdesebb helyek, hanem azért mert ott nem volt elég vastag a lakk, Átfujtam a maradék 2 decivel ezeket a helyeket és tökéletesen jó lett. A lenolaj a legjobb anyag az egész rendszerben szerintem hanyagság kihagyni, ha tartós munkadarabot készítek. Az üvegezőléceket, nem lenolajoztam -időhiány miatt- és szerintem elég jellegtelen világos színű lett, az ajtólaphoz képest. A tölgy küszöb ( egy fél ebédlőasztal méretű 130x30 centi) viszont lenolaj nélkül is remekül néz ki lealapozva.

Ez a lakkal tényleg csodákra képes, csak nekem még nincs gyakorlatom a használatában. Pl. a rá kellett döbbennem, hogy a megkötött lakkot a higító feloldja. A keverőedényben amiben az edzőt meg a lakkot kevertem maradt még megkötött anyag. Abban kevertem a frisset és csodálkoztam, hogy miért köpköd galacsinokat a pisztoly. Szerencsére ez a lakk kiválóan csiszolható, így a galacsinokat már eltüntettem a felületről.

Összességében nagyon jónak találom az LBA 35-ot is, két rétegben tökéletes, de én egy rétegben szerettem volna megoldani a dolgot, kevesebb idő és kevesebb anyag gondoltam.

Izgatottan váraom, milyen lesz az LBA231. Talán a jövő hét elején arra is sor kerül.

Még valami: az EN 71/3 nem edző típus, hanem egy európai szabvány lehet ami a veszéleyes anyag tartalmat korlátozza, mert nem csak az edzőn, hanem minden dobozon fel van tüntetve, tehát az edzőt csak LNB 190 néven lehet azonosítani.
Előzmény: kofic (18922)
GPS Creative Commons License 2008.04.27 0 0 18955

Naa, csak azért, mert megígértem !!!

Szóval így néz ki a "szappantartó-mű" közelről.

Ez az a luk, amiről annyit beszéltem. Szerintem hányinger - de ízlés dolga.

Eljátszottam a gondolattal, hogy mi van, ha nem fehér a fal mögötte - hanem mondjuk: "ződ" ??? - mert azért létezik más színű fal is a világon, mint a diszperzit-fehér.

Daliás látvány - mit ne mondjak?

Külon bája a dolognak az alkalmazott darabszám.

Ez a 3 darab mindössze 90 centin van. Hogy biztos "megtarcsa". Bruhahahaaa.

Ha már itt vagyunk, akkor megkérdezném a kartácsakat, hogy mégis mi a ráknak kell 90 centit függőlegesen kettéosztani???

Azért, hogy hogy 2 tányért nehogy már be lehessen tenni egymás mellé ??? Vagy másképp nem áll meg a korpusz a lábán?

De ez se kutya - a másik szárny:  Figyelem: 1,55 m-en...5 darab akasztó. Jó mi?
(Mert az ajtók mögött ott az 5.-ik is...nehogy már leszakadjon.)
A kb. összesen 2,8 m-en - 10 (tíz) darab akasztó van. Szinte egyéb se látszik a butor belsejében - csak a rengeteg szappantartó.

Pedig még azt se lehetett mondani, hogy a "maestro" érdekelt lett volna a felesleges alkatrész- és munkapocséklásba - mert fix végösszegről szólt az alkú. 

Előzmény: susujka (18909)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18954
Barkácsbolt Tesa ragasztóspray, kb 1200/flakon
Előzmény: savafan (18951)
Kamelot Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18953
A népszínház utcában van egy kárpitos kellék bolt ha van ilyen ott biztos kapsz. A PALMA tex vagy fix ragasztó is jó, én ezek egyikével csináltam.Egy napot kint volt az udvaron és nem volt szaga.
Előzmény: savafan (18951)
kjanik Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18952
Kösz a dicséretet.
A rönkanyag telített fenyő, már időztek vagy 5-10 évet fatelepítés mellett karóként, a talajban 80 cm. Az időnek egy kis fakuláson kívül nem volt más nyoma.

Én SADOLIN extrát adtam neki, a földbe kerülő részt (20-30 cm) külön nem kényeztettem, oszloponként kaptak 2-3 db rozsdás, görbe 120-as szeget félig beütve és egy vödör betont.
Előzmény: Soká (18940)
savafan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18951

egy nem annyira asztalos mint kárpitos kérdésem lenne.

tud valaki olyan helyet ahol vízbázisú kárpit ragasztót lehet kapni? a szivacsokhoz azt ajánlották de egyenlőre nem találtam:(

savafan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18950

nem tudom ez milyan márka.

mi is kaptunk ott új katalógust cd-n. vannak benne csodacuccok:))

én is csak blummal dolgozok, megbízható profi és elviselhető az ára. náluk:))

Előzmény: GPS (18949)
GPS Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18949

Hát, ez nem semmi. Bevallom, én eddig azt hittem, hogy a Blum után már semmi sincs ebben az iparban.

Itt a link - hátha van még kartács, aki nem ismeri őket. A rendelésnél van a pdf katalógus...igaz, csak Adolf nyelvén.

http://www.schachermayer.hu/

.

Előzmény: savafan (18948)
savafan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18948

passz. nem néztem a dobozát. majd megnézem és leírom. a tolómotorhoz tartozó trafót raktam be. ezt használják ehhez a motorhoz, gyárilag. legalábbis az eladó szerint:))

olyan csúszkát vettünk, ami le-föl mozog. úgy emlékszem, hogy ennyi körül volt. a le-föl mozgásnál kb pont 70 centi a mozgása. jó minőségű egy vasalatos boltban vettük, a schachermayernél (gondolom ez mond valamit)

Előzmény: GPS (18946)
GPS Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18947

Há milyen az a csúszka 350-ért?

Én ilyenre gondoltam, ez 45 kilós, teljesen kihúzható...dehát ennek még  Valentin napon is 1200 a párja.

Viszont ez valóban komoly cucc. Te milyet tettél?

Előzmény: savafan (18944)
GPS Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18946

Idővel megkaphatod, hogy az egyik elkezd "sietni" a másikhoz képest. Elvégre semmi sem szinkronizálja őket .

Akkor viszont nagy gáz van - ugye érted?

A csapágyakon-futás az rendben van - bár lehet, hogy én oda is golyósoros csúszkákat tettem volna - az egyszerűbb, olcsóbb kiadásból. Párszáz Ft-ért már van olyan.

Az egyszerre vezetett és csapágyazott is volna  - egy darab alkatrésszel. Illetve kettővel - 1-1 az olló-száranként.

Amikor ez kész lett volna - akkor akasztottam volna fel a motort (mindenestűl) az olló két alsó szárára - azokon lógva - úgymond.

A betáplálást gégecsőbe burkolt kábellel adtam volna - hogy követni tudja a (nem túl jelentős) motor izgés-mozgást.

Nade egy rajz többet mond - majd megcsinálom. Nem mondtad, hogy milyen tápegységet használsz, mit tud az?

.

Előzmény: savafan (18943)
Bubi504 Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18945
Ha ez a középső méretű motor, akkor kb 250kg a dinamikus terhelése.

http://www.jaeger.com.tw/
Előzmény: savafan (18943)
savafan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18944

GPS-nek is válasz még:)

ahol vettük a tólómotort ott adtak ezekhez tartozó trafót. és igen olcsón, ami ezekhez a motorokhoz vannak. mindegyikhez egy-egy de majd egy gombról fog menni.

a kérdéseidre a válaszok:

nem, egy tarfóról mennek, mint az fent írtam.

kb 1 perc alatt teszi meg. és jelenleg 70 centit emel. ez elég egy 37 colloshoz

a motorok a két trafóval 14 rongy volt. a zárt szelvény asszem 5-600 forint (ezt nem én vettem, így nem vagyok biztos benne), a csapágyak 250/db. a vezető alu sin párszáz. a fa szerkezet az kb 3-4 ezer. több osd-t vettünk de egy bő fél lap elég volt hozzá. bilincsek, csavarok, stb még egy ezres. vezető sin kb 350 pénz/pár. mindent egybevéve kb 20-25 rongy lehetett. még lesz kevés kábel és egy pofás gomb (gépkocsi ablakemelő vagy valami hasonló) majd a haver megmondja melyik felel meg legjobban:)

a két kiálló az a megvezetés. golyós sinek. a majdani "rendes" bútorlappal ki lesznek takarva.

Előzmény: Kamelot (18942)
savafan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18943

azt megköszönném. kettőt azért raktunk be mert nem ismertük ezt a tólómotort. bár mikor vettük az eladó azt mondta, ha egy szék alá tennénk az egyiket, felemelne:))

és nem vagyok kis darab. de a biztonság kedvéért maradt a kettő. szinte teljesen egyformán tol. de ha csak az egyiket használjuk akkor is végig vizszintesen emel.

Előzmény: GPS (18941)
Kamelot Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18942
Szia!
Pár kérdésem lenne.
A tolómotorok 220voltról üzemelnek?
Az adott utat (gondolom 70-80cm) mennyi idő alatt teszi meg?
A főbb alkatrészek mennyibe kerültek?
A tetején az a 2 kiálló valami az megvezetés?
Előzmény: savafan (18939)
GPS Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18941

Uramatyám! Hát ti 2 motort raktatok be? Álmomban nem jutott volna ilyen az eszembe.

Nem féltek attól, hogy esetleg nem fognak (tökéletesen) szinkronban húzni? És akkor kicsit csálén fog állni a TV?

Meghát minek kettő? Erő van dögivel, az ollós "gyorsítóval" meg bármekkorát "szaporíthattatok" volna a mozgáson - akár egy 500 mm-es aktuátorral is emelhettetek volna 1 métert is akár.

Még melózok - de majd ráérek kicsit és lerajzolom, hogy mit is dünnyögök.

Milyen tápegységet használtok hozzá?

.

Előzmény: savafan (18939)
Soká Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18940
Teljesen jó!
Nem tudom a talajba került végek milyen védelmet kaptak, az a legrizikósabb.
A rönkanyag miből van, akác?
Előzmény: kjanik (18928)
savafan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18939

GPS!

itt van pár kép a szerkezeti állapotról. persze csak félkész verzióban. a faszerkezet nincs még teljesen síkba gyalulva és itt-ott még picit túllóg a fa:)) de az emelő szekzete le lett tesztelve és müxik. már csak körbe kell építeni és be kell teljesen kábelezni.

a tólómotorok bivaly erősek. nem véletlenül vannak ennyire leszorítva:)) a lájtos lefogásnál elmozdultak és nem emeltek:)) most már igen és ebből semmi sem fog látszódni ha kész van:)

kjanik Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18938
1,3 m magas a létra, a gyerek meg 1,5 éves. Egyenlőre csak szülői (nagyszülői) felügyelettel használhatja, később, ha kell, csinálok korlátot is.

Előzmény: GPS (18933)
kofic Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18937
Maestro!

Azert azt mondhattad volna ,hogy elotte lekented lenolajjal!!!!!
Erre meg ki beszelt ra ? Ill. nem rossz, csak akkor nem lehetett volna lakkozni ezzel a rendszerrel . Tuzoltasnak egy izolatorral kellett volna kezdened de lehet ,hogy a tenyernyi foltok az olajozas miatt vannak. A lenyeg ,hogy 3 reteget kell felvinni .
Ez lehet 2 alapozo 1 fedo vagy forditva .De fenyonel a 2 reteg alapozot alkalmaznam .
A papir helyett a szivacsot kene hasznalni ,jobban mukodik erre a celra.
A 150 g/m2 az a 2 reteg alapozora ertendo . Es azert boven van veszteseg abbol amit kiszorsz . Tehat lehet meg venni anyagot !:)
Nem olcso mulatsag ,de megefelelo modon hasznalva azert egeszen jo eredmeny erheto el.
Az arakhoz nem tudok szolni ,mindig megveszem mert kell es nagyobb kiszereleseket szoktam beszerezni .
De az az olajozas......basszus !Mindig a sajat karotokon fogtok tanulni .
Előzmény: x31 (18923)
HUNsnoopyka Creative Commons License 2008.04.26 0 0 18936

hello!

én "csak" a formát néztem. :))

az ár meg relatív dolog. a küföldön kapható T-track 5-6 $ vagy  Euro/m áraihoz képest a 2800HUF/m nem is olyan rossz.

Nekünk "csak" ez jutott. Mi magyarok abból "gyártunk" ami van. A külföldi meg megveszi készen.

üdv:

snoop

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!