Keresés

Részletes keresés

Bubi504 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15945
http://faipar.hu/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=3495&catid=2&Itemid=308
Előzmény: artax (15942)
GPS Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15944

Igazad van...én se adnék pluszpénzt csakazért mert márkás egy csavrhúzó. Pláne, hogy láttam olyan "márkásat, amin még nyomatékhatároló sem volt.

Nem elírás: nem volt rajta nyomatékhatárolás. Erre a gyökér eladó nem azt mondta, hogy "igen kérem, ez egy szar gép" - hanem hogy még én vagyok a láma, merthogy abban "automatikus" a  nyomaték-állítás...ezért nem köll tárcsa neki.

Kérdeztem is tőle, hogy ezt az EMO-klubban hallotta?

De talán azért lenne egy-két szempont, amit éppenséggel figyelmebe lehet venni:

- Legyen 12 V-os...mert azt elvben a kocsiban is használhatod autó-akksiról

- Legyen minnél rövidebb...vagy szőgben fordítható.

Ez rendkívül hasznos lehet szűk helyeken - ahova még kézzel is nehezen nyúlhatsz bé. Van ilyen hely, akár mutatni is tudok.

.

Előzmény: Bubi504 (15941)
Bubi504 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15943
A négyzetes lyukat fúró gép vésőgép : pl http://www.uni-max.hu/vesogep-sdl-16/d/. A kép, amit betettél, egy fúrógépre szerelhető adapter - egyes vélemények szerint felejtős (egyrészt mert az állvány nem kellően stabil , másrészt a munkadarabot szokás mozgatni, ami itt nem megoldott)

Az öntvény szorító (pipe clamp) lécező-, prés- esetleg táblásító (németeknél végtelen-) szorító néven (nem igazán) ismert. Kicsit visszaolvasva megtalálod hol lehet kapni.
Előzmény: multec (15938)
artax Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15942
Hol lattad ezt a hirdetest? Nem talalom!
Előzmény: x31 (15905)
Bubi504 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15941
Csavarozó : ha csak csavarozásra, és alkalomszerűen használod, szerintem válassz olcsó gépet, 8e-ért már két akkuval is kapsz 18V-ost. Ebben a szerszámban nincsenek ordító különbségek ár/érték arányban a márkás és egy noname gép között (most lehet vitatkozni, hogy dehogynem : súly, nyomaték, pótalkatrész (sosem fog kelleni)) - eltekintve attól, hogy pl a Kinzo 18V-os gépének tokmánya imbolyog. Ez csavarozásnál nem derül ki, de fúrásnál igen. Két (olcsó, de ez mindegy) akkus gép után ott tartok, hogy nem fogok többet venni; egyrészt ahol csak lehet, inkább szöszmötölök fémmentes megoldásokkal, ha meg minden kötél szakad, ott a vezetékes fúrógép, azt a néhány csavart be lehet hajtani azzal is (ha kézzel utánahúzok). Vannak munkafázisok (pl fűrészelés, gyalulás) amit vlaszeg könnyebb egy kezdőnek géppel megcsinálni - de a csavarbehajtás más tészta. A munka minősége semmivel sem lesz jobb géppel (sőt!) - két év alatt az akksi gallyra megy, olcsó géphez nem érdemes (vagy nem is lehet) újat venni, amikor kell, épp nem lesz feltöltve... ha meg a kiszámolod, hogy mennyit is költöttél valójában néhány csavar betekerésére (főleg márkás gépnél)... Van ugyanis több kilónyi veszélyes hulladékom és sok ezer kidobott forintom. A gépvásárlások összes hozadéka az volt, hogy néhány perccel több időt fordíthattam az életemből más dolgokra - de elveszítettem az ingyenes alkar-edzés pillanatait - a munka nemesít, az izzadás, a fáradtság csak fokozza az örömöt. Nyilván egész más a felállás, ha valaki ebből él.
Előzmény: ppippa (15936)
GPS Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15940

Hát öregem, a gyúrásra (meg az egyébb "rátehénkedős" műveletekhez) tölem is "rendeltek" egy kb. 70 centi széles és lényegesen alacsonyabb felhajtható !!! pult-részt.

Csakhogy az ilyesmit nem nagyon lehet afféle "kihúzható billentyűzet-tálca"-szerüen megoldani - aki gyúrt már életébe, az tudja, hogy miért.

Az olyasmi az első használatkor leszakadna - egyébként (ahogy többnyire meg szokták oldani sima fiókcsuszkával) - még a billentyűzetnek is csa "szart-se-ér" kategória.

Részemről a "lecsukható asztalvasalat" nevű alkatrésszel oldom meg. Ez jó primitiv, marha drága...viszont rá lehet állni is - ha ki van támasztva.

.

Előzmény: csoty (15937)
multec Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15939
multec Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15938
Üdvözlök mindenkit! még nem jártam itt, de sokat szoktam olvasni . Egy kis segítséget szeretnék kérni két dologban. mind a két terméket külföldi oldalon találtam, mivel nem tudom a magyar nevüket így nem tudok keresgetni hazai források után. Az egyik készülék négyzetes lyukat fur a fába. A másikat tetszőleges hosszú 3/4".os csőre lehet felhuzni. és így szorít. Valyon mi lehet ezeknek a hivatalos magyar nevük, és ki forgalmazza? A képeket csatolom. köszönöm a válaszokat előre is. Attila
csoty Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15937
A magasság az tényleg egyénfüggő. A párom úgy kérte, hogy a mosogató medencébe kényelmesen belelógathassa a kezét. Jó is lett. De! A munkalapba épített gáz főzőlapon egy magasabb fazékban, hátul elég nehézkes a kavargatás, pláne a belenézés. A munkalapon nem is tudok tésztát gyúrni, mert hiába a súlyfelesleg, nem tudom beleadni. :( Kellett egy a pult alá betolható, masszív kisasztalt fabrikálnom.
Persze azóta már mosogatógép is van. :):):)
Előzmény: ppippa (15936)
ppippa Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15936

Hát komám, én most csinálom az alsórészt, kell még pár nap. :-)

A 92 cm magassággal kapcsolatban, Bubinak kell hogy igazat adjak, mivel én is és a párom is 180 cm magasak vagyunk, emiatt kell az a 92 cm ergonómiailag. Volt hogy 85 cm magas volt a pult, és nagyon kényelmetlen volt görnyedni  Ez tényleg emberfüggő.

Akkus fúró csavarozóval kapcsolatban nem tudtok tanácsot adni?

Előzmény: GPS (15933)
Bubi504 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15935
Az optimális magasság nem csak testmagasság- hanem emberfüggő is. Az enyém 91 (178 vagyok), az alacsonyabbaktól megfájdul a derekam (nejemé dettó, pedig ő 171).
Előzmény: GPS (15933)
x31 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15934
Hogy 300 kiló? Szerintem közelebb van az 1 tonnához. Pont ezért éri meg nagyon.
Egy lemezvázas 310-es gyalu (persze öntvény asztallal) közel 300kiló. Ez pedig öntvényvázas gép. Hobby célra sem érdemes megvenni valamit csak azért mert olcsóbb. Ez kicsiben (pl forstner fúró) és nagyban is igaz. Százezren felüli pénzt kiadni olyan gépért, ami később eladhatatlan ("wegen hobby aufgabe"), használati értéke pedig igencsak szerény=pazarlás. Egy normális forstner fúró ára többszöröse a szeg anyagból készűlt változatnak, mégis kidobott pénz megvenni az olcsót.
Nincs 3fázisod? Indítókondit lehet használni és megy egyfázissal is. igaz ilyenkor nem tolhatod bele a 410-es anyagot 5mm mélyen, de ilyet méskor sem célszerű tenni. Ha minden kötél szakad még motorcsere is belefér (ha tú nagy a rajta lévő motor). Nekem is hobby a dolog abban az értelemben, hogy nem keresek vele pénzt és csak magamnak dolgozok, de annyira gazdag nem vagyok, hogy 150e-et kidobjak egy játékszerre. Ha kibontom a dobozát, abban a pillanatban már 50000-el kevesebbet ér, ha használnám egy évig, ingyen se kéne senkinek. Nem akarok senki rábeszélnni, vagy lebeszélni álmai gyalujáról, csak a véleményemet írtam le. Akinek nincs helye, annak ez a gép nem jó. Azért írtam, hogy 'akinek van helye'. Ennek a gépnek az asztala 180centi hosszú, tehát 110-el több hely kell hosszában :)

Előzmény: halaloszto (15906)
GPS Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15933

Biztos, hogy nem lesz sok az a 92 centis munkalap-magasság? Merthogy 85 centi szokott lenni - átlagmagasságú júzereknek....és ez nem is hülyeség, ha valóban dolgozni is akar az ember az asztalnál.

Az előző - amit szétvertem innen - az 89 centi magas volt.

Te el sem hiszed, hogy "ergomókusilag" milyen rengeteget számit az a 4 centi...lefelé - mert ezt most szigorúan 85-re csináltam (± 0,5 mm) :-))))

.

Előzmény: ppippa (15931)
GPS Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15932

Hát öregem - én a bútor alsórészével kész lennék ...később fotókat is felteszek. Egy biztos: úgy néz ki, hogy a könnyűszerkezetes ötletem több mint bevállt.

Vagyis:

1) rettenetesen kevés faanyag, alacsony bekerülési ár és munkaóra kellett

2) nagyon pontos (tizedmiliméteres) szerelhetőség és beállíthatóság,

3) fokozott merevség 

4) maximális higiénia és könnyű tisztíthatóság (alatta és mögötte is)...elhúzgálás nélkül !!!!

5) szükség esetén könnyű szét és összeszerelhetőség - mindössze egy 10-13-as villáskulcs kell hozzá.

6) esztétikailag semmi különbség a klasszikushoz építéshez képest - vagyis az égvilágon semmi különbség nem látszik kivülről...egy agyon-fenekezett, hát- és közlapozott, dögnehéz és nehezen tisztítható konyhabútorhoz képest.

Jaa - még valami. Rájöttem arra is, hogy az is hazug mese, hogy a körpolc azért nem jó, mert "a sarkaiban sok a holttér".

Egy nagy frászt - majd megmutatom, hogy ez miért nem igaz.

A mesterek azért beszélik le a pácienst a körpolcról, mert egyszerüen nem akarnak pöcsölni a körkivágással (amit állítólag csak CNC-n lehet...bruhahahhha)...de szerintem a tengely szakszerű elkészítéséhez se nagyon tudnak hozzászólni. Meg nem is nagyon akarnak.

Így hát marad a négykézláb-kutatás (zseblámpával a kézben), a közel 1 méter mély sarokban. Már, akinek, persze.:-))))

.

Előzmény: ppippa (15929)
ppippa Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15931

Ez így igaz! Csak arra voltam kíváncsi, hogy nem rontottam-e el. Mert egyszer beszéltük a visszaállást, csak azt nem tudom honnan mérve, a korpusztól, vagy a frontoktól. Végülis mindegy, a korpusztól csinálom 3 cm-re, remélem jól fog kinézni.

A lábazat magassága viszont nekem is kb 15 cm lesz. Eredetileg minél alacsonyabbat akartam, hogy legyen hely pakolni, mert igazából az a hely kihasználatlan ott alul, de mivel a magasságot 92 cm körül akartuk, és beépíthető mosogatógép is lesz, emiatt adott a lábazat magassága is.

Egyébként meg láttam olyan megoldást is, nagyon ötletesen, hogy a lábazatba is fiókot építettek!

Előzmény: kofic (15930)
kofic Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15930
Legalabb oda tudsz allni a pulthoz!A lenyeg ,hogy megjeleneseben es aranyaiban neked megfelejen. Magassagban is lehet 8-12, de akar 16 cm -es labazatot is tenni.Van aki eskuszik az arany+ feher konyhara a masik a "videki " rusztikus stilusra es van aki meg annyira minimalt szeretne ,hogy meg fogantyukat se akar latni.
Szerencsere nem vagyunk egyformak!
Előzmény: ppippa (15929)
ppippa Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15929

Szia Mindenki!!! Itt vagyok!!! :-))

Költözés miatt nem volt internetem.

Konyhabútort csinálok és nem tudom, hogy a lábazattal a korpusztól, vagy a frontoktól számítva szoktak kb 3 cm-el visszaállni ízlésesen? Kicsit elbizonytalanodtam, mert én most a lábakat úgy tettem fel, hogyha ráklikkelem a szoklit (ami még nincs itt, tehát nem tudom megnézni) 3 cm-el legyen beljebb a korpusztól, és nem tudom nem sok-e, mert még erre a távolságra ugye az ajtók vastagsága is rájön, és nem lesz-e így túl mélyen?

Tényleg GPS, hogy állsz a konyhakölteményeddel???

Egy éve vettem egy akkus fúró-csavarozót, és most úgy néz ki megadta magát. Milyen márkát érdemes venni, ami jó minőségű, és az ár/érték aránya is jó?

kisse72 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15928
"Köszönöm szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes." József Attilától szabadon...
Szóval köszönöm a password-öt.

kisse
Előzmény: Bubi504 (15922)
halaloszto Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15927
Koszi!!

vajk
Előzmény: Bubi504 (15922)
kisse72 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15926
Köszönöm, gyors voltál.
Előzmény: rferi (15924)
kisse72 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15925
Ja, woodtools.ru. :)
De ott tényleg nem egyben van...
Hát inkább megfejtem a rar jelszavát! :)

kisse
Előzmény: kisse72 (15923)
rferi Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15924

Mert nem tollakat kell keresni, hanem túlokat! :)))

www.woodtools.nov.ru

Előzmény: kisse72 (15923)
kisse72 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15923
Nekem a woodtolls.ru nem ok!
Előzmény: rferi (15918)
Bubi504 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15922
WhereWeShare
Előzmény: kisse72 (15921)
kisse72 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15921
mi a password?
Előzmény: Bubi504 (15915)
rferi Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15920

Azt azért elmesélhetné valaki, hogy a "per" szóra hogyan jön reklámnak a "szívtárs párkapcsolati nemtommi" ?

Rögtön mindjárt megelőlegezik a párnak a válópert, vagy hogy?

Legalább erről az indás idétlenkedésről már leszoktak a napokban!

Előzmény: rferi (15919)
rferi Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15919

Hát olyanon, hogy ma éppenséggel egy 100+ centiméter hosszú élhajlító prizma párost kerítettem 100Ft per kilóban.

50 kiló volt, ötezret fizettem! :))))

Már régen szerettem volna prizmás lemezhajlítót! :)))

Előzmény: archivalo (15914)
rferi Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15918

Már leszedtem!

Le lehet kapni erről a ruszki oldalrólis pillanatok alatt! :)))))

archivalo Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15917
Figyelj, csináljunk üzletet - csak a palit kell megmogyorózni...:o)
A lényeg, hogy eszkábálni kell föléjük egy webárudát, ahonnan kiszolgáljuk általuk a nagyérdeműt.
Ennyi.
Előzmény: Bubi504 (15913)
archivalo Creative Commons License 2008.02.02 0 0 15916
Szia!

Nekem megvan egy word doksiba (kb 10 perc kelelt a makró megírásához) - igyaz az 42 MB lett...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!