Keresés

Részletes keresés

véghlackó Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15513
bocsi! Tudom, hogy aljas vagyok, de "

Visszavinni nem lehet - hisz működik...de már csak vadmarha munkákra való - fimoabbakra: NEM.Dehogynem!!

Nem működik, és kész! Tudom, hogy tönkreteszem a Kínai népköztársaságot, és remélem nem olvassa a moderátor.

1. Eltöröd a hálózati kábelt

2. szénkefe ki-reszelő, már nem is megy

3. Megerőlted egy picit, enyhe füst ( kolbásznak nem jó ), már mehet is vissza

4. további ötletek szerintem mindenkitől kaphatóak, még tőlünk is...../ Aki nem ért vele egyet, monnyon le /

Előzmény: GPS (15494)
ahs18 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15512
Én vettem Extool premium 230-as flexet kb 1 éve, és folyamatossan használtam vagy 4 hónapig. Semmi gond nem volt és nincs vele azóta sem. Még újonnan átzsíroztam az áttételt grafitos zsírral, attól a hangja is kellemessebb lett. (amennyire kellemes egy flex hangja) Profi gép, és csak 17000 körül volt. Nem tudom a többi gépük milyen.

Üdv.
véghlackó Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15511

Így vagyon! Semmi zuzu

jobb képet nem találtam, a gép

meg a szomszéd faluban, ha kell küldök normálisabb fotót

Előzmény: zskerner (15510)
zskerner Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15510

Hoppá! Ígértem, hogy megírom a körfűrészem típusát (aminek sík asztalt szeretnék). Nos megnéztem: T.I.P. TKS250ZU! Ezek szerint az Einhell ugyanezzel a típusjellel (ZU nélkül), de alumínium öntvény lappal árul fűrészt?

Előzmény: véghlackó (15509)
véghlackó Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15509
Bocsánat mindenkitől. Valószínüleg elgurult a cavintonom. Sosem volt TIP gépem, Einhell a drága. TIP-et tényleg ne!! A körfűrészem, a TKS 250 is einhell, gondolom a metebotól lopva, legalább is pont úgy néz ki, csak lazábbak voltak az illesztési előírások. Nekem Dewalt kombinált gyalum van, már a második garnitúra behúzó hengerrel, melyből az első két évet bírt, míg a legutóbbi 16 percet. Ja, és gyári pót, és kb. 14000 Ft csak a szar tengely.
Előzmény: archivalo (15490)
zskerner Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15508

Én karácsonykor vettem Hyundai gyalugépet. Én is néztem az Einhellt is, de a Hyundait meg tudtam tapogatni vásárlás előtt és mások is dícsérték.  Ez nagyrészt megegyezik a Metabo hasonló gyalujával, amit 300eFt-ért láttam a Bauhausban. GPS szaktárs volt szíves ellátni a Metabo magyar nyelvű használati utasításával és alkatrészjegyzékével. Ez az első gyalugép, amin dolgoztam, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de szerintem jól dolgozik. Amivel szívtam, az az üzembehelyezése volt. Van egy bizonyos műanyag forgácskivető, meg egy másik műanyag forgácselszívó csonk, amiket rendesen be és föl kell szerelni, akkor is, ha nincs elszívás, ugyanis ezek kapcsolókat működtetnek, ezek nélkül nem indul a szerkezet. Én elbénáztam és a forgácskivető széle letörött. Egy újat már rendeltem is hozzá a Metabotól. Másik negatívum, amit valaki (talán GPS) említett, hogy a vastagoló behúzó szerkezete nem túl jó konstrukció, és lehet helyette másikat kapni. Nekem eddig elég szépen húzta az anyagot...

Amit hiányolok róla (és a Metabo rajzán van) az a kerék, ugyanis meglehetősen nehéz, egyedül kényelmetlen mozgatni. (Valamelyik leírás azt javasolja, hogy két személy két átdugott léc segítségével rakosgassa.)  

Előzmény: sk69 (15491)
artax Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15507

Errol jut eszembe, azota is logok neked az igert fotokkal. (most aztan eg a kepem)

Minap kimegyek majd a muhelybe es csinalok fotokat, es kuldom mailben.

Meg karacsony elott elkeszultem a karnisokkal, amiket lattal nalam , es azota keszult 8 fiok egy asztalhoz. Majd ezekrol is kuldok kepet.

Előzmény: dacia-2 (15495)
GPS Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15506

Nade kedves kollega - úgy gondoltam, hogy ennél azért többre becsülöd a szakmai rálátásomat.

Az axiális mozgás az természetesen: természetes :-)))

Ezért pont én jártam le a lábam egy "csak-fúróért" - mert hülyét kapok, ha 4 mm mély furatott kell csináljak valahová...és ebből 3 mm a tengely hosszjátéka.

Ütvefúróval meg  szép furat-sarokletörést - egyszerüen lehetetlen csinálni. Szóval a korábban feltett géppark-képemen a kisebbik az a "műszerész-fúrógépem"...vigyázok is rá, ne félj semmit. Az nem csiszol, nem köszörül, nem smirgliz. Csak fúr. Azt is módjával.

Amit én viszont káromoltam a KINZÓ-n, az a megnövekedett, a már cca. 1 mm-nyi oldalirányú lötyögés - ami már messze nem EU-konform, ugyebár?

A mocsadék hangját meg már ne is vitassuk - hisz nem HiFi berendezésről van szó.

.

Előzmény: archivalo (15503)
zsolt.trenyik Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15505
erre az extol prémiumra mozdultam volna rá egynéhány hónapja, de itt senki nem ismerte gép szempontból (csavarhúzót is gyártanak pl.) én annyit tudtam meg a csepregi szerszámboltostól, hogy a sima extol gagyi, de a prémium jó. hogy mennyire és a többihez hogyan viszonyul, azt nem tudom. sjna nincs pénzem most kísérletezni. persze a 3 év garancia mellett ha elég pontos és jól használható, nagy kockázat nincs...
Előzmény: archivalo (15498)
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15504
Köszi!

Ennyit néhány csavar + anya sajnos nekem nem ér...
Sajnálom és köszönöm a fáradozásod!
Előzmény: rferi (15501)
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15503
GPS!

Még egy dolog a fúrógéppel kapcsolatban (és most ismét előjön az állványos - fúróállvány+fúrógép kérdéskör). Az ütvefúrós gépek konstrukciója olyan, hogy egy kicsi "lötyögés" mindegyik tokmány oldlai csapágyazásában van. Ez független az "állapottól" - ez konstrukciós adottság, másként ugyanis nem tudna ütvefúrni. Az ütvefúrás ui. nem más, mint egy axiális "recézésű" tárcsa bekapcsolása, amin a recék ütögetik a kihajtó tengelyt axiális irányban. Az ütögetésnek pedig felétele, hogy a tengely axiálisan nem legyen megtámasztva teljesen, hanem egy minimális "lötyögése" legyen. Ennek pedig a pontosság oltárán áldozni kell!
Ezért is keresett kb egy fél éve valamelyik olvtársunk nagy bőszen CSAK fúrógépet, ráadásul olyat, ami nem tudott ütvefúrni...
tehát a "pontatlanság" nem KINZO, hanem ütvefúró specifikus jelenség...
sk69 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15502
Szegedi az illető Csonka-Szerszám névvel hirdet ha jól emlékszem.
Köszönöm a segítséget, megveszem a Hyundai gépet.

Előzmény: archivalo (15499)
rferi Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15501

Nem jár körbe a kezem! Hát motor is lesz! :))))

M8 balos metsző és gépi fúró egy garnitura 5000.- brutto.

Előzmény: archivalo (15476)
dacia-2 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15500
Ha cégnévre kéred a számlát, ipari felhasználás. Ha nincs cégnév, akkor elhiszik, hogy nem ipari (egyéni vállalkozó már határeset) - de magánszemély névre kötelesek számlát adni ha kérsz, a törvények szerint. Ezt azzal védik ki, ha csak nyugtád van, akkor adnak +2 év garanciát, egyébként csak 1 jár.
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15499
Szia!

Köszi - ez egy debreceni, vag yvalami hasolnó illetőségű jóember, aki a saját neve alatt indított Einhell kereskedést. Nekem nem volt szimpatikus - a pesti Einhell mintaboltban néha 30%-kal olcsóbban adják azt, amit ő - azzal a különbséggel, hogy itt nem is mondják: ez szakembereknek való eszköz...
Egyébként ugyanezt a gyalugépet hírdette egy hölgyemény(?) 75-ért amire legalább ketten ráharaptunk, míg végül valaki 90ért elvitte...
A Hyundai-nak ez a "nagy" gyalugépe - szerintem ezen az áron nincs neki versenyképes ellenfele. Ami ennyit tud, az mind legalább 20-100 kFt-tal drágább.
Előzmény: sk69 (15496)
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15498
Szia!

Ha normál ütvefúrós fúrógéppel betont fúrsz és kifekszik tőle a géped, akkor ne is csodálkozz. E célra nem ütvefúró, hanem kalapácsfúró kell.
A többi, lehet igaz - egyébként vidd vissza nyugodtan, ki fogják cserélni, ha tényleg "recseg-ropog". Én egy nap alatt fektettem ki egy "akciós" fúrógépet (noname márka, parktikás akció), ami egyrészt leégette a markomat (tokmánykulcs nélküli tokmány és hirtelen indult), másrészt az ütvefúró fokozat "átment racsniba".
Pont a kikopás és pontatléanság, illetve csapágyazáűsi probléma miatt van rá garancia.
A nagy keresgélésben találtam rá egy oldalra, ami szintén bíztató dolgokat tartalmaz. Ez pedig nem más, mint az Extool Premium fokozatú gépek oldala, ami 3 év barkácsgaranciát, illetve 1 év ipari garanciát ad. Az, hogy miként döntik le, melyik érvényes, nem tudom...
http://www.szerszamvilag.hu/
Előzmény: GPS (15494)
sk69 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15497
A praktikeres gep linkje:
http://www.prakti.hu/index.php?mod=termek&bc=3&cikkszam=163979
sk69 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15496
2200 w a praktiker oldala szerint,
Az einhell gepet, valoban csak az interneten lattam, rengeteg aprohirdetes van mindenfele
pl. expressz.hu
"Ajánlom ács és asztalos szakmunkásoknak! Einhell NHM 260/230. Vastagoló és egyengető gyalugép. 230v. Teljesítmény: 2000 Watt, Motor fordulatszám: 2800 /perc, gyalukés fordulatszám: 6500/perc. Motor terhelhetősége max.10perc, 20perc üresjárat. Fogásmélység max.3mm. Gyalulási szélesség: 260mm. Munkadarab vastagsági gyalulásnál max.160mm., gyalulási mélység max.3mm. Adagoló sebesség: 5m./perc. Párhuzam ütköző döntése max.45º Elszívó csatlakozás: 100mm.Ø Mozgatás elősegítésére, kerekekkel és kézi fogantyúval szerelve. A gép mellé megvásárlásra ajánlom: Einhell ASA 550/100. 550Watt.-os por és forgácselszívó berendezést. Gépsúly: 92 kg. 2.év országos szerviz garancia. A meghirdetett ár tartalmazza: 16,667% ÁFA-t. 24.órás, Royal-Sprint Kft. Futárszolgálat, házhoz szállítás és pénzkezelés díját, hirdetési jutalékot. Személyes vásárlásnál árengedmény! Tekintse meg további kínálataimat: a gépek, szerszámok, eszközök rovatban!"
Az ara 150.000 ft....
Előzmény: archivalo (15493)
dacia-2 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15495
A marógéphez: szerintem a kés és a megvezetés (sablon vagy asztal) a fontosabb, nem a gép. Artaxnál láttam erre gyönyörű példát: a kései és az asztala legkevesebb 10-szer annyiba kerülhettek, mint maga a gép. Viszont gyönyörűen megy a velük a megmunkálás, nagyon szép munkadarabokat mutatott.
GPS Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15494

A KINZO-ról pár tapasztalati szót - fúrógép-szakmában.

Gyakorlatilag egymunkás a gépem - vagyis egy nagyobb munkán vett csak részt  - ebben volt betonfúrás max 8-ig, csiszolás koronggal és persze fúrás.

Hááát, kedves kartácsak - a helyzet az, hogy bár a gép nem fingott ki...de egyre gusztustalanabb a hangja (mármint az áttételé) és bizony rendesen lóg már a (fő)tengelye is.

Vagyis magyarul: kikopott a csapágyozása.

Persze, csempe élét lecsiszolni, vagy vágott butorlap élet smirglikoronggal letisztázni lehet vele - tán még betonba is bekinlódik egy-két kisebb lukat...de már oszlopról, 3-as lukat fúrni - alkalmatlan.

Ennyit (vagyis 1 munkát) bírt ki - civilizált körülmények közt...vagyis még elfogadható pontosság mellett.

Visszavinni nem lehet - hisz működik...de már csak vadmarha munkákra való - fimoabbakra: NEM.

.

Előzmény: archivalo (15490)
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15493
Szia!

A Hyundai-nak 3 kombinált gyalugépe van és nehéz kitalálni, melyiket árulják a praktikásban... 1250, 1500 és 2200 W a teljesítményük.
Az Einhell gépet hol láttad? Ha csak a neten, az más...
Előzmény: sk69 (15491)
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15492
Szia!

Nem erre, hanem - a mostmár tudom - tönkanyára gondoltam.
Ráadásul nem M6, hanem M8, vagy M10 méretben.
Előzmény: mlipee (15485)
sk69 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15491
Sziasztok,
kombinált gyalugépet szeretnék vanni (késszéllesség 250-260 mm), olvastam hogy többen is használjátok a Hyundai praktikerben kapható nagyobbik barkácsgépét.
Érdekelne mennyire megbizható ez a gép, volt-e valamilyen gondotok vele.
Hasonlo gépe van az Einhellnek is picit gyengébb motorral (2 kw) es ez dragabb is kb. 10.000 ft-al.
http://www.expressz.hu/gepszerszam/gepek/ipari/showAdvert,5295746,482,1.html
A két gép kozul kell választanom, inkabb a Hyundai fele hajlok, de vásárlás előtt szerettem volna kikérni a véleményeteket.
Esetleg más márkájú kombinált gyalugép is érdekel hasonló árban, a lényeg a 220 v es a 250 gyalulási szélleség.

archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15490
Szia!

TIP-et NE!!!
Ha a gagyi fokozható lenne, akkor : gagyi, gagyibb, leggagyibb, TIP, OK a sorrend.
A KINZO mostanában nagyon feljött - a 3 év garancia is jelent valamit.
Ennél kicsit magasabb árfekvésű a FERM - szintén 3 év garival.
Még drágább kategória (de sokkal jobb minőség) a SKILL, ezzel azonos árfekvés (de sokkal gyengébb kivitel) a Black and Decker (nem véletlen, hogy német területen már Drecker[azaz kakás] névre hallgat), és még drágább a zöld Bosch.
Ha teheted olyat vegyél, ami 8 és 12 mm befogású patronnal rendelkezik - eleinte bőven elég lesz a 8-as.
Ha tényleg van 50 ropid rá, akkor már kostolgathatod az ipari készülékek alját is - akciósan kék Bosch-t, de néha még Makita-t is kapsz ennyiért. Az ilyen árfekvésű zöld Boschba nem érdemes beruházni.
Ha most kezdeném és nem lenne műr 3 marógéem, akkor biztos, hogy a praktikásban most akciós KINZO-t venném meg (főként 12 kFT-ért).
Előzmény: PETYUS (15482)
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15489
A "tönkanyákat" köszönöm!
zsolt.trenyik Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15488
vahhh, a nagyongagyi szerintem úgy tízezer. ha van ötvenezred, szerintem a félprofi lesz az. márkát nem tudok, nekem bosh van, annyi pénzért (pof 1100 ae, 30ezer körül) vehetsz szerintem kevésbé neves jobbat. metabo-ra tippelek, de vannak itt tapasztalt szakik. az biztos, hogy ebből elég jót vehetsz, csak ne a nevet fizesd ki...
archivalo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15487
Azóta megtaláltam: IronTrade kft.
Előzmény: archivalo (15479)
véghlackó Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15486
Javaslom, hogy vegyél Kinzo-t, vagy TIPP-et, mindegy, csak két év minimális cseregarancia legyen hozzá. Gyakorolni jó. A marókések, ha nem kínai, úgyis drágábbak lesznek, mint a gép. Én eddig Makita 3620 gépet használtam, tíz éves, még nem volt kibontva, de csak nyocas, és hatos patron van hozzá. Nemrég vettem egy Kinzo-t, eddig semmi panaszom, kicsit nehéz, de jó.
mlipee Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15485
Bármely Forest palettát forgalmazó boltban kapható.

Típusszám: BU01
Név: Fém dübel, M6
Cikkszám: 00003310110

Típusszám: BU05
Név: Fém dübel, M8
Cikkszám: 00003310111
Előzmény: archivalo (15479)
véghlackó Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15484
Amúgy mindig okoskodok, de nem gondoltatok arra, hogy egyszerűen felszereltek két acélrudat, vagy csövet az asztal két végére, a csőre pontosan passzoló másik csődarabbal, amihez a vezetőt hozzá lehet csavarozni, lehetőleg kézzel bontható kivitelben. A hüvelyekre rá kell hegeszteni egy-egy anyát, abba meg egy-egy rögzítő csavart. Oda toljátok a vezetőt, ahova jólesik, lehet miliméter beosztás is rajta, a párhuzamosságot meg biztosítja a két vezető cső. A ferde vágás is megoldható, ha a vezető hosszabb az asztalnál, és a hüvelyekre megoldjátok a lefogatást. Lehet, hogy kipróbálom.
Előzmény: archivalo (15476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!