Keresés

Részletes keresés

Erzsébeti Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3947
Van az 24.000 is...:)
Előzmény: Garp szerint (3946)
Garp szerint Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3946

Tééényleg? Csaaaakugyan? Nemonddd! Nahááát! Ezt nem gondoltam volna!

Na jó, komolyra fordítva a dolgot:

amit mondasz szerintem lehet tiszteletre méltó cél, de igazából marhaság. Ugyanis az, hogy a tényleges munka helyett azzal a szaros gombbal kell törődjön az ember több bajt okoz a figyelem megosztása miatt, mint amennyit "segít"hetne. Ha az ember ésszel él és a marót fában használja, megfelelő szerszámot tesz bele és a munkadarabot is megfelelően rögzíti, a legnagyobb baj, ami történhet annyi lesz, hogy elrontja a munkadarabot (mert pl. az a göcs "megugrasztja" a szerszámot). Én is félve vettem a kezembe a marót, és először egy darab fán tréningeztem vele vagy egy óra hosszat, míg neki mertem kezdeni vele a valódi munkának, de ezt a legtöbben így csinálják minden új szerszámmal. Ja, és azért is igazi marhaság ez a nem reteszelhető gomb, mert a maró forog akár 10000-t is simán (többet is) és gomb ide-vagy-oda: mire az leáll, nem egy pillanat. Tehát ha valaki nagyot bénázna vele, akkor így is meg tudja tenni, sajnos. Ugyanez a téma a gyalu is, de ott a nem reteszelhető gombnak a kézi gyalunál van értelme, mert működés közben nem teszed le, ha letennéd "elszaladna". Ráadásul a gyalu irányitása sokkal egyszerűbb, mint a maróé.

A jet-skinél a normál használat része, hogy az ember időnként leesik a gépről, ez egy marónál nem normális dolog. Azért kétkezes szerszám, hogy stabilan meg lehessen fogni és ugyanakkor még csak esélye se legyen az embernek arra, hogy a "szabad" kezével a szerszám útjába kerül. A megugrás pedig csökkenthető a megfelelő beállítással, megvezetéssel és a jó élű szerszám megfelelő fordulatszámú használatával. Oda kell figyelni az "előtolás" sebességére, valamint a fogásmélységre és még arra is, hogy a gép forgásirányához képest merről merre halad az ember. És feltétlenül kell a szemet védő eszköz is (szemüveg, maszk, ilyesmi), mert a maró iszonyatos sebességgel lövi ki és szórja maga körül a (fordulatszám-függő) különböző durvaságú faforgácsot.

Előzmény: Pirimidin76 (3942)
czebemarci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3945

artax,

nem reteszelheto a Ferm 1050-es felsomaro. De nem is nagyon volt ra szuksegem eddig. Vegso soron megoldhato ugy, ahogy rferi irta.

czebemarci

Előzmény: artax (3940)
rferi Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3944
Én sem értem, ezért is kötöm át a nagyobbik (12-es tengelyű) marómnak nem reteszelhető gombját, és marad a lábkapcsoló.
Előzmény: Garp szerint (3932)
rferi Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3943

Még mindig, és egyre jobban.

Most karácsony előtt is dolgozott néhány ajándékon.

A menetzárlat egyébként bármit utolérhet, az őszön a B&D láncfűrészt érte hasonló a kezemben, mindenféle erőltetés nélküli szabályos használatban.

Előzmény: artax (3929)
Pirimidin76 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3942
a nem reteszelhető marók biztonsági okok miatt vannak. a maró ugyanis nagyon veszélyes szerszám, ha bereteszelve elszáll, kiesik a kézből, kidobja egy nagyobb görcs, stb, akkor jó, ha leáll. mert ugyebár nemcsak profik használják. olyan dolog, mint a jet-skinél a kioldózsinór (vagy mi)
HTT Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3941

Halihó

Mibe kerül nagyságrendileg egy ilyen?

Teo >

Előzmény: Soká (3938)
artax Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3940

czebemarci!

Ha jol lattom a honlapodon (Gratula hozza!) akkor neked egy 1050-es Ferm-ed van (volt?). Reteszelheto a kapcsoloja?

artax Creative Commons License 2006.01.03 0 0 3939
Hat igen...azert egy Makita nem egy Ferm...de elsonek szerintem megteszi egy Ferm is. Tudod gyakorlo idoszakra. Aztan ha majd nem tudom felsomaro nelkul letezni akkor veszek egy Makita-t, vagy Metabo-t, vagy DeWalt-ot.
Előzmény: Soká (3938)
Soká Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3938
reteszelés ügyben:
az én Makita 3612C(1800W) gépemen sem lehet reteszelni, de ezt nem is bánom túlzottan, egyfajta biztonságot ad, hogy csak akkor pörög ha én nyomom. Persze én is használom reteszelve, már nem is tudom minek a kiegészítője az a műanyag izéke, amit a kapcsolóra szoktam rászorítani...

Más. Nagyon egyetértek azzal, aki a felsőmaró "túlméretezését" javasolta. Nem mondom, elég fárasztó ezt a marha nehéz Makitát tartani és emelgetni, de az a jóérzés, hogy nem nyafog keményfában sem (és használni tudom a 12-es szárú marókat is) mindenért kárpótol.
Garp szerint Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3937
FBF 850-E
artax Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3936
Akkor surgosen be kell szereznem egy 850-es-t.
Előzmény: halaloszto (3934)
artax Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3935
En sem ertem mire jo. Az erdekes az hogy leszedtem a 1050-es hasznalatiajat. Es abbol ugy tunik hogy reteszelheto, de amit en neztem ma egy barkacs aruhazban annak nem sikerult sehogysem reteszelni a gombjat. Mondjuk bemutato peldany volt..lehet mar tonkre tettek. Neked a 850-es van vagy a 1050-es?
halaloszto Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3934
Valami megfelelo EU akamilyen vizfej kitalalta, hogy barkacs kategoriaju eszkozon nem lehet reteszelheto.

vajk
halaloszto Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3933
Bocsi, vak vagyok.

Hat az a halal az az, hogy egyszercsak azt veszed eszre, hogy furan elment az ereje, es lassabban forog mint kellene. Par masodperc mulva budos is lesz. Ilyenkor jobb kihuzni a konnektorbol es kidobni mielott fustolni kezd. A forgoreszen a rezgestol vagy mastol lekopik valahol a drotrol a szigeteles, es ott is osszeer ahol nem kellene. Ujratekercseltetni dragabb mint a gep ujkoraban.

Mindamellett masok tapasztalatai alapjan ugy tunik hogy ez nem tipikus egy ferm cucctol.

vajk
Előzmény: artax (3931)
Garp szerint Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3932

Nekem (talán nekem is) van Ferm maróm, a mai napig kiválóan teszi a dolgát, remélem ez nem kivételes teljesítmény. :) Szerintem az olyan maró, aminek NEM reteszelhető a gombja nem jó. Ha az ember azon van, hogy mindent jól csináljon, még nem hiányzik extra gondként az, hogy a gombot is nyomja. Komolyan, nem is értem, miért jó, ha nem reteszelhető.

artax Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3931

rferi-ek szolt a kerdes. A hozzaszolas elejen ott is van. De nem baj ha tobb velemenyt hallok. Lehet buta kerdes de mi az a menetzarlatos hirtelen halal?

Ezek ellenere menyire vagy elegedett vele?

Szivem szerint a nagyobbat vennem. De annak NEM reteszelheto a kapcsoloja...igy elegge kiesett.

Előzmény: halaloszto (3930)
halaloszto Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3930
Nemtudom nekem szolt-e. En hasznaltam egy 850-es ferm marot, es igen, reteszelheto a kapcsoloja. De csak volt. Kozepes mennyisegu hasznalat utan 3 eves koraban erte a menetzarlatos hirtelen halal.

vajk
artax Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3929

rferi:

Ha jol emlekszem neked van Ferm marod. A 850-es ugye?

Neztem ma az egyik aruhazban. Kacerkodok vele. Neztem a nagyobbat is. Az 1050-est. De ha jol lattam annak NEM rogzitheto a bekapcsolo gombja.

Meg mindig elegedett vagy a gepeddel?

artax Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3928

Nagyabol atragtam magam az osszes eddigi hozzaszolason. Nem mondom hogy kis feladat volt. De sok embertol, sokat tanultam. Kiemelnem: rferi-t,Erzsébeti-t,halaloszto-t,czebemarci-t,mdk-t,SaGa-t...meg meg voltatok paran, de mar nem emlekszem minden nevre.

Pirimidin76 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 3927
mi legalább 4-et tervezünk, tehát ki lesz használva, nemn 1-2 évig:)
reméljük!
a művi díszítésről: ha már csináltam a háttámlát, nem tartott semeddig belefűrészelni egy bajuszt, és egész más így, mintha egyenes lenne.
a költségekről pedig: a bolti árakat nézve nagyon megérte rászánni egy délutánt, főleg, ha a bolti cuccok minőségét is nézem. ez meg ráadásul ingyenből van.
Előzmény: Soká (3911)
HTT Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3926

Halihó Big Mafa

Ha már az élre akarsz valamit, akkor vagy ABS-t tennék, vagy D profilú élgumit :-)

Teo >

Előzmény: big_mafa (3898)
HTT Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3925

Mé?

Nincs annyi? ... naugye :-))

Teo >

Előzmény: kivi (3924)
kivi Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3924
Néhány bútort, mi?! :-)))
Előzmény: HTT (3921)
HTT Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3923

Halihó Artax

Einhell gépeket használnak a cégünknél - más okból kifolyólag -, de az a meglátásom, hogy "egynyári" gépek sajnos. Persze ha egyvalamit akarsz megcsinálni, aztán többet semmit, akkor annyit kibír. Ha többmindent is akarsz csinálni, akkor érdmes jobbat venni, pl akár Black & Deckert, akár zöld Bosch-t, akár Skil-t, azokkal már lehet évekig is működni otthon.

Felsőmaróban arra célszerű figyelni, hogy ne olyat vegyél, ami 6-os tengelyű szerszám befogására képes, mert egyrészt abból igen kevés van, másrészt nagyon gyenge és nem tudsz bele megfelelő átmérőjű marót tenni, mert nem fogja elbírni a gép a kerületi sebesség miatt. Felsőmaróban amúgy is célszerű eggyel jobb minőséget venni, mint a többi gépből :-)

Teo >

Előzmény: artax (3893)
Soká Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3922
Akár ajánlhattam én is...
Szerintem - mint minden könyv esetében - olvasni kell a sorok között is, de nem rossz könyv. Azt hiszem nem született még olyan asztalos aki az összes csapolási fajtát művelte volna, ami megtalálható benne. Szóval tudni kell választani fontos és kevésbé fontos dolog között. A könyv végén látható csináld magad példák elég használhatatlanok, igaz nekem soha nem jutott eszembe, hogy lemásoljak ilyesmit.

BUÉK Mindenkinek!
Előzmény: artax (3912)
HTT Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3921

Mindenkinek

Kicsit olvasgattam visszafelé, vannak itt érdekes kérdések :-)

Elektronikai műszerész vagyok, de már csináltam néhány bútort. Amire tudok, esetleg válaszolnék, hátha segít valakinek :-))

Teo >

HTT Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3920

Halihó

Nekem is van ilyen vonalzós, de nemigen használom semmire sem. Arra jó, hogy néhány lyukkal elt.köljön az ember, másra szerintem nem. A jó megoldás, ha csináltatsz egy sablont - igaz egyfajta vastagságra jó csak - vasból. Na azzal haladni is lehet :-)) Amit én csináltattam, az vagy 3 rugó volt.

Mondjuk én nem csavarozok szinte sose, de ha mégis, akkor simán megfúrom arról az oldalról kezdve, ahol fontosabb a pontos középen elhelyezkedés, aztán annyi :-)

Teo >

Előzmény: kivi (3844)
szuszetti Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3919
A vízbázisú lakkjukat ismerem - de azt nem tudtam, hogy van zománcuk is:)
Előzmény: JarJarBinks (3918)
JarJarBinks Creative Commons License 2006.01.01 0 0 3918

Szia!

A Düfanak (süni a jele) is van vizes bázisú lakkja amit ajánlanak gyerekjátékokhoz.

www.dufahungaria.hu

Üdv,

JJB

UI: BUÉK

Előzmény: szuszetti (3917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!