Én simán meg merném csinálni laminálthoz való fűrészlappal is (nem lefelé vágó), van belőle olyan, amitől nem pattogzik a műanyag (legfeljebb minimálisat, ami a mosogató alatt biztosan nem látszik. No meg van olyan dekopír is, ami nem ugrál, akkor sem, ha elengedem. :)
Megint ott vagyunk, hogy van egy faék egyszerű megoldás (dekopir fordított lappal), de az nem jó, hiszen lehet ezt végtelenségig bonyolítani is........ :)) :D
Azért sem mennék neki a merülővel mert a sín nem támaszkodik fel sehova a vágás utolsó fázisában, kénytelen vagy a "levegőben "vágni. Ha valakinek nincs elég rutinja, nem tudja mikor kezd el megszorulni a lap , mert ebben a formában tekeredik a sín. Ahogy szorul, annál jobban kezded nyomni, - hiszen ott a vége!- mert csak azt érzed, hogy nem megy előre. Na ilyenkor pont az ellenkezőjet kell csinálni és leállítani. Ráadásul a falnál nem látsz rá rendesen, ferde szögben tolod a fűrészt, a pofádba megy a por, mert csak rávágás van az élre és nem olyan jó az elszívás.
Nem véletlenül írtam azt amit. Ha visszarúg a fűrész, cifra lesz a sín, lesz egy új pultod, amibe már valóban a merülővel vághatod majd a főzőlap helyét, remélhető, hogy nem táppénz után!
Ezt inkább csak a társaságnak írom, mert látom, hogy a multitool mellett döntöttél.
(Persze a másik módszerre is van épkézláb megoldás, de hobbistáknak az úgy sem jó!)
Az a baj, hogy az említett kagylós kirepedések elég nagyok is tudnak lenni, nálam is van két olyan, ami kilátszik a perem alól (nem én voltam). Ha valami vastagabb, modernebb anyag lenne, nekiesnék simán a merülővel (vezetősín van), de az anyag miatt fosok a fűrészektől egy kicsit. Azt hiszem azt fogom csinálni, hogy rászorítózok egy lécet, aztán a léc mentén a multival egy félkör alakú lappal belevágok kb. egy centi mélyen (sokkal mélyebbre nem lehet menni vele, viszont azzal könnyebb megkezdeni). Aztán leszedem a lécet, és egy széles, egyenes lappal vágom le, azokkal 3-4 cm mélyre is lehet menni, és már van vágat ami megvezeti. Talán így a legnehezebb elbaszni :)
Semmi baj vele, ha hátul tud igazodni eleget a gázcső betolás közben. Én a palack fiókját úgy oldanám meg, hogy alulra menne két golyós fióksín, az úgy jól terhelhető a teli palackkal is. Azt meg eldöntöd, hogy az ajtó az a fiókkal együtt mozogjon, ekkor az egyik oldalára kell egy támaszték (három oldalú fiók, alul, elöl és bal oldalon), vagy sima nyíló ajtó, és egy lapon kihúzható a palack a sínen.
Én egyszerűen szúrófűrésszel kivágtam (lánykori nevén dekopír). De nem akkussal, hanem drótossal. Sima oldalú fűrészlappal. Nem kellett vezetés, 1-2mm eltérés nem számít és az sem, ha egy kicsit kitöredezik, hiszen a tűzhely pereme bőven lefedi.
Itt a lap, hátul a tűzhely kivágása, elöl a mosogatóé (az is több centivel túllóg).
Csinalni szeretnek egy konyabutort. Az alabbi kepen latszik a tervrajz, roviden igy nezne ki: jobb oldalt egy mosogatotalcas szekrenyresz, tetejen munkalap vegig. Kozepen hely a mosogatogepnek, ide csak be lenne tolva, es bal oldalt egy masik szekrenyresz, aminek alul lenne egy fiokja, magas ajtoval, benne pedig egy rahelyezett gazpalack.
A fiok es a gazpalack a kerdes, ti mit szoltok ehhez a megoldashoz?
Ugy tervezem, hogy a fiokcsuszo kelloen kijonne a munkalap alol, igy a palackot nyitni zarni, es adott esetben cserelni lehetne. A csonek hatul lenne kivezetes. Ez egy nyaraloban levo konyhaba keszulne, tehat nem mindennap hasznalnank a palackos reszt.
Eddig a gazpalack csak a foldon allt, a tuzhely mellett, a palack mellett pedig a mosogatogep es a regi szekreny. Tehat nem volt egybefuggo szep butor, hanem kvazi szabadonallt minden. Ezt tervezem felujitani.
560x480-as lik kellett a réginek (Indesit), az újnak meg 560x500 (Siemens). Nem túl mély a munkalap, ezért 1-1 centit tervezek kivágni a két szemközti élnél. A multitool nem hülyeség, még ha lassabb is. Asszem én is azzal fogom csinálni.
Illene elvinnie, lehetőleg olyan lapot tegyél bele, ami lefele vág. Felfelé könnyen kitörné. Azok a régebbi, 28-as lapok ha kagylósan kitörnek, nem fog rátkarni a főzőlap.
Hsználat közben erősen nyomjad lefelé, ha kiugrik a gép összecseszi a munkalapodat. 560x490?
Ha rá tudsz szorítani egy vezetőt a munkalapra - bármilyen lécet- egy multitgéppel is simán ki lehet vágni.
Ha nekem kellene csinálnom, az utóbbit választanám.
3 centi vastag konyhai munkalapból kéne kivágni egy 1 cm széles sávot, mert az új főzőlap mérete nem egészen egyezik a régiével (a szélesség standardizálva van, de a mélység a jelek szerint nem). Elviszi ezt egy 12V-os dekopír? A merülő nekem overkillnek tűnik, meg mozogni is nehezebb vele.
Én ugyan nem ismerem azt a Graphite-ot, de ebben az árkategóriában mindenkinek a Makita 4320-as sorozatát ajánlom, többféle is van belőle. Én biztosan inkább olyat vennék.