Mindent köszönök, úgy nézki, megtaláltam amit kerestem.
Itthon, a fiókban...
A dado készletem lapjai pont ilyenek. Igaz nem, 3.2mm, hanem 4mm lesz a nút, ennyi egy lap fogvastagsága, de ez még jobb is. Sajnos ez is csak hosszvágó, 16 foggal, de kipróbálom, ha nem szaggat, akkor ezt fogom használni.
Az árok aljánál nem számít az előtolás hiszen a tengely és az asztallap távolsága állandó. És az árok alját a fogvégnek a tengelytől való távolsága határozza meg
Mostanában kerestem én is egyenes fogazású tárcsát, csak a szerkrnél találtam , ott is csak 3mm széles fogakkal 180mm átmérővel es borsos áron. 31 -32 körül
Egyébként pedig mit jelent az alábbi képen az, hogy egyenes, meg trapézfogazás is van feltüntetve. Ha az egyik fog ilyen, a másik meg amolyan, akkor úgyis a trapéz győz, mert az a magasabb. Vagy a másik megoldás, az hogy nem értem... :-)
Csináltam egy kis dobozkát, fűrészlapszélességű csapolással. Sajnos mivel a fűrészlapjaim mind váltottfogazásúak, a fogágy alja nem egyenes, hanem kissé "v" alakú. Ez a mellékelt képen nem látszik annyira, de közelről engem nagyon zavar.
Keresgéltem olyan fűrészlapot, ami egyenes fogazású, de egyszerűen nem találok sehol, csak hosszvágásút. A szokásos 250mm/30mm/3,2 méret lenne az ideális, de másmilyennel is kiegyeznék, de nem sikerült ráakadnom. tudnátok segíteni?
Egyébként pedig mit jelent az alábbi képen az, hogy egyenes, meg trapézfogazás is van feltüntetve. Ha az egyik fog ilyen, a másik meg amolyan, akkor úgyis a trapéz győz, mert az a magasabb. Vagy a másik megoldás, az hogy nem értem... :-)
A felső szekrényekben a hátlapnak nút lesz. A 250*3,2*- es pilana lap csinálja a nútot de esetleg feszülhet az MDF 3 millis hátlap lemez mert 78 centisek a szekrények magassága. Valaki régebben azt írta toljam végig kis állítással még egyszer . Használ valaki picit szélesebb lapot 250-254 -es átmérőben?
Ha az alsó 60 cm-es, akkor a felső alapesetben 35+ajtó.
Oka: minél nagyobb annál több cucc fér bele. A korlátozást meg az adja ha a pult elé állsz akkor ez a mélység az amibe még nem vered be a fejed, ha előrehajolsz...
Természetesen ócsítás okán ez lehet keskenyebb is... Elértünk mára a 28+ ajtó méretre...