Olyanhoz lenne tippetek, hogy rönköt kéne meghosszabbítani, hogy a gatterban fel lehessen vágni. 56cm, de minimum 75 kellene. Gondoltam előről meg oldalról hozzácsavarozok deszkát így a hogy a képen. Vajon ez működne? Mert láttam hogy van azokon két kis kar ami oldalról fogja be az anyagot, vajon így meg tudja fogni? A rönknek a tetejéből kellene levágni, szóval szerintem így működne a dolog, ha be tudja fogni.
Nekem a kézi gyalugép 1-3 mm fogásra alkalmas ha jól rémlik, de eddig még mindig csak 1 mm-rd fogásokkal használtam. Nem szoktam állítgatni. Én csinálnék neki etető asztalt is. Az állíthaóra sem olyan macerás elkészíteni, csak a beállítása macerás. Így te is leszoknál a nagyobb fogásmélységről :)
Nem hinném, hogy sokkal veszélyesebb lenne, mint egy asztali, hacsak azért nem, mert rövid az etetőasztala. Én is használtam már hanyattvágva a kézi gyalut.
Ezt fabrikáltam az ünnepek alatt, mivel nincs egyengetőm.
Még nem próbáltam ki, meglátom, kisebb deszkákat, léceket elvisz-e/ hogy visz el.
A gyalugép típust azért választottam, mert ennek az oldalán vannak gyárilag menetes furatok. (Persze játszani kellett vele, mert nem teljesen derékszögű alapból a rögzítése így).
Az etetőoldalon nincs hosszabbításom, mert akkor azt is állíthatóra kell csinálni. Lakkozott rétegeltből készítettem. A túloldalon a forgácselszívásra is megmaradt a lehetőség.
Ha nem válik be, visszaállítható az eredeti állapot (garis a gép).
A másik szerencsétlen dolog, hogy valószínűleg a sín épp a fiók közepén helyezkedik el, így aztán nem tűnt fel összeszereléskor, hogy rossz irányba áll. Én akárhányszor szereltem ilyen sínt, mindig a fióktest aljához közelebb szereltem, így ki van zárva, hogy megpróbáljam fejjel lefelé a helyére tenni :)
Síne/gyártója válogatja. A "probléma" itt inkább az adott esetben, hogy a sín szemből szimmetrikus, így lehetett "fejjel lefelé" becsúsztatni a fiókot a helyére (a kép csak illusztráció).
Viszont ez esetben (szerintem) nem tudott a műanyag pöcök reteszelni rendesen, így vagy beszorult, vagy nem tudom :)
sztem csak benazas, vhog yossze is kellett rakni. menjen at ember a lakasban/hazban egy masik fiokhoz, ami jol all, szedje ki es rajon, h. kell (sin olyan elvu legyen)
Nekem most az a gondolatom támadt, hogy azért nem jön szét, mert nem húzni, hanem tolni kellene. Vagyis a fiókot ki kellene tolni a hátfalon, és arrafelé jönne szét.
Ha a szekrényoldali sínt a jobbost a jobb oldalra a balosat a bal oldalra szereli fel, de a fiókoldali sínt a jobbost a bal oldalra, és vica versa. Ekkor a sínek nem passzolnak és egymáshoz képest fejjel lefelé vannak.
Abban az esetben, ha a szekrényt feje tetjére állítja, akkor a fiók úgymond "normálisan" áll. Tehát a fiók igazából tökéletesen van a helyére tolva - ebből kifolyólag nincs olyan, hogy fordítva lett összetolva. A fiók pont úgy áll a helyén, ahogy annak állnia kell. Ezért a kivétele is pont ugyanúgy történik, ahogy azt korábban többen leírtuk.
(Ha egy olyan fényképet kapunk, amin nem látszik a háttér, a lent-fent, akkor úgy forgatjuk a képet, ahogy nekünk tetszik, és akkor tudjuk "helyes" pozícióban látni.)
Na szóval a lényeg, hogy szerintem nem lehet "fordítva" összetolni. Nincs olyan...
Fel van szerelve a szekrény belső oldalára a sín egyik fele, a másik pedig a fiók oldalára. Sikerült fejjel lefelé összeilleszteni, összetolni, most pedig nem tudják széthúzni.
De ha szépen jár ki és be, akkor a korábbi videó alapján nem tudom elképzelni, hogy mi akadálya van a széthúzásnak.
Köszönöm! Kipróbálom az Otex-et is mindkét felületen. Szintelen üveggel(Optiwhite, ClearWision stb) elkerülhető, hogy egy-két árnyalattal elviszi a színt bármerre. Lacobel nem játszik mivel nem edzett és az egybetartó fóliázás ez esetben ragasztási problémákat vethet fel(szerintem).
A cél a gyártási idő lerövidítése, költséghatékonyabbá tétele legalább egy színű üvegek esetében. Vektorkép printelés esetében persze felejtős ez a többszereplős munkaerő igény miatt, szerkesztés stb
Ragasztható legyen(természetesen a ragasztópöttyök áttűnése nélkül) mint a ráégetett festékek esetében, tartósan bírjon ki kb 30 fokot repedezés, leválás nélkül gáz/elektromos főzőlap közelében.
Harzo T-16-tal festettem egy mintadarabot pár napja, ma ránézek, hogy tapad, megkaparom vagy valami ilyesmi )) Ma csinálok akkor egy másikat is homokszórt felületre, lássam hogyan néz ki.
Homokfúvott üveg jó rá, a tikkurilanak van egy színezhető tapadóhídja, nem kell külön festék. Annyit bele kell kalkulálni, hogy az üvegnek van egy "saját" színe.
Vagy eleve veszel gyárilag színezett lacobel üveget.
Voltam olyan festőműhelyben ahol készítettek ilyet. Tapadóhíd nincs, ha egy színű, mert egy-oldalon homok-szórt felületre tapad a fedőfesték(bármilyen akármilyen gyártótól).
Kicsit bővebben írhatnál, mit is szeretnél esetleg fotóval megtámogathatnád.