5 centit tud lemenni a fej az enyémen, de nem jó így akkor sem, mert ha faelőrúrás-fémfúrás kombót használok, állítani kell. Szögben is kell legyen a fadarab, meg a lyuk is pontosan kell elhelyezkedjen mindkét oldalon, szívás beállítgatni mindent így fúrócserekor. Próbáltam én is így ahogy mondod, de sivít olyankor a fúró mikor újrakezdem. Pont olyan a fúrandó méret, hogy amennyi a szárból belemegy a tokmányba, ha azt fúrás közben kíjjebb húzom, akkor át fogja érni majd az anyagot. Sima fafúróval viszont nem lehet megcsinálni, mert a 7-es normálnak olyan a méretezése, hogy pont átérné, de üröm az örömben, hogy a munkadarab szöge miatt mikor maxra lenne lenyomva a fúrófej, a tokmány beleér az anyagba. Szóval olyan fúró kell ami hosszabb mint a normál, hogy lentebb essen minden, és akkor pont átéri, de a tokmány nem ér bele. Ilyen 1-0,5 centi gondokról van itt szó.
Mekkora az állványos fúród lökete? Ha megvan 15 centi, akkor nincs gond, tudsz cserélni. Ha meg nincs, akkor mindenképp kell asztalt állíts közben.
Én nem az asztalt szoktam állítani, hanem bútorlap darabokat (annak szép paralell a két oldala) rakok alá, amikor elérte a fúrógép a max löketet. A visszaállást nem az asztal adja, hanem hogy a munkadarab fel van húzva a fúrószárra.
Vajk arra célzott, hogy a 8 centit kifúrsz állványossal a maradék 7-et meg kézi fúróval. Az a nyolc centi megvezeti már az elvárható pontossággal a hosszabb fúrószárat.
Hidd el nekem nem jó. Nem 20 centit kell fúrni amúgy. De cserélni fúrót ez esetben csak úgy tudok, ha megmozdítom a tárgyasztalt is, és ott bukik el a sztori. Azt pontosan visszaállítani nem tudom. Ha nem engedem le a tárgyasztalt, nem fér a helyére a hosszú fúró.
Nem egészen értelek, de biztos vagyok benne, hogy irreális elképzeléseid vannak a pontosságról. Ha egy normál fafúróval fúrsz egy 8cm mélyet, az a furat olyan pontosan megvezeti a hosszabb fúrót, mint semmi más.
Kivenni meg muszáj, 20 centi mélyről egy 7mm fúró nem hozza ki a forgácsot, takarítanod kell, különben bele fog törni a fúrószár.
Hálás köszönet, de ez nekem overkill mert nem fog beférni alá a munkadarab. Igaz a max méretet nem adtam meg. Viszont találtam 300mm-eset, talán az jó lesz, ha nem csálén legyártott.
Nekem volt normál fafúróként is 400 mm-es, de a haver eltörte amikor a garázst építettük Szóval abban a formában is létezik. Viszont valóban ritka fajzat.
Én voltam, extra jófejség, hogy eszedbe jutott, köszönöm!
Az enyém görgőtartó konzolja tök nem így néz ki. Ha egész véletlenül jársz a Móricz Zsigmond felé vmikor, akkor sörrel honorálom, mert a görgő tán jó lehet, de ha nem, akkor köszönettel, elengedném a dolgot, nem ér meg ennél többet a dolog.
Csatlakoznék szabad paraszt fórumtárshoz, ez így nem annyira klassziku ciklon mint egy "öszvér" thien-baffle leválasztó. De nem látunk a belsejébe, az "eléggé" leér nem elég infó. Plusz a thien-baffle alján van egy elválasztó lemez is megfelelő kivágással, nem tudom szebben írni ezt, de van. Finom porhoz jobb lenne egy normálisan méretezett ciklon. Tökolcsón lehet előre elkészítetettet venni, pl ld. Ádámtól vagy Kínából.
A horpadásra meg írták a nyomáscsökkentő szelepet - amúgy véletlenül nem te kérdeztél a YT videóm alatt? Ld az ott linkelt egy videót. Vagy sok másikat.
Szerintem nem kéne annyira lemennie. Amit csináltál az inkább egy Thien Baffle elrendezés mint ciklon. A műanyag hordó sem szerencsés. Csinálj inkább bútorlapból egy dobozt alá. Nem kell annak hengeresnek lenni.
Meddig er le a szurke cso? Gondolom leer egeszen a fekete hordo kozepeig, vagy akorul.
Ha jol gondolom, akkor azt hiszem ez az oka, amiert horpad a hordo. A hordoban "megkeletkezik" a vakum es nem tud egalba kerulni a szivas/beerkezo levego/hordo falanak erossege harmas.
A ciklonnak az lenne a lenyege, hogy a beporgo forgacsra hato centrifugalis ero nagyobb legyen, mint a szivo hatas. Persze be is kell vezetni szepen ezt a porgest a forgacstaroloba. Ezert is van ott egy kup es nem egy egyenes cso. Ez igy nem annyira ciklon.
Szerintem, legalabb is, ahogy eddig megertettem a ciklonos forgacselszivo mukodesi lenyeget es ahogy megepitettem a sajatomat.