Én éppen most próbálom egy hasonlónak a késtartó tengelyét megjavítani.
Ez még 2007-es beszerzés és Feider néven árulták. Annak idején az előtolás hajtását rendes szíjra átalakítottam. Csak azért tudott ennyi évig működni, mert nagyon ritkán és akkor is nagyon kis fogásokkal használtam. A képen látszik a letört tengelycsonk fáradt töréses helye. Mérnökként nekem egészen elborzasztó, hogy egy 10 mm átmérőjű tengelyre bízták a terhelés átvitelét. Szerintem ezt még statikusan sem bírta volna, nemhogy dinamikusan.
Teszek egy próbát a javításra, de nagy valószínűséggel kikukázom.
Nem tudom milyen a kézi. Ezeknek egy 47mm-es aluhenger a késtengelye, átdugva rajta egy 10mm-es (bili)acél tengely. (két nevetséges méretű csapágyban forog)
Szerintem - a magyar atlagkeresethez, annak is inkabb az eloszlasi gorbe derekhadahoz - ez az ar sok egy ilyen borzalomert. De persze a szukseg nagy ur... lehet
Elgondolkoztató, hogy hogyan csinálják. Ez a jólismert kínai 210mm gyalugép legújabb változata. Lecserélték talán a bukorlatot műanyagra. Vajon az előtoláson mit mókoltak? Mindenesetre ez így brutál alacsony ár a többihez képest, amik ugyanennek a klónjai.
Fura, hogy senki meg sem említette az egyik legegyértelműbb előnyét a szalagfűrésznek a körfűrésszel szemben ... Az íves/kanyaros vágásokat.
Szerintem ha valaki ilyen eszközt vesz, az azért (is) teszi mert előbb-utóbb ilyen dolgokat is akar vele csinálni. Vagy ilyet. Vagy .... Nem sok alternatívája van az ilyen vágásoknak - otthoni környezetben. Esetleg dekopír-/lombfűrész - bizonyos vastagságig.
Jaaaa, nyilván, ez alap. Onnan lehet tudni hogy dolgozom és koncentrálok, hogy iszonyat mód káromkodok :)
Egyébként nem lesz gond, mert a gyaluhoz hozzá sem nyúlhatok, amíg a felder által megáldott szerelő ki nem jön. Neki kell a konnektorba dugni (amit én építek ki :)