"Akkor te is láttad, hogy pl. a hátfal ami a korpusz merevségét adná, itt csak feltételes mód Egy nútba ül bele, középen egy Z elem beakad majd ezt csvarozod a korpuszra és ennyi."
Az itt az hol? Az "én" szekrényemen? :) Olyan műa. bigyókat adtak hozzá, ami a már nútban lévő hátfal és korpusz közé kell beütni, majd egy forgácslapcsavart kb 45 fokban tekersz be, a hátlapon át a korpuszba. Nemtom ezt értetted-e a Z elemre. Azért egy derékszöget néztünk (miután egy darabbal odakapattuk, hogy ne libegjen ki a nútból). Hát ezt a fajta hátfalazást se egy emberre találták ki, az tuti.
Vízszint? Őszintén, nem is tudom azt OTT és AKKOR hogy csináltuk volna ha egyáltalán eszünkbe jut. Örültünk hogy összeállt, a Möbelixnek igen csuklottak a .. mindenkije. Az a kurva sz*r, hogy nem igazán gondolnak azokra, akik nem rutinszerűen tolnak ilyet össze. MIért nem lehet normálisan felcímkézni a lapokat? De nemhogy normálisan, de a leírás lapkódjait (pl a "TO010"-es darab) SEHOL nem leltük fel, egyetlen lapon sem.
Szerintem tuti szándékosan ... ügyesebbje és/vagy aki szeret sz*pni, az valahogy összerakja. AKi meg nem az hív szakembert, ha elég sokan vannak elterjed hogy érdemes szakembert hívni (aka: vedd meg tőlükazt a szolgáltatást IS), mert egyedül eleve esélytelen vagy, de 2-3 kétbalkéz Jóska egy kupacban sem ér sokkal többet.
Amúgy ez egy kádárkocka. Itt minden sík, merőleges, és párhuzamos. (jó, ezt röhögés nélkül én sem bírom :D)
Falhoz kirögzíteni? Akkor most le leszünk cseszve .... (?) . Nem. Ez így is borul hogy húzkálós az ajtaja? Meg nincs gyerek aki bemásszon/csimpaszkodjon? Még megoldható utólag is, gondolom. Húzgálni ideoda van hely a szobában.
Mivel ezek a fiók aljára szerelhetők nagy valószinűséggel az alatta levő fiók előlapjának teteje bezavarna a működésbe. A szerkezet magassága kb 3 3,5 cm. Úgy látom ennyi hely nincs.
Hát a gugli alapján a 2. találat asszondja, hogy ugyanolyan széles az a pusth-to-open csúszka is, mint amit beépítettem golyóst, és ami a képeiden is kinéz. Nyilván hosszban meg olyat veszel ami jó.
De biztos sokat segít, ha a "méret- és csereszabatos" kérdés mellé beírod a méretet is :)
Urak, ezt a fajta a fiókcsúszkákat szeretném kicserélni olyan trendi érintésre nyíló-csukódóra (tip-on? push-to-open?). Létezik olyan, ami méretben csereszabatos? vagy azok mind teljesen más fiókméretezést kívannak?
Csak nem hagytak nyugodni ezek a bútorlap árak - ezért megkérdeztem az egyik (elég drága, de jó) szabászatot, ahonnan a szerelvényeket is szoktam venni.
Tehát a mai bruttó árak így vannak náluk:
Fehér - 3.717 Ft/m2
Bükk - 4.043 Ft/m2
ABS él - 226 Ft / fm
- Vágás díj nincs (benne van a m2 árban)
- Csak a nettó levágott-elvitt anyagot kell kifizetni - hulladék vesztességet nem számolnak fel
Mitagadás, drágább lett amióta utoljára ott jártam. Az OBI-ra azért még kíváncsi vagyok mit újítottak.
Mert a lemez rozsdamentes, ami alatta van, az meg valami más fém. És ha mereven összerögzítenék, befeszülne a hőtágulástól. Ha síkban lötyög, az kit érdekel?
"A munkalap toldása az egyik leginkább szemelőtt lévő részlet egy konyhában."
Ezt egészítsük ki azzal, hogy a jól sikerült toldás. Nekem anno tizenéve az üzletben marták össze a pultot 45 fokban. Mikor hozták ki, hogy elvigyük, az egyiknek le volt törve a hegye, mondtam, ez így nem jó. Persze, újramarták. Egy bibi volt, az ép darab megmaradt, az új darab színben ugyanaz volt, csak egy picit vastagabb. Talán 5 tizeddel. És meglátszott.
Tökéletesen egyetértünk, de pillanatnyilag az a helyzet hogy elszaladtunk a ház költségvetésével és az egész konyha onnan jön majd ideiglenes jelleggel. 2-3 év múlva lecserélem egy Alno-ra vagy hasonlóra, iparostól megrendelve - és igen, majd tömörfa pulttal.* :D Csak a gépeket és a mosogatót/csaptelepet tartom meg belőle így most is azokat már a véglegeset vettem.
Fentiektől függetlenül vagyok annyira igényes, hogy ne csak úgy egymáshoz toljam a lapokat és kalap-kabát hanem akkor már nézzen ki valahogy.
*Ikeában amúgy sincs már tömörfa pult, amit annak árulnak az is csak pozdorja+2-3 mm faburkolat. Majd a Salix lignumnál választok valami szépet.
1. Ha tömörfa pult akkor nincs több kérdésem :) Romantikus álmodózó vagy! + oldtimer autó, ez a menthetetlen kategória. Alfa?? ja, akkor ninsenek szavak.
2. Ha laminált pult, akkor Kaindl, ők is gyártanak 62.5 cm mélységgel, 4m ca. 35-37e picit az Egger árai alatt vannak. Remek minőség, széles választék.
Ahol én szabatok, oda rendelem a pultot és a kész méreteket hozom el. Egyszerűen beépítem a költségbe. Amennyi időt el lehet tökölni a sablonnal én berakom a gépeket meg bekötöm a vizet és abban nincs rizikó. Ha görbék a falak arra is megvannak a praktikák, függetlenül attól, hogy derékszögben maródott a munkalap.
3. Mivel te magadnak marnád esetleg elnézel némi bakit, ha fizetsz érte akkor jogosan a 100% -ot várod el. Az meg a CNC. Pont.
A munkalap toldása az egyik leginkább szemelőtt lévő részlet egy konyhában. Hajrá! :)
Ami riaszt az az, hogy mdf, ellentétben a használatos műanyag sablonokkal. Így a síklapúsága az amit nem tudok előre eldönteni, és reménykedtem, hogy valaki már találkozott vele.
Hajlik, pontatlan, nagy odafigyelést igényel, szerintem ha MDF-ből van ugyanaz a helyzet.
Szabászaton is elkészítik Neked akár szögben is csak vinned egy 1:1 sablont a sarok szögekről(töredék áron marják pl. Interfa Ktf-nél, mint ammannyiér a helyszínen be-küzdöm).
Ez a másik indok amiért gondolkodom rajta. Ami riaszt az az, hogy mdf, ellentétben a használatos műanyag sablonokkal. Így a síklapúsága az amit nem tudok előre eldönteni, és reménykedtem, hogy valaki már találkozott vele.
Sajnos nincs információ, mekkora szerszám-átmérő és mekkora vezető-gyűrű kell használni. Ha jobban megnézed a csatolt képeket, gyorsan rájössz nem is tudják mire való ez a sablon.