2: (ezért megint be fogtok szólni xd) dewalt Dcf887 2ah akkukkal alig drágább, mint ez a maki minden nélkül úgy, hogy Dw erősebb 30nm-el.
De nézhetjük úgy is, hogy dck266p2 kerül annyiba 2 géppel, 2 5ah akkuval, mint ez várhatóan készletben és még mindig a maki a gyengébb gép.
(és nem, nem dewalt tartozik hozzám, hanem metabo xd, apám viszont a fent említett dck készletet kapta szülinapra, nem véletlenül :), 205nm ütvecsavarozó, 70nm fúró, mind kefementes)
Hali, tapasztalata van valakinek, hogy honnan erdemes venni ilyen gépet?
Mindenhol akku nelkul van. es mennyi az akku toltovel? Bar maga a gep is erdekes, mert akkora árszórasban kaphato h mar felek az olcsobb helyrol megvenni. Koszi
Nem gondolnám offnak. Szerintem hobbistakén és szakemberként is mindenképpen találkozhatunk a konyhánál felmerülő kérdésekre.
Egy háziasszony, feleség, megrendelő is felteheti ezeket a kérdéseket.
Részemről is a silgránit mosogató a befutó. Sokan nem is gondolják, hogy mennyire kopásálló. Nem horpad, soha nem találkoztam olyannal, hogy valaki el tudta volna törni- ettől nem kell tartani. Csomagolásban már volt törött, de ez a szállító sara. Bizonyos darabokban kultúrált a túlfolyója, a pereme tökéletesen felfekszik a munkalapra, gyakorlatilag tökéletesen lehet illeszteni.
Ami talán még könyyebben tisztítható az az aláépített mosogató, csak kő/üveg munkalapnál van értelme. Vagy az egy anyagból -Corian/ Rehau - készült mosogató és munkalap borítás. Mindkét megoldás eléggé költséges.
Hátránya, hogy fix 22.000 fordulatos, ami nagy átmérőjű marófejhez túmáccs.
Közbeépítettem egy kinai fordulatszám szabályzót, ami működik is, de a motor teljesítményét is csökkenti. Nagy marófejnél ez gond, képes állóra folytani a gépet. Akkor jön jól, ha kis fejjel, kis fogásokkal kemányfát munkálok, így nem égeti a fát.
A magasság állításhoz egy fogantyús kereket használok, de a rugót érdemes kivenni előtte a tengelyből.
Uti fenő készséget, tervezek. Egy egyenlő szárú háromszög keresztmetszetű fa hasábra kerülne két kő, és egy bőr darab. Pici, hajdú kövek, mechanikusan rögzíteni körülményes lenne.
(Márvány tuti nem! Úgy issza a vért, mint a szomjas Gazsi a vörösbort, percek alatt lenne vérvörös, anyagában átitatva. Vagy gránit, vagy fajansz volt az!)
Nemmegmontamhogyvigyázzabaltaélezéssel! Most tessék ott van a sok kőpor! A viccet félretéve, szerintem "normális" ennyi, különösen, ha borzoltad-simítottad követ. Arra azért én is kíváncsi vagyok, hogy a Tormeké is ilyen puha-e? A tippem az, hogy igen. Vigasztal az, hogy a T. Kő árából n darab Sh. Vagy Einhell kő kijön, bár én eddig csak kétszer használtam a kütyüt egy év alatt (eléggé leálltam az asztalos dolgokkal) a nyáron, így nincs mit élezni.