Úgy úgy, teljesen jól látod! Az az igazi amikor érvként az hangzik el a fekete!!! tűzhelynél, hogy nem látszik rajta a kosz... pedig annál undorítóbb verzió nem létezik.
Úgy érti pont olyan mint a CSI miami helyszínlelők boncterme :) Jobb helyeken inox a hűtő, a sütő a mikró az atyaúristen is, na az az igazi boncterem!
A teletetősnél 1 db-ból van kipréselve a 800×600cm-es szimpla-dupla-tripla mosogató, a hátulján van egy felhajló perem is. Kurva jól lehet takarítani, aki szeret halat pucolni annak ez alap. Akkor a legjobb, ha a falból jön a vízcsap is.
Oké, én csak azért nem értem ezt az egészet, mert a magam esze szerint mosogatáshoz legjobb anyagválasztás a rozsdamentes, mélyhúzott medence. Ha kellően vastag lemezből készült, akkor örök élet. Ezzel szemben a gáztűzhelynél, hűtőknél dívik a rozsdamentes anyaghasználat, holott ott - megint csak szerintem - a zománcozott felület sokkal jobban, szebben, könnyebben tisztán tartható. Mégis ott nagyon dívik a "boncasztal" fíling. Én például most cseréltem le a rozsdamentes gáztűzhelyt egy fehér színűre és nagyon örülök neki. Utáltam, hogy minden meglátszik a korracél felületen. Ahogyan a hűtőn is meglátszik, ezért aztán lakkozzák vagy nem is korracél, hanem valami olyat utánzó szinterezés.
Tisztában vagyok vele, hogy most az a trend, hogy a konyhapult "fusson" azaz egyben legyen az egész és minden legyen szépen besüllyesztve, főleg mióta nem a gázüzemű tűzhelyek hódítanak, de nekem az az érzésem, hogy a dizájn oltárán a praktikumot áldozzák fel.
Így már értem! Persze, nekem alapból nem áll rá az agyam ilyesmire, mert helyből nagyon szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, amikor egy egy laminált felületet megbontanak. Valahogy mindig az az érzésem, hogy csak idő kérdése, hogy a két anyag találkozásánál beszivárogjon a víz és akkor annyi a laminált résznek. Szép-szép, hogy egy síkban van a két anyag, de én inkább rátennék valamit a munkapultra, ami hőálló, megemelhető, szükség szerint mozdítható. Megoldható szépen.
Kíváncsi lennék az urak véleményére, én idáig olyan helyen laktam, ahová mindig teletetős mosogatót vettünk. Most viszont egy besüllyesztett mosogatót használok és komolyan mondom, egyszerűen rühellem és alig várom, hogy a konyha felújításig jussak és lecseréljem. Egyszerűen nem is értem, hogy mi jó van a besüllyesztett mosogatókban? Túl azon, hogy ha valakinek elég egy kicsi, egymedencés mosogató, akkor az olcsóbb így mintha teletetős lenne. A teletetősben az egyetlen igazán kritikus pont a mosogató és a munkapult találkozása, de szerintem ez még mindig kevésbé zavaró, mint a besüllyesztett körül megálló víz, ami óhatatlanul kifröcsög a medencéből.
Az enyémen sem de az lett itt a mondás hogy ez így van jól :)
"de az egyik kés széle már érinti az anyagot, mikor a másik még a levegőbe van."
Ezt elsőre úgy gondoltam, hogy nem értem ... de ilyen?
Azt mondanám ez sem nagy probléma, mert max a lejjebb lévő végzi el a végső munkát. Bár nem tudom ettől mennyire lett kiegyensúlyozatlan .. azt írtad a két tisztítómaró egyforma, ettől a selejtnek kinézőtől nem remeg jobban a maró? Vagy nem is erőlteted inkább ...
Szerintem a távolabbi rész amit merülővel vágott az a mosogató helye. A közelebbi mélyedés a maróval készítva meg bármi is lehet akár hidegfúziós generátor is. :(
Minden lehet, leginkább az, hogy felületesen olvasok. De ha ez mosogató, akkor nem lett volna egyszerűbb kivágni a helyét mint forgáccsá alakítani a teljes kieső darabot? Valamit nagyon nem értek... hacsaknem, oda valami tálca kerül besüllyesztve.
Érdeklődöm, hogy van-e érdemi különbség a SCHEPPACH DP 18 VARIO és az Einhell TE-BD 750 E között, valami durva hibáról tudtok-e? Tudom egyik sem a csodák csodája, de kb. ennyi a keret.
No basszus! Most jöttem be használtam is a sínt, mondjuk nem fűrészeléshez, hanem maró megvezetéséhez, de vágtam pár napja vele mosogató helyet, de még nem fedeztem fel rajta ilyet, mondjuk nem is figyeltem. Megfogom vizsgálni az enyémet.
Nekem meg a kínai nagy tisztítómaróval van bajom.
Az egy dolog, hogy a kések nincsenek síkban, de az egyik kés széle már érinti az anyagot, mikor a másik még a levegőbe van. Végül is a még mázli, hogy kettőt rendeltem, mert a másik meg jó.