Itt nézd meg. Mondjuk itt sem olcsó (konkrétan kib...ott drága típusok is vannak), de 100 mm-es 3-4000 Ft/méter áron is kapható, és kisebb mennyiséget is lehet venni belőle -- nekem legalábbis már hoztak. Azt hiszem, a regisztrációhoz adószám kell.
Próbáld felmérni, mire is akarod majd használni. Nekem a Festoolhoz egy 140-es és egy 80-as van. Talán csak egyszer raktam össze őket, és a 80-ast majdnem annyit használom, mint a nagyobbat. Persze nekem kicsi a műhelyem, ha lehet, a kicsivel forgolódok, sokkal könnyebb odarakni a vágáshoz, és nyilván rövidebbeket is vágok.
Ha neked viszont egészen más az igényed és a helyed, akkor ahhoz vedd meg a megfelelőt.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Vásárolni akarok egy Makita SP6000J merülő fűrészt,de dilemmázom hogy melyik vezető sin lenne a praktikusabb,az 1500mm-es vagy az 1900mm-es .Árban minimális a különbség,előre is köszönöm a válaszokat!
- a szalag feszítés ereje (azért azt a méretet meg lehet húzni)
- a szalag vágási sebessége
- a fa előtolási sebessége (ez is állítható)
Ha meg van feszítve a szalag (nem kell, hogy domború legyen a kerék) és elég gyorsan vág, akkor megfelelően ellenáll a fa előtolási sebességéből adódó oldalirányú erőhatásnak és nem esik le.
Nem, tudom, nem szoktam megjegyezni a video címét amikor csak egymás után nézegetem a feldobott linkeket. Olyanokra szoktam rákattintani, hogy biggest woodworking machines, vagy incredible woodworking machines, stb.
Nem azt mondom, hogy minden megnézett gép ide-oda vág, viszont az biztos, hogy nem ez volt az első alkalom hogy találkoztam vele. Sőt, ennél sokszor nagyobb fákat is láttam már, hogy szeletelnek oda-vissza - sokkal nagyobb gépeken.