A terpesztett lábakat macerásabb csapolni s összeszorítani se egyszerü mivel nem párhuzamosak az oldalak.. 6,5 ös lábak 4 d ragasztóval pontosan sorba csavaroztam. Ha sülyeszted s teszel fadugót csavarfejekre el is tűnik a csavarozás.
Gépek alatti bepolcozást fiókozást nem szeretem hisz előbb utóbb belemegy a forgács fűrészpor.
Tárolás terén pl szekrényben polcokat szeretem nem kell húzigálni mert tuti elfelejtem melyik fiókba mim van főleg ha egy évbe csak kétszer kell valami. Igaz láttam Vajknál festett fiókfoganfyúkat ,egy kicsít jobb de azért ha benézek a bepolcozott szekrénybe földig le mindent látok egyből.
Igen az összekötőket is a gerendából vágtam ki . Iszonyu sok anyag kell ahoz képest hogy nem is látszik .
Át tudtam fúrni hss fúróheggyel. De nekem csak 16 és 20 mm-es van, akkora menetmetszőm meg nincs, hogy kipróbálhassam. De úgy gondolom, hogy igen, mert a felülete kemény igazán. A belseje kevésbé.
Ó, hát ilyet mutogattak nekem a Plusz-Roll-nál Budaörsön, de azt gondoltam az biztosan túl kemény. No de holnap úgyis ott kezdek, megnézem jó lesz-e. Kösz a tippet !
Elkezdtem a marógép betét beépítését! A Triton maróval és a 20 mm átmérőjű CMT marókéssel martam ki a betét helyét, 8 mm mélye. Erős kis gép, nagyon tetszik. A betét helyét sikerült pontosan kimarni, az éles késnek köszönhetően sehol nem pattogott meg a konyhai munkapult. Viszont amikor a vasbetét négy sarkánál lévő csavarok helyét fúrtam ki, a bal alsó fúrásnál mikor átszakadt a bútorlap, a fúró tokmánya hozzáütődött nút széléhez és egy hangyányit lecsorbult. Egyébként ez végre teljesen sík, olyan amilyenre már rég vágytam. Pár kép a munkálatokról és a végeredményről.
"Néztem ma az OBI-ban a csavarokat, de azokon lötyög a 8-as csapágy."
A csavarorsókat eleve mínuszos anyagra vágják, ha mángorolják, akkor pláne vékonyabb anyagra hengerlik a menetet.
A húzott rúdanyag, ami a linkben van tűretlen átmérőjű 8 as anyag. Ha ezen sem szorul meg a csapágy akkor fel lehet ragasztani.
Ennél pontosabb az ún. ezüstacél, aminek a tűrése h 8 as. Ez egy csiszolt, polírozott forgácsolható ötvözött acél, ami edzetlenül is jó tengelynek. A menetes részt viszont 0.2 tizeddel alá kell venni, hogy a menetet normálisa rá lehessen vágni.
( A menetkifutást jobb nem alászúrni, mert ott könnyebben eltud törni. )
sziasztok, maximálisan OFF, ha valakinek van tippje, privátban folytatnám :)
evezőpadot csinálnék / csináltatnék, mert nem tetszik a gyári. Az egyetlen kérdésem a görgőkön csúszó ülés: milyen görgő lenne ehhez jó, és hol lehet beszerezni? Valami gumírozott dologra gondolnék, de sötétben tapogatózom. Sajnos élőben nem tudok megnézni boltit, mert sehol nincs kirakva.