Keresés

Részletes keresés

Hobbit_G Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144995

Szia

http://kohazy.hu/?id=termekek&product=mester-gyors-oldoszeres-ragaszto-310-ml&art_id=17076&hj=0&nyelv=hun

Ez a ragasztó az. Nehéz munkákra biztos jó lehet, de amire kértem arra nagyon nem :D

Lehet a 15 fok környéke kevés neki, de alapban egy elég sűrű kivitel.

Előzmény: GPS (144987)
fejes.i Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144994

Jó, hogy mondod. Le kéne költöztetni a pincébe a fagyveszélyes dolgokat.

Előzmény: Mindenváró Ádám (144993)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144993

Fagyveszélyesek is lehetnek az ilyen cuccok. Egyszer egy koma autóját javítottam, ő hozott kittet hozzá. Felkentem és nem kötött meg... Nem volt régi, viszont aztán ő bökte ki, hogy megfagyhatott a garázsban. Kaparhattam le az egészet.

Előzmény: fejes.i (144990)
fejes.i Creative Commons License 2017.10.25 0 1 144992

Nem jellemző, ez egy kis helyi bolt a faluban, kiteszik a lelküket a vevőért.

A szartól a repülőig tartanak mindent. Ha valamit keresel és nincs, legközelebbre lesz (ha nem túl irreális).

A hegesztő elektródát akár darabra veheted, mert megbontják a csomagot... amit nem használsz el valamiből, visszaveszik gond nélkül.

/mondjuk idén közel 250e ft-ot simán náluk hagytam/

Most a csere tubusra várni kellett 1 napot, mert nem volt a polcon. Nem is tartanak ezekből, csak pár darabot. Szóval azt gondolom, hogy véletlen volt. Vagy náluk állt túl sokáig, vagy már így kapták és ők se nézték, nem tudom. Asszem mostmár fogják.

Előzmény: Tschaby (144991)
Tschaby Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144991

"Vissza is vittem a boltba, ki is cserélték."

...és jót röhögtek, hogy a kartonból csak egyet hoztak vissza, a többi elment teljes áron.

jól tökön kéne rúgni az ilyen kufárt ... a főnökét meg valami fogyasztóvédelmi bírsággal megtisztelni ...

Előzmény: fejes.i (144990)
fejes.i Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144990

A múlt héten kétkomponensű betonragasztóval jártam így. Kinyomtam a helyére és nem kötött meg.

Utána néztem, hogy lejárt a szavatossági idő. Nem gondoltam, hogy ezt kell nézni, mint a joghurtot, mert 1 órával a használat előtt vettem.

Vissza is vittem a boltba, ki is cserélték.

Fél évvel volt a lejárat dátuma után és már döglött volt. Berner.

Előzmény: rferi (144988)
GPS Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144989

Szerintem is. Nem hinném, hogy egy friss termék így viselkedne.

Lehet, hogy a Mester nem egy világmárka - de azért ennél sokkal korrektebb termékeik vannak, mint amit a kolléga leírt.

.

Előzmény: rferi (144988)
rferi Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144988

A félig döglött, amit a boltban tároltak az elmúlt hat évben.....

Szerintem

Előzmény: GPS (144987)
GPS Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144987

A mester féle az kinyomópisztolyos és már eleve alig bírtam kinyomni a pisztolyból. .... Na most amit kinyomtam van 5-10 másodpercem a taknyoláshoz, mert az nem kenés, ahogy elhúztam a spaklit már szinte száraz volt, újabb húzásra már nem volt idő 

Ez melyik Mester kinyomós volt?

.

Előzmény: Hobbit_G (144980)
rferi Creative Commons License 2017.10.25 0 0 144986

Én meg kéremszépentisztelettel az elnézést, mert összehomálosodtak a vékonyításos hsz-ek a fejemben! :))))))))))))

Előzmény: BoriBori (144976)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144985

Keszíts két ágyat, hat oszlopra. Az elv szerkesztés és a csapolás ugyanaz mint a sarkos változatnál.

Az oszlopokat vághatod rövidebre is. De 1o5cm legyen minimum az ágyoldal alsó élének a magassága. Akkor 13o lesz az ágyoldal teteje, az kb.  egy felnőtt ember mellmagassága, onnan még ki tudod emelni a gyereket az ágyból. 25 cm-nél keskenyebb ágyoldalt ne készits, mert nem biztonságos az emeletes ágyaknál kb. ezt használjuk, úgy, hogy van egy kiszerelhető léc az ágyoldal felett. 

Amikor megnőnek a gyerekek visszavágod az oszlopokat és kiveszed az alsó kötéseket.

Nem kapsz rendesen elkészített ágyat sehol, ki van sporolva a végtelenségig minden belőlük, optimizálva van:).  

Előzmény: Taki29 (144982)
benceolah Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144984

végül lett valami a steller építésedből? pont hasonlón gondolkozom én is.. hogyan kötnéd össze a két elemet egymással? illetve hogyan oldanád meg a szorítást?

Előzmény: Hobbiasztalos.blog.hu (142496)
kukta5508 Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144983

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek hogy foglalkoztak problémámmal!

Nagyon sok cikket olvastam el ami ezt vesézte-ki.

Végül úgy gondolom megtaláltam azt ami talán  megfelel.

Kíváncsi vagyok a megtisztelő véleményetekre.

http://www.bthbs.com/bthbs/193-bevonat-osb-lemezre

üdv Pisti

Előzmény: Raidx (144929)
Taki29 Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144982

Szia !

Köszi a fáradozást, és a javaslatot .

A két ágyat 2 külön sarokban szeretném megvalósítani , mert ekkora helyem sajnos nincs(mármint a te megoldásod szerinti).

A rendelkezésre álló hely kb az ágyak alapterülete + amit a létra elfoglal.

Kérdésekre a válasz :

• a  gyerekek jelenleg 3 és 5 éves ezért nem szeretném nagyon magasra emelni az ágyakat .
  • Fúrni faragni tudok.

Mivel a gyerekek majd nőnek ez a megoldás idővel alacsony lesz ezért árérzékeny megoldást keresnék.

Köszönöm a segítséget .

Egyébként ezeket a rajzokat Google SketchUp -al készítetted ?

Előzmény: Törölt nick (144903)
Hobbit_G Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144981

Szia

Nekem garázsajtóm osb, köszöni szépen jól bírja és nem pattogott le a sadolin vastaglazúr.

1. lépés marha sok csiszolás és csiszolás (igaz akkor még csak multi delta volt, dremel mm40)

2. Sadolin base alapozó, majd még egyszer meg még egyszer

3. sadolin vastaglazúr 3 rétegben, rétegek között várva 3-4 napokat (mert dolgozni is kellett néha :))

Semmi baja nálam, tökéletesen bírja azóta is, vizet nem szívott, nincs gond vele.

Lehet azt is festeni, nincs probléma, de alaposan meg kell csiszolni előtte, a felső réteget le kell szedni, alapozók között is kapott kis csiszolást.

Előzmény: kutyala (144927)
Hobbit_G Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144980

Szia

Már megvettem én is ezt a ragasztót, ott pihen a kocsiban :D

A mester féle az kinyomópisztolyos és már eleve alig bírtam kinyomni a pisztolyból. Valószínűleg az is betesz, hogy nem 23 fok van a garázsban, hanem kintihez képest +5 fok kb. Na most amit kinyomtam van 5-10 másodpercem a taknyoláshoz, mert az nem kenés, ahogy elhúztam a spaklit már szinte száraz volt, újabb húzásra már nem volt idő :)

No így evvel dolgozni nem lehet. Biztosan nehéz cuccokra kenés nélkül van kitalálva, mert azt is írja, hogy csíkokban hordjuk fel a két anyagra, nyomjuk össze őket, majd válasszuk szét, várjunk 10 percet és erősen nyomjuk össze. No most ez marhára nem jó az élfóliázáshoz, de ezt adták Kőházynál, de tanultam belőle, hogy nem mindig kell rájuk hallgatnom :D

Ha ez csak 2x olyan folyékony már siker van.

Egy ilyen kis élmaró nagyon jól jönne, nekem csak egy mt362 van, ilyen élvágásra viszont szinte használhatatlan, túl nehéz :D Szemezgetek nagyon egy legkisebbel, de annak meg lehet nem lenne értelme, így lehet eladósorba kerül az mt362 és lesz egy 710w kis élmaró makita. Úgy gondolom nekem az is elég lenne. Csak az bosszant, hogy anno ezt is néztem és inkább a batár mellett döntöttem, ami részben jó, egyengetéshez imádom a 30mm tisztítófejet, de egyébként nehéz és nútmarásra amúgy is inkább asztali fűrészt használom ha lehet.

Ha több ilyen szekrénymunkám lesz akkor tuti lesz vmi, most marad a szike és kis csiszolás utána :) Cserén még agyalok, csak felreppent ilyen gondolat, kényelmetlensége miatt nem szeretem használni, viszont evvel mehetnek a kínai marószárak, élmaróban nem feltétlen.

Előzmény: Egy griff (144955)
Egy griff Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144979

:-) Olyan nincs, ellenben egy másik videómban megmutattam, hogy 10 cm-t sikerült elszabnom az anyagot!v :-)

Előzmény: Tschaby (144971)
fejes.i Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144978

... izé... nálam, ami elromolhat, az el is romlik.

Van rossz, meg jó minőségű marófejem is (mondjuk egy db 2 ezer huf vagy 10e huf), látható különbség van közöttük.

Itt is ez a helyzet: 4 egész készlet madeinchina jön ki egy nem kínai (?) árából.

Talán egy próbát megér.

Hacsak a plattoló maró jó belőle (próba után), akkor is megvéve mellé a hazai forgalmazású kontra szettet, kevesebbre jön ki. Bár a plattoló kell a legkevésbé ;-)

A hazai forgalmazás mellett szól, hogy oda azért vissza lehet vinni. Bár eddig a kínaikkal sem fürödtem meg.

Szóval majd alszom rá még egyet. De mindenképpen köszi a hazai linket, lehet, hogy ez lesz.

Előzmény: Törölt nick (144923)
kaposznyak Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144977

Köszi, ha leérek a helyszínre, megfúrom és megmérem a falvastagságot.

Előzmény: rferi (144974)
BoriBori Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144976

Keremszepentisztelettel az erdeklodo,  akinek irtam, nem a tetore szeretne a kapcsolokat szerelni...

;)

BB

Előzmény: rferi (144975)
rferi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144975

Hacsak úgynem...

Felmegy a tetőre, kifúrkálja, alulról valaki zenköl, majd ő meg felülről csavaroz.

Már persze, ha nem zártszelvény, mert akkor ugye alulról luk se lesz......

Hááát, nem lesz egy sétagalopp, de szegény ember vízzel főz!

Előzmény: BoriBori (144954)
rferi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144974

Előfúrva gondoltam.

Szerintem nem

Ezek az önmetsző csavarok nem metrikus menetűek, hanem lemezcsavarok.

Annak a három mm már sok - tapasztalatom szerint.

Előzmény: kaposznyak (144952)
GPS Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144973

Nekem viszont a Henkel féle Palmafix-ről rohadtul nincs jó véleményem.

Ragadni éppenséggel ragad - de egyáltalán nem bírja a vizet. Kifehéredik, elnyálkásodik vizes környezetben, egy halom szar lesz belőle, nem ragasztás.

De egyébként minden Henkel termék kriminális minőségű - beleértve a kétkomponensű ragasztóikat is. Bacus kollégával ragasztottunk egy törött alkatrészt a motorbiciklijéhez, a nyáron - amihez 5 perces Henkel 2 komponensűt vásárolt, nem is olcsót.

Mondtam is neki, hogy gondosan készítsünk elő mindent, mert bekeverés után pár perccel ez elkezd meghúzni és elbasszuk a ragasztást, ha akkor állunk neki passzítgatni a darabokat.

Hát jahh - ahogy az a kis Móricz elképzelte. Nem hogy perceken belül - de órákon belül sem kötött meg (pedig rohadt meleg volt).

Még másnapra is csak jóindulattal lehetett megkötöttnek mondani, mert még akkor is enyhén ragacsos volt.

De jellemző a "Henkel minőségre", hogy a két-fecskendős kiszerelés annyira "minőségi" - hogy amikor megpróbálod egyszerre kinyomni (ami elméletileg azonos mennyiséget kellene jelentsen) - az egyikből már egy 20 forintosnyi kijött, amikor a másik komponens még el sem indult.

Egy gagyi szar, ez az igazság.

Persze, ezt a tésztát nem ettük meg - mert szétvágtuk a két fecskendőt és külön-külön nyomtunk ki azonos mennyiséget a 2 komponensből.

Senkinek nem ajánlom a Henkel termékeket - a ragacsokat semmiképp - akkor már sokkal inkább a lengyel ragasztókat - azok pengék, komolyan.

.

Előzmény: generátoros (144970)
UgyanPityu Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144972

Én is azt hittem, hogy a szalagot is elvágja :)

Előzmény: Tschaby (144971)
Tschaby Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144971

Nagyon jó !

Tudom ge..i vagyok, de az elején, szabáskor vártam, hogy leesik a mérőszalag is :P

Előzmény: Egy griff (144955)
generátoros Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144970

mindíg tanulok tőletek valamit---köszönöm.  A pattex-ről különben , jó véleményem van nekem is. ragasztottam már vele sok mindent és eddig nekem is bevált. A homlok vagy tárcsacsiszolómra is ezt használom.  Írtam már itt arról, hogy szinte szószerint kosárban kaptam egy hc.260-as elektra becum kombigyalút.   A vastagolóasztal aluöntvény és rá van aplikálva egy rozsdamentes vaslemez, az előző gazdájánál ez kicsit elvált a ragasztásnál a marhája pedig betuszkolt szuszakolt a résbe valami szürke ragacsot( talán olyasmit mint a vízvezetékszerelők használnak) és így el is rontotta.  Volt egy merész ötletem és óvatosan felfejtettem, Találtam egy nagyon ritka szövésű textilt a két fémfelület között. Ezt a szobafestők által használt, gézszerű anyaggal potoltam és így kentem fel a pálmatexet, majd finoman összepréseltem . kevés használat mellett 5 éve még nem vált le a kicsit vastagabb (2mm) rozsdamentes vaslemezem amit profi módon teljesen síkban tartva az anyagot, vágtak méretre. valószínű én is túl nagy feneket kerítek az élvédő ragasztásnak.  ezekután már belevágok ilyesmibe is.

Előzmény: GPS (144965)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144969

Amennyire tudom ezzel azt akarja mondani, hogy egy 38-as (átmérőjű) fúróval/forstnerrel még elbánik, fában. (hogy milyen mélységben ... azt nemtom). Amikor fémhez pl 16mm-t ír, az is a 16-os átmérőjű fémfúrót jelenti.

De amúgy ... ezt általában nagyon aláméretezik, gondolom hogy ne nyíghasson a vevő. Elbánik az bőven a 45-össel is :) A lidlis Parkside 20V-os (nemtom hány Nm-es de gondolom nem csúcskategóriás) fúrójával vágtam ki 102-es körkikivágóval, 18-as rétegeltből is.

Előzmény: kutyala (144967)
kaposznyak Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144968

Kösz!

Ezek nem jelenneg meg az Árgép első 2-3 oldalán:-)

Előzmény: Mr.Gabson (144958)
kutyala Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144967

Ez a linkelt Stanley akkus szimpatikus, két akksival, 3 év garanciával. De ezt elárulja valaki, hogy mit jelent: "

• Fúrásteljesítmény [fa] 38 mm"

Minden szavát értem, mégse értem :)

bigloui Creative Commons License 2017.10.24 0 0 144966

Kedves SeresZoli: köszi a linket, minden másodpercét élveztem, nagyszerű, hogy léteznek illen önzetlen embörök. (És oldalt csak úgy sorjázik a többi videó...) Úgy láttam, hogy az ablakszárny már adott volt. Hát – ami a szelvények illeti, nem spórolt a filmsztár, így érthető, hogy "tompán" tudta, csupán csavarokkal egymáshoz erősíteni a keret elemeit. (Meg, gondolom, nem gyorsan nőtt fenyő alapanyagból dolgozhatott – de olyannal, amiben a csavarok elegendően erősen képesek tartani.). Faházunk nem hőszigetelt, ezért ilyen széles keret nálunk nem lenne jó. Továbbá az ablakkeret nem lóghat ki a hajópadló oldalfal külső síkja elé, mert - helyszűke okán – oda alsó/felső sínpárok közt eltolható zsalugáter-mezőt terveztem. Ezért az ablak befelé fog billenni, alsó zsanérokon. Eldöntöttem azt is, hogy a sarkokon nyílt csapolással, ragasztással+csavarozással rögzítem egymáshoz az elemeket. Mindehhez igen alapos, átgondolt előkészítés, egy jó fűrész és egy jó véső szükségeltetik – legalábbis én így vélem. Üdv: Lajos

Előzmény: SeresZoli (144745)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!