Ugye, ugye! Csodálkozom is, hogy senkinek nem jutott még eszébe, talán Paco155 mintha agyalt volna ilyesmin, de ez olyan régen volt, hogy ő sem emlékszik rá. Na mindegy, tiéd lehet a dicsőség, és az egyes számú nővérke a traumatológián, ha kipróbálod.
Azt a rozsdás vasat fotózd le közelebbről. Egyébként az egy állítós rész, tehát állítsd be, de mindenekelőtt takarítsd le a gépet patyolattisztára, nyisd ki, hogy lásd a kerekeket, meg az állítgatós részeket állítgasd.
Egyedül sohase használd, mindig legyen 2 méteren túl, de 10 méteren belül valaki aki nem fél a vértől, és elsősegélyben tud részesíteni de leginkább azonnal megnyomja a vészleállítót ha gebasz van és te nem tudsz csak ordítani, majd hívja a mentőt.
ha jól értelmezem amit mondasz akkor igen lehetne dönteni mert annyira nem nehéz. A legfőbb gondom viszont ,hogy a szalag hozzáér ahhoz a fémhez ami a középső részen látszik jó rozsdásan. Nem találtam semmi állítási lehetőséget. Ez gondolom nem túl hasznos sem a gépre sem a szalagra nézve
Ez tök érrdekes! Eszembe jutott, hogy az ilyen picike gépeket, amit nem is tudom mire terveztek, simán oldalra lehetne dönteni, és úgy tologatni. Szóval nem a munkadarabot,hanem a masinát tologatva. Biztos lenne valahol tényleg értelme is, de igazából azt nem látom, csak mint idióta ötlet ki kéne egyszer próbálni.
Nem is értem hogy nem jutott még eszébe senkinek ez, pedig annyira adja magát ekkora kaliberben!
az a Matyi is arra tervezte. persze egy sokmázsás öntvény gépet nem lehet így eldönteni. vannak gyári gatterek is, ahol a gép megy, van rajta vezetőfülke és megy vele a melós is :D
Sziasztok! A hobbi asztalostól is nagyon messze vagyok, de szeretek próbálgatni kísérletezni minden félével.Eddig dekopirral vágtam ki mdf-ből formákat amiket dekoráltam,festettem. Kitaláltam,hogy ezt jobb lenne stabilabban tenni,így venni akartam egy asztali dekopirt,de közben érkezett egy asztali körfűrész. Ma ki is próbáltam és azt gondolom sokkal jobb mint az eddigi technikám :)
Viszont nem találtam semmi használatit a fűrészhez. Tudtok tanácsot adni ,mire kell ügyelni ,hogy kell karbantartani...
A hétvégén építek egy ilyen fűrész állványt, hogy a műhelyasztalommal egy szintben legyen a fűrész asztala és nagyobb táblákat/darabokat is tudjak vágni.
De hmm ... még egyszer feladom. Úgy látom bennem van a hiba VAGY 135359 senkinél nem látszik :D
Tehát még egyszer: ezeket ismerem, de ez nem az a kategóriájú szalagfűrész és annak a felhasználása, amit én leunortodoxoztam. Ezek erre vannak tervezve, ezt értem, pipa.
N o r m á l szalagfűrészt tologatni a rönk mellett. Ahogy és amivel Matyika csinálja. Amit nem arra terveztek hogy utólag elfektessenek, vagy hogy álló helyzetben de azt tologassák a rönk ellenében. És mégis tologatják. Na erre kértem pár példát, hogy amin én meglepődtem, az valójában nem is olyan meglepő.
Erre próbáltam én is találni jó pár példát, de csak azt találtam hogy az ilyen szalagfűrészekhez mindenki csinál vmi sínrendszert (EZ tűnik ortodoxnak), és nem a fűrészt tologatják (unortodox) ...
Köszönöm,ez tényleg hasznos volt,ilyen formában eszembe sem jutott megvalósítani. Van felsőmaróm asztallal,tehát szóba jöhet amit pacman123 ajánlott,de a fúrós verzió nekem könnyebben megvalósítható. Nem nagyon látom át,hogy azzal hogyan tudom megcsinálni. Azért neki is köszönöm a fáradozást,hogy leírta a menetét.
1100wattos motor van rajta, de elég egyszerű nagyobbat szerelni rá, kint van oldalt a motorja.
Van benne egy 160-as körfűrész
egy 150-es gyalu, amivel felül lehet egyengetni, alatta meg 150x100-ast vastagolni
kicsi csapoló kocsi, hosszlyukfúróval
középen meg egy 12-es patronos maró alul.
Az egészhez vezetők, öntvény asztalok, elszívók, ilyesmik, lábbal. Egész pofásnak néz ki, hobbi mindenesnek elég, és nulla helyet foglal. Nyiván nem olyan, mint 5 különálló gép, de attól még nem biztos, hogy szar.
Hanem amikor a szalagfűrészt elfektetik. Vagy hogy az állóra tervezett szalagfűrészből mozgót csinálnak.
OK, utóbbit még el is hiszem h van vagy volt (bár nem hinném h mindennapos)
Én ERRE írtam hogy unortodox. Nem magára a szalagos fűrésszel való felszabdalásra. Arra hogy "úgy és azzal" ahogy Matyika csinálja. Otthon. Nem a fűrésztelepi gépekkel :)