Van egy ideje már egy olcsón beszerzett Festo Wet-A típusú, szerintem excentercsiszoló gépem.
Kipróbáláskor ment, aztán otthon pukkant egyet és...
Szakszerviz látta, egy kondi kiment belőle, meg hiányos a fejrésze stb, kb 20.000Ft lenne a javítás, felújítás.
Kérdés: ez egy kb 30 éves gép lehet, érdemes- e rákölteni ennyit?
Nagyon kéne az excenter (meghalt a Parksideom) Mondjuk, ha meg is csináltatnám ennyiért, akkor is vennék egy újat... ami most tetszik az a Dewalt DWE6423.
A képen WET-AZ típus van, az enyémről nem is találtam képet. Hiányzik a tányérja is.
De amatőr, mert ehhez (sem) értek. Fóliaházat nem tudsz csinálni? Ott gyorsabban száradna, eső sem érné, de szellőztetést meg kell oldani. A feldarabolt fát légréssel rakd egymásra, mondjuk egy sor fa, nem összetolva, hanem csak lazán, majd keresztben cserépléc, élére állítva.
Én már nem számítom a másik felét. Jó, ha 10-15 év még összejön. Na azután jön a szar világ. Szó szerint (szaros). :-) De azért még azon vagyok, hogy idén letegyem az asztalos szakmunkás vizsgát. :-)
Ez benne van a pakliban én is pénteken kell menjek a próbát vegyék le , félretett pénzemet mind felemészti. Az egészségünkre is kell költenünk nemcsak szerszámokra.
Életem felét leéltem csak az a baj hogy a sz@rabbik fele van hátra.
Köszönöm a hozzászólásokat. :-) Örülök, hogy feltettem ezt a látszólag hülye kérdést. Feljogosítva érzem magam, hogy elrohanjak a Lidlbe fúrót venni. :-) (Nemrég "az" akkus fúróm elromlott, és nem akartam, hogy a javítás ideje alatt a sokkal nehezebb madzagosakat kelljen használnom, ezért rendeltem még egyet. Azt gondoltam, minő luxus, de most már, hogy túl szerény voltam.)