A youtube filmeken látom, hogy a papírból kivágott mintát valamilyen a lakkal vagy ragasztóval felragasztják a youtuber kollégák alapanyagra, majd ez után szépen körbevágják.
Most hogy pár napja mini merülőfűrész volt a porondon eszembe jutott, hogy otthon lapul egy gyak. 0km-es aldis Workzone, 500W-os.
1x v 2x használtam, nekem amire terveztem (könnyű és gyors levágás nagyobb táblából) nemigen jött be, bár átvágni átvágja a 18-as rétegeltet. Ami miatt nekem nem jön be, hogy "macerás" a beindítás:
- a motor indítása egy ravasz "előre" tolásával majd az indító lenyomásával lehetséges (miért nem magam felé húzással...?)
- plusz a merítés pedig külön fent egy másik retesz előre tolásával.
A vídiás vágókorongban van vagy 1-2 méternyi vágás, a másik 3 lap (csempe- és nemtom milyen 2db vágó) azok 0km-esek. Még majdnem 2 év gari van rajta (ld számla).
Mielőtt felrakom jófogásra, itt kérdezném érdekel-e vkit. Mondjuk 10eHUF + szállítási ktsg (pl Webox = 600 HUF) áron, nyilván a képen látható konfigban és állapotban, azaz minden tartozék, leírás, szla, koffer és papírdoboz. Miskolcon ingyen átveheted/elviszem. Akit érdekel, kérem írjon a publikus mailcímemre.
Az alaplapról leszereltem a furatvezetőt (két csavar) a helyére egy 50*80*30 mm-es tölgy deszkát csavaroztam. Ennek támasztom neki a Volfcraft fúróvezetőt. Megoldott a gyors szorítás, és az állíthatóság.
Az Unis túlságosan a deszka végébe fúrt, fenyőnél könnyen kiszakadt.
Korábban már utaltam az unis "kreg" sablon level-15-ös furatmegvezetőjére, szerintem mérgemben lehet el is hajítottam. Most fogom a héten a wolfcrafot használni, folytatom a műhelyszekrényt is. Ha megtalálom még esetleg az unist .. nagyon egyértelmű h hogy mit/hova? Gondolom nem csak a perselyt helyezted át, hanem az egész állítható "fejet"? Nem tudom amikor vezetőt írsz mire gondolsz.
Tegnap nemesítettem. Az Unimax-os "KREG" sablont kereszteztem a Volfcraftos sablonnal. Vagyis az Uni szorítos talpába beépítettem a másik fúró vezetőjét, így tudom állítani a furat induló magasságát.
Közben rájöttem, miért jött be hogy lejárta a domain. Izzy bácsi a youtube videó alá a http://www.thinkwoodworks.net/ linket adta meg, amit vsz már nem használ. Jelenleg a https://www.izzyswan.com/ domainre tölti a tartalmat.
Sziasztok, vettem ma a Lidl-ben egy asztali fúrót. Összeszerelés után kipróbáltam, de a bekapcsolás működése számomra nem tűnik jónak. A zöld gombot nyomva, vagy nyomva tartva működik, de ha elengedem nem marad bekapcsolva a gép. Szíjak fedelét és a vész kikapcsolót ellenőriztem. Van ötletek, vagy vihetem vissza? Előre is köszönöm az ötleteket.
Illik egy kreg fúrót is szerválni hozzá, olyan 1000Ft körül vannak. Eddig 3 félét találtam, 9mm, 9,5mm kerek és 9,5mm hatszögletes (1/4") A menethosszuk se egyforma. Jó lenne letisztázni, hogy melyik és mikor, miért a legjobb.
Oroszverzióban persze befogják a fémfúrót, megpörgetik oszloposon és flexxel ledarálják a végét kicsire...
Eddig azt írta, hogy a domain regisztrációja 2017.01.29-én lejárt. Most már megvehetem. kuponnal ad valamennyi kedvezményt. Valakinek esetleg van felesleges kuponja?
Úgy jártam, hogy vonalzó mellett egyenesnek látszott, de megfeszítve járt előre-hátra. Kivágtak belőle 1-1cm-t, újra hegesztették és jó lett. A fűrészlapos ember ezt azzal magyarázta, hogy a lágyításnál nem egyenletesen lágyult a lap és feszítésre nem azonosan nyúlt a teljes szélességben.
Én is úgy-gondolom ez a hiba is előfordulhat. Köszönöm, hogy megosztottad ezt az információt.
Végül csak megvettem a multi gépet sógoromnak, gyorsan meg is néztem, a beszélt késekről annyit, hogy feltehető a nyitott is, de a zárt is jó rá, ha kinyitjuk, le lehet tekerni egy recés anyát, felteszed a kést, visszateker ütközésig majd felül zár.
Mivel mm40-em van, ahhoz hasonlítok, gyors teszt eredményei:
csiszolótalp nagyobb, 60-al egész szépen szedi az anyagot (talán jobban kicsit, mint dremel, de lehet csak régi lap volt sajátomon)
vágás hasonló teljesítményű
min 2x akkora hangja van, mint dremelnek, ezen meg is lepődtem, ill. nehezebb és nagyobb is, inkább közelít egy körfűrész hangjához, mint egy halkabb vmihez
"...egy hosszabb vonalzóval kellene ellenőrizni, hogy a hátsó él egy-vonalban van-e, mert akkor szokott előre hátra ugrálni a szalag."
Úgy jártam, hogy vonalzó mellett egyenesnek látszott, de megfeszítve járt előre-hátra. Kivágtak belőle 1-1cm-t, újra hegesztették és jó lett. A fűrészlapos ember ezt azzal magyarázta, hogy a lágyításnál nem egyenletesen lágyult a lap és feszítésre nem azonosan nyúlt a teljes szélességben.