Sziasztok, keresek precíz fa cnc forgácsoló, díszítő műhelyet Budapesten, ahol mindenféle szép, művészi dolog készül egyedi designok megvalósításához 3d tervből.
Ha áram alá kerül a motor akkor a forgórészt a mágneses tér megfoja hosszirányban, de nem tudom ez mennyiben szünteti meg a kotyogásból származó hibát.
Azért mertem ajánlani, mert nekem is ilyen van (90 E) Mindig utáltam ezeket a dekopir fűrészeket, de ezzel rájöttem, csak azért, mert amik eddig voltak azok hulladékok. Ahogy a reklám mondja, tisztább, szárazabb érzés. :))
Sziasztok! Én is nézegettem a Lidl felsőmaróját, szétnéztem a piacon is, de teljesítményben, a finomállító meglétében és a 3év Lidl garanciával szerintem elég jó vétel. https://www.lidl.hu/hu/Ajanlataink.htm?articleId=727 Nekem a mostani Skil is kottyan hosszirányban picit, de ez munka minőségét nem befolyásolja. Lehet nagy fordulatnál eltolódik valamelyik végállásába és ezért nem kóvájog.
Ha maradsz a WD40-nél, ez csak idő kérdése. A ragacsot is oldani fogja. De inkább az a gond, hogy megdagad tőle a gumi. Ha cseréled a bandázst, akkor (szerintem) ne a gyáriját vedd (ha lehet egyáltalán venni), hanem olajálló gumicsíkot. Sajna elég körülményes csíkot venni, ezeket táblában forgalmazzák.
"Kellő szerszám hiányában egy álom marad nekem is ez a megoldás,"
Véleményem szerint, hobbiszinten ez egy teljesen felesleges gép. Ugyanezt ugyanilyen egyszerűen meg lehet csinálni felsőmaróval is. Nem igazán értem ezt a szögletes/kerek problémát sem. Csaponként kb. félperc kerekre faragni a végeit, ami többségében amúgy sem látszik a kész tárgyon.
Amióta az alsó kerékre felragasztottam a bandázst, azóta nem esett le. Remélem a felső ragasztás is sokáig bírni fogja. Ha elengedné a ragasztás, akkor veszek hozzá új bandázsokat, akkor azzal megint sokáig bírni fogja.
Azért gondol(hat)juk ezt, mert mindig csak az olcsó kínai tömegtermékeivel találkozunk. Ha kicsit lejjebb gördítünk a listán, akkor láthatjuk, hogy még mindig igen komoly kínálattal dolgoznak, sok ezer eurókért.
Amit Vajk is írt, a menetek elsőre elfogytak belőlük. Aztán a meghajtás oldalt a második szétesés és a velejáró tengely elkopás után átalakítottam nagyobbra, így másik csapágyházat kellett csinálni. Na, azzal nincs is baj azóta.
Úgy tűnik (lekopogom...) lassan kifogynak a betegségei, mostanában már nem kell alakítgatni.
Van szappannàl jobb hogy jobban csússzon a fűrészlap. Parafin és juhfaggyú fele fele arànyban megolvasztott keveréke. Beleöntöd egy konzervdobozba mikor megkötött kihűlt kiesik magàtól. A csúszóasztal talpát kentem be vele egy ujjal könnyedén mozog. De gyalugépasztalra is szoktam kenni meg kézi fűrészek oldalára. Födeles dobozba tárold elég erős illata van az egerek szeretik holnap kefotózom meglátod hogy megrágták. 😂
Hát akkor nincs más megoldás, veszel olajálló gumiszalagot, szerintem érdemes szövetbetéteset tenni erre a célra, és továbbra is fújkálod a WD-40-el. Gondolom, pálmatexel fel lehet ragasztani!?
Még esetleg a parafa, jöhetne szóba, de majd megmondják, hogy az jó e vagy nem!?