Szerintem a kettőből* az Aldi-s, mert több marófej van hozzá. Egy ilyen szett 8-10e Ft körül van önmagában, bár nem tudom milyen minőségű, amit adnak a maróhoz. Hobbizni mindenképp jó és lesz egy csomó marófejed.
*Amúgy meg Triton/CMT, mert úgyis asztalba akarod majd építeni, és ezek a legjobbak arra :)
ha csak ez a probléma, én vettem már olyan szerkezetépítő csavart, amelyikről az derült ki, hogy a szép sárga színét nem a horganyzás, hanem sárga lakktól kapta. az nem törte volna el az aldis Tx40-et sem.
az akác meg az egyik a legkeményebb fafajta, talán
Én alapból előfúrok (és/vagy kenem motorolajjal) még ezeknek a fúróéllel rendelkező szerkezetépítő csavaroknak is, de itt kíváncsi voltam mire jut a gép. Vásárlás után otthon dobozból kivesz, rettenetes csavar elővesz,oszt most mutasd meg ütvecsavarozó dolog volt ez! :)
Amikor tavasszal megvettem a Lidl ütvecsavarozót (180 Nm), első próbája egy méretes (kb. 160x8-as) csavar behajtása volt az egyik megmaradt frissen kérgezett akác rönkök egyikébe. Kb. 2/3-ig ment be, onnan se ki, se be. Eljutottam a ekerti rendrakásban oda, hogy már zavartak a maradék anyagok, mondom kitekerem kézzel. Elővettem a Workzone készletből a 30-as torx kézi behajtót. Nekifeszültem, reccsenés! Sikerült letekerni a behajtó első 2 mm-ét! A csavar meg bent maradt, majd egyszer nekifekszem vízpumpafogóval.
Egynek jó, mert miért ne, hátha kell, és nem sok, de egy ilyen szerszámot marokra fogva lehet rendesen használni. Ha meg fúrni akarnak, akkor kell az a tokmány is hozzá.
Ebay: http://www.ebay.co.uk/itm/252409503049... de most nézem, már 174 font. Ami persze még mindig nem rossz. Amúgy ha veszel még egy dolgot, adnak 5% kedvezményt mindkettőre, így az 1/2 collos befogó 4 fontra jött ki :)
156 font volt, plusz 14 font a szállítás. A legolcsóbb TRA001 szállítással 250 font körül jön ki. Azért az 30 000 Ft különbség. Bízom benne, hogy ez a modell elég lesz mindenre, amire nekem kellhet (azért 1400 watt sem kevés, szerintem).
A jelek szerint idén korán jár a Jézuska :) Megjött a britektől a Triton MOF001. Kézben tartva azért érezni a különbséget a másikhoz (Verto) képest. Nagyon érezni. Szuper kis masina, egy gyors próbát tettem csak vele, aztán elraktam, mert úgyis csak karácsony után lesz időm foglalkozni vele. Külön jópont a csatlakozója: egy csavart oldva le lehetett szedni a brit dugót, és benne egy EU-s dugó volt, szóval nem kell adaptert vennem. Hosszú három hét lesz ez...
Hát elég nagy bajt okoztál ezzel a két képpel. Meglátta Őnagysága, és most valószínűleg addig nem hagyhatom el a műhelyt, amíg hasonló rend nem lesz. Folyik itt egyáltalán munka?