Nem tom melyikre gondolsz, én a Becsehely felől első háznál lévőt ismerem. Valóban jó, csak a rönkök kicsit messze vannak tőle, meg tőlem. 50km Ezért vágnám fel - ha lehet - helyben, mert a pallót deszkát könnyebben elhozom akár több fordulóval utánfutón.
A rönköket oda felrakni sem egyszerű. Egyenként 80-100kg.
Ez egy komplett doksi a fahajlításról, hátha hasznos lesz. Régi "adósságom" a csapat felé a fordítása, a drive-os verziója sajna meg csak ennyi, otthoni gépenen már előrehaladottabb (de azt meg nem érem el most, Pesten vagyok):
Sziasztok. Az az elvetemült ötletem támadt, hogy készítek egy ilyet fábol.
A tartó hajlítását rétegragasztással gondoltam megcsinálni kb 10mm-es szeletekből. Milyen fát ajánlotok? A szálírányoknak váltakozva kellene futnia mint a rétegeltlemeznél?
Nincs tervrajz, "fejből" csináltam. Képeket anno tettem fel ide, vagy az off-ba, már nem emlékszem, úgy 3éve lehetett, de majd jön pacman, Ő biztosan tudja hsz számokat is. :-))
A motor és a csapágyak kivételével mindent magam építette, ergo nincs sem kézi, sem asztali gép benne. 300-as, zártszelvény váz, bútorlap asztal, és mindenféle "újrahasznosított" anyag.
A diót szélezd le, mert eszméletlen hamar meg szokott bogarasodni. Szerintem benne szokott lenni a kéregben.
Talán majd időnként nem árt valami rovarölős kezelés sem, ha kültéren lesz.
Nekem a dió rönkömet egyetlen év alatt totálisan szétrágták a kopogóbogarak. De úgy, hgy még a tűz se fogta, mert a belseje nem volt más, csak por, ami nem tudott meggyulladn, révén nem fapor volt, hanem kopogóbogárpor . Ami ugye valljuk meg őszintén, valszeg kopogóbogárszarnak tekinthető.