Mit csinál az Amazon Mo.-i kézbesítője, ha a megadott címen zárt ajtót talál? Egyáltalán ki az itteni kézbesítő? Van ilyennel tapasztalata valakinek?
Pár barkácsasztal kiegészítőt rendeltem a jenki Amazonról, de a kapkodásban elfelejtettem, hogy az ünnepi őrület miatt hosszabb szállítási idővel kell számolni és a melóhelyre kértem a kézbesítést. Viszont a melóhely az érkezés várható időpontjában (ünnepek között) be fog zárni. (kötelező szabi)
Most ilyenkor mi van? A Magyar Posta fogja ezt hozni, vagy honnan lehet ezt megtudni?
szemre és tapintásra finomabb az a felület, de közelről, nagyítóval csupa karc. és ha mondjuk viaszolod vagy szép vékonyan lakkozod, akkor rendesen meglátszik nagyító nélkül is. de tapintásra tényleg ok.
Hűha :) Így értettem én is ! Azaz: a rezgőre finomabb papírt kell tenni, hogy az excenteres által megdolgozott felület minőségét tudja - úgy, hogy az excenteresen durvább papír volt. Eszerint közel azonos a tapasztalatunk. Lehet, hogy a jelenség kulcsa, hogy az excenterest nem szabad (erősen) a felülethez szorítani, így szebb lesz az anyag lehordása.
Haladok a lombfűrészeléssel. Arra jöttem rá, hogy az volt a bajom hogy a gép rezonált, ezért láttam elmosódottan a szálat mert mozgott oldalra is. nem mindegy mire hogyan van a gép lerakva. A másik, hogy ha telirakja porral a kerfet, akkor válik irányíthatatlanná. De nem jöttem még rá, mitől függ hogy telirakja vagy sem. Van hogy hátra nem tudok kijönni amin bementem, mert tele van porral és egyszerűen beleakad a lap háta.
Mennyire kell megfeszíteni a lapot?
Lehet hogy azért marad bent a por, mert már kopott a foga? 16mm gőzölt bükkben szűk egy méter még nem kellene sok legyen neki, nem?
Végül nem megyek érte, mert az év végi fütyilógatás közben nincs rá időm.
Megrendeltem.
Ráadásul most alakul a program, lehet, hogy nem is én veszem át a futártól, hanem feleségem mutatja meg majd, hogy melyik sarokba tegyék le.
De utána biztos a teljes egyenes-eszköz arzenált bevetem az asztal ellenőrzésre :)
Oszt ha nem jó elállok a üzlettől.
egyébként előzetesen érdeklődtem a bolttól.
Náluk 10 gép van most raktáron, tehát valószínűleg eladnak belőle egy-kettőt/év, és nincs információjuk reklamációs ügyekről - gondolom azért megkapnák ők is hogy szemetet árulnak, akkor is ha a júzerek az EH szervizfutárral javíttatnak mindent.
De azért nagyon kíváncsi vagyok én is már egy másik példányra! Azt gondolom, hogy nem lehet ilyen szar az Einhell! Én egyenlőre még mindig bízok benne! De legalább megtudhatom, hogy a pénzt kérjem vissza vagy egy cserét válasszak! Azért van még másik piros Einhell-em is, ami egyenlőre még nem tűnik rossznak! :)
Én ott látok még lehetőséget a hátul fogazott lapban, ahol olyan szűk íven kell fordulni, ami egy menetben nem fér bele. Ennél a lapnál lehet picit visszahúzni, ipszilonozva, , és így nphány előre-hátra mozgás után irányba lehet állni vele.
Persze ez csak teória, ki kéne próbálni.
A Bosch-féle kanyarvágó lap, ami a másik képeden van, nekem Metabo néven van meg, de azzal nem ilyen nagy íveken kell rodeózni, 1 centi átmérőjű kör simán vágható vele.
Azt már a hátulfogazott nem tudná követni szerintem.
Nem hiszem hogy megharagszik ezért az elköpött infóért (más ügyben privát leveleztünk és ekkor árulta el): kissé sok a nyersanyag. Többszáz órányi. Ne idénre várd :)
A fűrész új gazdája meg személyesen járt nálam a nemrég meghirdetett gyalugépemrért /na ERRE lehet mondani hogy kicsi a világ :-)/ Teljesen még nincs kész most sem. Mármint a szalagfűrész.