Nálam a két mikrókapcsoló párhuzamosítva van, bármelyiket benyomom, el lehet indítani a gépet a biztonsági kapcsolóval.
Nálad valószínűleg úgy van párhuzamosítva a két mikrókapcsoló, hogy közé van iktatva a forgótárcsás fokozat kapcsoló ami kiválasztja a megfelelő mikrókapcsolót.
Ha a kést állítom akkor akkor véletlenül megnyomhatom a felső mikrókapcsoló gombját, és ha a biztonsági kapcsoló zöld nyomógombja be van ragadva akkor elindulhat a gép és legyalulhatja az ujjaimat. (ezért szoktam kihúzni a konnektorból késállításkor a gépet) Nálad egy plusz biztonsági funkció az a tárcsás fokozatkapcsoló, de ez sem ad 100%-os védelmet, mert ha egyengető állásban van akkor ugyanúgy elindul nálad is a gép ha megnyomod az asztal melletti felső kapcsolót.
3 db biztonsági kapcsolót???? az én gépemben csak 2 db mikrókapcsoló és 1 db biztonsági kapcsoló van.
Az egyik mikrókapcsoló az asztal alatt van, akkor nyomódik be a gombja, ha berakom alulra az elszívó burkolatát, ekkor tudok egyengetni.
A másik mikrókapcsoló az asztal szintjében felül van az asztal mellett, és akkor nyomódik be ha felülre szerelem át az elszívó burkolatát, ilyenkor tudok vastagolni.
A biztonsági kapcsolómon (főkapcsolón) két nyomógomb van egy sárga műanyag fedő alatt, az egyik zöld a bekapcsoló és a piros a kikapcsoló. A fedél meg tudja nyomni a pirosat a vészleállításhoz.
Szerintem is csak a három biztonsági kapcsolót aktiválja, vagy inaktiválja bizonyos esetekben. Biztosan nem forgásirány váltó, mert a késtengely mindkét üzemmódban ugyanabba az irányba forog. Emiatt kell vastagolásnál ellenkező oldalról etetni. Próbálok egy közelebbi fotót csinálni a rajzról, csak az a gond, hogy belül van és a relék betakarnak.
Véletlenül akadtam erre a videóra, csak azért rakom be ide mert tudom hogy valaki itt méhkaptárakhoz gyárt kereteket. Halál biztonságos a megoldás, pontos, gyors. A szalagfűrészes kivágás sehol sincs ehhez képest.
Sajnos a fotó távoli, így nem nagyon látni, hogy mi is van abban a kapcsoló dobozban a kapcsolási rajzon. Pedig szerintem itt meg tudnánk fejteni a működését.
Elképzelésem van ugyan, hogy mire kellett az a tárcsás fokozat kapcsoló de nem vagyok benne biztos, hogy így látatlanban jó az ötletem. Látni kellene, hogy melyik vezeték hova megy a kapcsolótól. Szerintem a gépben lévő mikrókapcsolókat választja ki, hogy melyik műveletben melyiknek kell működnie, Szerintem ez egy plusz biztonsági funkció csak.
És ha átkapcsolod akkor visszafelé forog a késtengely,az úgy pont jó.Én nem tudom elképzelni hogy forgásirányt kellene váltani ahhoz hogy egyengt vagy vastagol az ember.Persze a kapcsoló lehet hogy forgásirány váltó,de hogy nem azt vált az szerintem tuti.
Ööö ... gyalugépen?? o.O :-) miért jó ha visszafelé forog a késtengely?
Szerintem inkább valami biztonsági kapcsoló lehet. Az enyémen (Metabo HC 260 C) olyan megoldás van, hogy ha pl egyengetek, csak akkor lehet beindítani a gépet ha alulra beteszem az elszívó csonkot (az aktivál egy mikrokapcsolót). Ha nincs bent, akkor feltételezi hogy vastagolsz, de azt meg csak úgy lehet ha leveszed a kimenő asztalt, és felhajtod a forgácskivetőt (másik mikrokapcsoló aktiválása).
Részemről szerepelhetsz egész héten, ha ilyenekkel jelentkezel :-)
Így még azt is megbocsájtjuk, hogy HOLA15percnélHOSSZABBvideó?? Pedig ahogy az asszony kitolja a hátlapot, azt remélem levideózta valaki! :D
Én meg addig is amíg, el nem készülök valami normális bútordarabbal, a mekkelek sorozatommal jelentkezek, csapolás témakör. Volt itt minden használva ... épp csak bugylibicskát/láncfűrészt nem használtam. Így is elment rá az egész napom. De végülis pontos lett ... csak szerintem igen sokat bénáztam. Az utolsó 3 csapot már nem is fúrtam/véstem ki, majd holnap (ma):
Ebben nincs persely. De ahogy mondod, hogy a tiéd is ement így 25 évig, nem sürgős a csere.
Ell tárgyalt "csirkefejű" választókapcsolót is kivizsgáltam. Ez itt biztosan csinál valamit, mert egy valag kábel megy ki-be, nem hinném, hogy teljesen funkciótlan lenne. Van benne kapcsolási rajz is, de nem bírtam megfejteni.
"Aztán kíváncsiságból a helyére próbáltuk. A feleségem a cipős szekrényre állt, én pedig beemeltem a hátlapot, utána a feleségem tartotta. Miután megállapítottuk, hogy nagyon jó munkát végeztem Ő ügyesen kitolta a hátlapot."
Ezt a perverziót. A cipős szekrény tetején folytattad a "lakkozást":)
"Aztán kíváncsiságból a helyére próbáltuk. A feleségem a cipős szekrényre állt, én pedig beemeltem a hátlapot, utána a feleségem tartotta. Miután megállapítottuk, hogy nagyon jó munkát végeztem...."
Kis pihenés után újult erővel folytattam a munkát. Szépen felcsiszoltam, így már igazán mutatós lett!
Felcsiszolva:
Aztán kíváncsiságból a helyére próbáltuk. A feleségem a cipős szekrényre állt, én pedig beemeltem a hátlapot, utána a feleségem tartotta. Miután megállapítottuk, hogy nagyon jó munkát végeztem Ő ügyesen kitolta a hátlapot.
Pár kép erről is:
És utána következett a lakkozás, gyors elkészültem az első sor lakk felhordásával. Holnap délelőtt felcsiszolom, portalanítom és jöhet a második sor lakkozás!
Ma foglalkozzunk egy kicsit a lakberendezéssel, hiszen minden családban eljön az idő amikor dönteni kell, hogy milyen ágyat készítsenek a gyerekeknek. Ilyenkor célszerű megfontolni, hogy a jobb hely kihasználás érdekében az emeletes ágy milyen legyen. A mai videóban 90[...] Bővebben!Tovább »