Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59074

A varia programja az egyik olyan program ami a chrome-ba beépülő plugin, és csak a régi chrome-ba tud feltelepülni, így kipróbálni sem lehet.

Az interCad-nek vannak még nagyon jó programjaik, 30 napos demóval, a programok viszont csillagászati áron vannak. 

Előzmény: Rahed Lee (59072)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59073

Igen ilyenre gondoltam, köszi a linket. Gyorsan el is mentettem. Sajnos nem derül ki a leírásból hogy milyen széles asztal sinbe illik a vezető léce. 

Előzmény: SGabo28 (59071)
Rahed Lee Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59072

A www.foresteu.com oldalon is van egy progi a Varia. Én csak szőrmentén próbálgattam, a valós kvalitásait nem ismerem, a projekt grafikai arculatának tervezésében vettem részt. Egy próbát talán megér.

Előzmény: Törölt nick (59070)
SGabo28 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59071

Ha erre gondoltál, ilyet lehet itthon is kapni:

http://www.maroszerszam.hu/index.php?productID=871

G

Előzmény: Törölt nick (59047)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59070

Pár napja feltettem egy kérdést itt a fórumon, hogy milyen bútortervező programokat használtok. A google skechup-on kívül semmit sem javasoltatok, így nekiálltam keresni asztalos programokat. Egy jópárat kipróbáltam és elkeserítő a tapasztalatom a programok minőségével, használhatóságával kapcsolatban. 

Asztalos inas 2.0 program, nagyon régi, talán 10-12 éve írhatták, azt a stílust követi. Eszméetlen bugyuta az egész program, a használhatóságára 2-es osztályzatot adnék. A program fizetős, valami 45.200-et kérnek érte. Egy fillért nem adnék érte.

Lapszabász 2.0 és lapszabász Extra programok ugyanattól a fejlesztőtől, ugyanabban a stílusban elkészített programok, annyira használhatatlanok, hogy az 1-es is sok ha leosztályom őket. A program fizetős, kb 49,600-at kérnek érte. Egy fillért nem adnék érte.

Bútorrajz 2D program szintén a ugyanaz a cég árulja 42.000-ért, de ki a fene fog ma már csak 2D-ben tervezni egy bútort. Osztályzata 1-es. egy fillért sem adnék érte.

Msbutor 3.2 program egy bútor tervező program, de csak vonalas tervezésre van mód benne, csak azokkal az lőlapokkal hajlandó dolgozni amik az adatbázisában benne vannak, importálni nem lehet bele korpuszt sem. A 3D megjelenítése siralmas, lassú. 3D-ben nem lehet semmit módosítani rajta csak a vonalas módban. Aza adatbázisának a bővítésére nem jöttem rá, hogyan lehet, így csak a szűkös adatbázisából tudtam próbálgatni. 2-esre osztályoznám. A program ingyenes.

Alno konyha tervező program csak angolul tud, elég sokoldalú a tudása de bútort importálni ebbe se lehet, se korpuszt. A 3d nézetben a bútor mozgatás is megy benne, azaz lehet módosítani dolgokat benne, de például nagyon kell vigyázni mert a mozgatás során a bútor a 3D-s nézetben lebeghet a föld felett vagy bele is tudod nyomni a földbe. A 3D nézete nem járható körbe, azaz csak 2 falra tud bútort rakni, a másik két falra hiába teszel fel 2D-ben bútort az a 3D-ben nem jelenik meg. 3-asra osztályoznám. A program ingyenes.

Leszabo 2.0-ás program szintén nagyon régi, az Erdért árusítja 40.000 + áfa-ért, ki sem próbáltam mivel xp-n vagy újabb oprendszeren már nem fut. Osztályzata 1-es.

Wood Cad Cam egy igazi autcadre épülő program, a megtanulása éveket vesz igénybe. CNC megmunkáló gépekhez készült, nem a mi kategóriánk. Kipróbálni nem volt lehetőségem így osztályozni sem tudom.

Faipari lapszabászati program, 20.000 Ft-ért árulják, még kipróbálni sem lehet, mert soros portos hardwer kulcsot kér. A vicc az, hogy a jófogáson 25.000-et kérnek ezért a programért hardverkulcs nélkül. Osztályzata 1-es.

KickenDraw 6.0-ás program demója nagyon jól használható programot takar, csa sajnos 20 óra használat ngyenes utána pedig óránként 2 euró a használati dja, ha nem fizeted, letilt. Így ez a program csak nagy cégeknek éri meg akik meg tudják fizetni a folyamatos használatát.  A program nagyon sokat tud, de emiatt a megtanulása sem fér bele a 20 órába.  4-re osztályoznám. 

Sweet home 3D program ingyenes, JAVA alapú magyar nyelvű program, ez egy lakberendező-épület tervező program, bútort tervezni nem lehet vele. Eszméletlen sokat tud a program, csak ajánlani tudom mindenkinek akinek erre van szüksége. Lehet bele importálni is bútorokat.

Az osztályzata 4-es de csak azért mert bútort nem lehet vele tervezni, különben 5-öst adnék rá.

Ikea konyhatervező program teljesen ingyenes, nagyon profin elkészített program, sajnos ebbe sem tudtam korpuszokat importálni, de ettől függetlenül nagyon könnyen használható program. Színte percek alatt meg lehet tanulni a használatát. 2D-ben és 3D-ben is lehet módosítani mindent, tökéletes látványtervet lehet vele készíteni. Még a fényeket is be lehet állítani, hogy merről süt be az ablakon a nap, vagy esti lámpa fénynél hogy fog kinézni a bútor. Sajnos az adatbázisában csak az ikeában forgalmazott bútorok és azok elemei vannak, de akár a rugdosó lécet vagy az ajtó gombokat is kiválaszthatod hogy milyen legyen. Eddig ez volt a legjobban használható program amit kipróbáltam, így az osztályzata 4.5-re lőném be, mert nem lehet importálni bele más bútorokat vagy korpuszokat. Ha ez is működne akkor a csillagos 5-öst kapná.

Egy csomó egyébb faipari tervező programba is belefutottam amiket nem lehetett kipróbálni sem mert a letöltésük már nem működik, vagy ha le is lehet tölteni az csak régi chrome böngészőbe hajlandó feltelepülni. Akinek meg naprakész friss chorem böngészője van az nem tudja telepíteni a programot mert a chrome letíltotta az idegen honlapról való kiegészítő installálását. Csak a saját áruházából enged kiegészítőket telepíteni az új chrome.

hobbitasztalos Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59069

Előzmény: Régivagyok (58995)
farontó Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59068

Szia!

Egy kicsit beleugatnék én is. Szerintem az a gond hogy a kitoló hengered is rovátkolt ún. mikrobordás. A metabo 300 as gyalugépen is ilyen van , ha széles deszkát gyalúlsz szinte észre se lehet venni. De egy keskeny lécre nagyobb hengernyomás jut.

Próbáld meg a nyomóerőt csökkenteni.

Sok sikert!

Előzmény: Régivagyok (58995)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59067

Ha jól emlékszem akkor a bauhausban láttam olcsóbban a maradékokat. (Nem vagyok biztos benne, már nem mernék megesküdni az áruház nevére)

Előzmény: halaloszto (59058)
vackorazelsőbében Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59066
Előzmény: Törölt nick (59053)
spapda Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59065

Érdemes megnézni a Bochemie többi termékét is, ha nem szempont a fertőzés megszüntetése, csak a megelőzése, akkor vannak más szereik is, ráadásul többségük színtelen formában is elérhető (ami előnyös látszó fafelületekhez). Az Antiflash pl. a higítás mértékétől függően égéskésleltető is egyben, a Forte meg nem mosódik ki a vízzel, ezért földdel vagy vízzel közvetlenül érintkező fát is lehet vele hatékonyan kezelni (legalábbis ezt állítja a gyártó).

Árban viszont baromi nagy a szórás a boltok között, pl. a Zatik oldalán közel 25%-kal drágább a Bochemit Plus, mint más webshopban, de nem a Zatik az egyetlen, aki nagyobb haszonkulccsal dolgozik. Az árakat összehasonlítva nekem három webshop tűnik a legolcsóbb Bochemit-forrásnak:

Zso-Fa-Nagyker

Anda

FEBA2000

Előzmény: Törölt nick (59057)
Bubi504 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59064

Komolyan gondolod, hogy kiszámolgatja mm pontosan az alkatrészeket, leszabatja valahol, élzáratja, hazaviszi és összetiplizgeti a különböző vastagságú bútorlapokat (tegyük fel, hogy minden alkatrész pontos is lesz) és ez még szép is lesz a végén ? Ezt azért megnézném. Főleg az ajtókat. Nem elméletben, hanem a valóságban, ha majd így el is készül.

Tuti hogy megvenném az Ikeában vagy akárhol, ha nem az a lényeg hogy fa legyen, hanem csak a színe számít.

Mondom ezt úgy, hogy csináltam 100*210-es ruhásszekrényt nagyrészt táblásított boroviból, füllongos ajtókkal... de bútorlapból eszembe nem jutna, az biztos. Legót lehet kapni készen is :-)

Előzmény: Törölt nick (59049)
gdzsozy Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59063

lehet hogy 1800-ért, kapol de pl nálunk 3000/m2 áron számolhatod mert abból kijön a lap és a szabás, és a élzárás.

Előzmény: halaloszto (59059)
gdzsozy Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59062

Lúcfenyőből van. a színre nem esküdnék meg...éger talán.

Előzmény: mcll (59038)
gdzsozy Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59061

1998-99 környékén abbahagyták mind a falco (Sopron mind pedig a hódmezővásárhelyi gyárban) a 19mm-es bútorlapok gyártását.Akkor átáltak a 18mm-es lapokra amivel lényegében egy halom alaktrészt is újjáterveztek a kivetőpánttól élfóliáignincs már 19mm-es legfeljebb összerakott bútor bontásakor találkozol vele.

Előzmény: Törölt nick (59042)
gdzsozy Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59060

SZia.

nem szabad túl sokat agyalni ezen.

Kezdjük a szekrény vázzal:

annak hogy te keretszerkezetű bútornak nekiállj nincs értelme. Tehát azok javaslata már ki is esik akik azt javasolták hogy kereteket készíts és rakjál bele betétet.

18mm-es fenyőtáblából gyönyörűen megoldható, annak az élét elég simára csiszolni nem kell még élzárózni is.

a táblát lapszabászaton felvágják méretre. ahhoz csak 4mm x 45mm-es léc kell amit kívülről körbe a lapra ragasztol, minden alkatrész tiplizhető, lamellázható.

ennek a bútornak az elkészítése 1 nap.

a színnel sincs gondod: bementek egy faipari festékáruházba és akár színre is kevernek olyat ami kell. szeszes vagy oldószeres páccal lekened olyanra ami neked tetszik, aztán lakkozhatod is.

bár az a fekete egyszerű lett volna de ez sem nagy gond.

Előzmény: mcll (59031)
halaloszto Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59059

1500/m2-ert 16-os mdf? 2200 a rendes bolti ara, de feher 18mm butorlapot 1800-ert kapok.

Vajk

Előzmény: Törölt nick (59055)
halaloszto Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59058

Itt nalunk az obiban probaltam, siman bearaztak m2-re a rendes aron a hulladekot is :-(

Ki a fene fog megvenni egy 80 centis maradek konyhapultot 6000/m aron?

Vajk

Előzmény: Törölt nick (59054)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59057

Ezt nem ismertem, köszi a linket el is mentem. :)

Előzmény: spapda (59056)
spapda Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59056

Ez azért elég drága. 2500 Ft-ért fél m2-t tudsz csak kezelni (5000 Ft/m2). 5000 Ft-ért kapsz 1 liter Bochemit Plust, ami pedig kb. 30 m2-re elég (166 Ft/m2).

Előzmény: Törölt nick (59053)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59055
Előzmény: halaloszto (59052)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59054

Nagyobb barkács áruházakban is ahol van lapszabászat, ki szokták rakni egy nagy rakásban a maradék anyagokat. Ott is sokkal olcsóbban meg lehet venni az ilyen maradék anyagokat. 

Előzmény: halaloszto (59052)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59053

Valaki nemrégiben tetőszerkezet bogár irtására keresett anyagot. Most véletlenül rátalaltam egy ilyen anyagra. 

http://www.zatik.hu/hu/reszletes/festek_lazur_pac_lakk_favedoszer/favedoszer/szu_hazicincer_kopogobogar_ellen_szer/faanyagvedoszer_fa_kartevo_irtoszer_125_mldoboz_3_m2liter_pnz

halaloszto Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59052

"maradék anyagokat sokkal olcsóbban meg lehet venni, pár száz forint m2 áron. "

Huu, ez nagyon erdekelne. Kamrapolcnak mindig kellene par m2 barmilyen anyag _olcson_

Vajk

Előzmény: Törölt nick (59048)
spapda Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59051

Szerintem egyszerű a dolog, le kell tesztelni: ki kell választani legalább 2 féle nagyon nem szokványos típust, és telefonon rá kell kérdezni, hogy mehetsz-e érte. Ha igen, akkor RepülőgépÉpítőnek van igaza, ha nem, akkor neked.

Előzmény: Paco155 (59050)
Paco155 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59050

Leírni én is mindent le tudok, a papír nem pirul el. :D

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59049

Idézek az oldalukról : 

"A teljes Falco választékot, méret, struktúra és színválasztékban Budapest és vonzáskörzetében felmerülő nagy és kiskereskedelmi igényeket gyorsan, pontosan, készletből tudjuk teljesíteni.
Igény esetén ütemezve, előrendelés esetén összekészítve (kis tételeket is), fuvarszervezésben segítve tudjuk kiszolgálni vevőinket."

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59048

Akkor nézd meg :  :))))) http://www.falcokaratkft.hu/index.php?page=/index.nml&subpage=/hu/falco/papirlam_faforg_mdf.nml

4000 m2 raktáruk van, ahol be tudják mutatni a termékeiket, és még van ezenkívül 2800 m2 másik raktáruk is. Mivel nagy és kiskereskedés a Falco ezért szinte minden van náluk raktáron. Lapszabászatuk is van, és ezért a maradék anyagokat sokkal olcsóbban meg lehet venni, pár száz forint m2 áron. 

Előzmény: Paco155 (59046)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59047

Nem hinném, hogy magyarisztánban lehet ilyen finomságokat venni. Ennél sokkal egyszerűbb műanyag fésüs visszalökésgátlót sem lehet kapni amit olyan sok videón látni az amcsiktól. Az ebay-on viszont szinte mindent meg lehet venni. A gond az, hogy mire megtalálja az ember addigra beleőszül.

Sima rétegelt lemezből, vagy keményfából is el lehet készíteni. A visszalökés gátlót én például sima fenyő deszkából készítettem el. 

Előzmény: apuwader (59037)
Paco155 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59046

19-es lapot?  vágva, raktárról?   Azt megnézném :)

(Ne tévesszen meg, hogy amit a gyártó hajlandó legyártani egy bútorgyárnak annak te maximum a harmadát-negyedét tudod megvenni a boltban)

Előzmény: Törölt nick (59042)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.28 0 0 59045

Na én is ugyanígy vagyok vele. Nézem a rengeteg oktató videóját, állandóan megállítom a videót és a látottakat próbálom megcsinálni az sk-ban, de elég ritkán sikerül. Persze a videók egy régebbi verzióról készültek, az újabb programban meg teljesen másként vannak a menüpontok is és azzal telik el az időm mire megtalálom. Addigra meg már elfelejtettem, hogy a videón hogyan is csinálták a műveletet, úgyhogy nézhetem újra. Állítom hogy legalább 150-200 órát beleőltem már az sk megtanulásába, de még most se megy hatékonyan a munka vele. 

Előzmény: GPS (59029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!