Mikor maszek festővel dolgoztunk,az új létrákon kilazitottuk az összehúzó csavarokat ,majd elkalapáltuk a végét hogy azért ne essen le az anya,lötyögött az egész. Na utána már lehetett vele járkálni, keresztbe hosszába.
Mindenki maga dönti el, h vesz vagy csinálta meg milyet. Tavaly mikor az alu létrát vettem a kettes fa létrák is 14-20000ft. Körül voltak, használtan ki lehet fogni 5-6000ért is. Sajnos olyan világot élünk, hogy hiába tudja az ember megcsinálni a dolgokat, mindent összevetve nem éri meg, amennyiben pénzt kell adni az anyagért. Persze azért még én is barkácsolok
ha 1lapja megvan gyalulva minden szárnak akkor forgsd össze hogy gyalult oldalak egymás felé nézzenek, csavarozd össze és együtt fúrd ki a 4 szárat. 14-es vagy 16-os fúróval.
egyben legyen akkor is amikor az alját ferdére, a tetejét pedig "hegyesre" fűrészeled.
1 oldalról csapozni elég a létra fokot.
ha összraktad a létrát akkor kocogtasd egyformára a szembelévő oldalakat, ékelés után nagyon véknyan megtolhatod a gyalun. de inkább csiszold le a szőrt.
létra vasalat föl aztán hajrá.
1 nagyon fontos dolog!!!! a jó falétrát festő kezébe adni tilos!!!! elbassza!!! nekik nem jó ha masszív. azt szeretik ha mozog alattuk.
Megnéztem a képeket, de ha érdekel akkor van észrevételem. Látod nem falcoltad ki az ablaktok alsó részét így csak simán neki ütközik a külső ablakpárkány, amely mindig elfog válni és a víz az nagy úr. de ha felnagyitod a fotót láthatod csipásak a sarkok, gondolom lesz egy szép kis takaró léc., továbbá nagyom himlőhelyes a festés. /gondolom ezt maj ezután teszed fel/
Előzőekben már írtam, célszerű becsomagolva szállítani és akkor levágnia fóliát amikor mindenki kész van, a festő és a kőműves is.
Ablak párkány szerintem egy kicsit ki van téve de ez a legkevesebb, de ezt Te is látod .
A keretszerkezetnél javaslom egy rotring ceruzával az öszerajzolást sokkal pontosabban lehet megoldani. Említeted, hogy van egy régi oszlopőos furúgéped arra teszel egy villanymotort és van egy szuper oszloposod, és boizony az még száz évig gép lesz, átcsapolásoknál lehet vele fúrni.
Sok mindent készítettem mostanában lefotóztam és felteszem , felsőmarógéppel van egy másik mődszer a slic, vagy csap rés marására azt külön lefotózóm felteszem, ezt amerikában láttam. / két felsőmaró vezetővel csináljék az anyagot közrefogjavele és összeszórítja, nem tud elmenni a marógép egyik irányba sem. de haszbnálnak tengelyhosszabítást is . Vettem egy ilyen tengelyt, ennek az egyuik vége 12-es és mélyebbre lehet vele kinyúlni/.
Jól gondold meg a létra készítést fából. Érdeklődj az árak felől. Én majdnem hanyattvágtam magam mikor 10db. 2méteres deszkáért 6000ft.ot fizettem. Háromszor hét fokos alu létra 16000ft.
Az ilyet le lehet valahogy, valamivel ragasztani amit a gyalugép feltépett? Csiszolni nem elég, kép lent. http:// kepfeltoltes.hu/130426/20130426397_www.kepfeltoltes.h.. Keress kérdéseket hasonló témákban: Esetleg a lazur elég, megfogja?
Ahogy előttem is írták: Gyak tökéletes anyag kell hozzá! Csomómentes, egyenesszálú, mindenféle csavarodástól, vaserességtől, vadságtól mentes.
A méretezés pedig akkor a legegyszerűbb ha elmész egy "létraboltba" (OBI; Baumax, és társai) és egyszerűen leméred.
Arra figyelj, hogy két féle típus létezik! Az egyik a villanyszerelő-létra, a másik a festő-létra. Természetesen ez pongyola megfogalmazás, de a köznyelv így ismeri.
A különbség az, hogy a festőlétra felülről a 3. foka vastagabb anyagból készül, hogy azon állva lehessen dolgozni, és a fok-kiosztás is eltér a másiktól.
a letrahoz elvileg valogatott csomomentes fa kellene. olyan tuzepre menj, ahol szep deszka van, es megengedik hogy egy fel rakatot atvalogass hogy megtalald ami kell.
Nekem ezzel a módszerrel csk 1 bajom van, hogy szinte sohasem tudtam tökéletesen egyenesre marni a nútot kézben tartva a gépet. Hiába használok vezetőt, segít, de akkor sem tökéletes a nút, elmegy oldalra valahol. Nem sokat, elég ha pár tizedet elkóvályog oldalra már nem tetszik a marás. Így meg nem lehet szép látható csapolást készíteni. Rejtett csapoláshoz persze attól még jó.
letolom spaklival amit letudok. megvárom hogy megszáradjon, majd lecsiszolom,portalanítás söprés törlés trallala...stb aztán 1 réteg híg alapozó. (vagy 2?)
majd később zománc.
hengerelni fogom, tehát a ecsetes részt ne irjátok le.
Innentol lesz muveszet. hogy akkor most szerves pigment vagy sem, krom, olom, akarmi tartalmu vagy sem, es igy tovabb.
Az a fekete amihez sargat adva zold lesz, az valojaban egy nagyonsotetkek, nem fekete. Sokmindenbol lehet feketet csinalni ha nagyon besuritik, aztan ha higitanad elojon a szine, ezert is baromi nehez szurket csinalni.
Bekeverni sajna most nem tudom (de jól hangzik!), mert ez ajtószegély lesz (külső dÍszléc) és az ajtófélfa nem lett cserélve. Viszont ha megvan a lakk, az ajtófélfát áthúzva a lakkal kevésbé lesznek eltérőek reményeim szerint a felületek.
Ezért kell pont a Xyladecor, mert az a megmaradt ajtófélfa is.