Keresés

Részletes keresés

409 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54534

Ja, ez a hammerite-re vonatkozott.

Előzmény: 409 (54533)
409 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54533

A fene érti, de nekem amit eddig lekentem vele, az 1.5-2 év után tenyérnyi darabokban levált. Pedig próbáltam rozsdára, nem rozsdára...... stb.

*Steve Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54532

anyáméknál van egy erkélykorlát éri a hó eső stb    többször fémtisztára csiszoltam evipassostam lekentem  egy idő után mindig megrozsdált lekentem hammerite al  kb 10 éve   egy egy pörsenés ha van rajta  

illetve a telken rozsdás bontott keritésből van korlát  arra simán kentem minden felületkezelés nélkül 3 éve köszöni jól van

Előzmény: kjanik (54531)
kjanik Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54531

http://www.hammerite.hu/tips/index.html#3

"Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket erősen rozsdás felületen?

A festendő felületről távolítsa el a pergő, málló rozsdát egy drótkefe vagy csiszolópapír segítségével. Tisztítsa meg a felületet mosószeres vízzel és hagyja megszáradni. A megfelelő tapadás elősegítése érdekében használjon Hammerite No.1 Rozsdastabilizáló alapozót a festés előtt."

A felszines marketinghablaty mögött ott van a felületelőkészítés igénye. Az alapozó réteg kihagyható és passziválóból pedig van sok féle jó, nem csak hammerite.

Előzmény: Ropánt46 (54527)
drRamaty Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54530

Szép munka! Tudom, már késő, de azt a menetes szárat jobb lett volna lapos vagy trapézmenettel megoldani. Trabant emelő pl. Szerintem más is szólt már ebben az ügyben. Biztos sokáig fogja az is bírni, de nagyon fog szidni majd az unokád, amikor berágódik neki :-))))

Előzmény: Törölt nick (54512)
Paco155 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54529

Ha átszámolod "hagyományos festék technológia egyenértékre" (rozsdamaró+passziváló+alapozófesték+fedőfesték), akkor rá fogsz jönni, hogy nem drága hanem csak kb háromnegyedébe vagy kevesebbe kerül.

Előzmény: tapena (54528)
tapena Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54528

Drótkefével, fészekkefével, szalagcsiszoilóval, fibertárcsával, rozsdaoldóval, brigéciollal tisztítottam. Aztán kapta meg a hamerite kalapácslakkot. Marha jó festék, csak nagyon drága.

Előzmény: drRamaty (54526)
Ropánt46 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54527

üdv, nagyon szépen köszönöm a hamerlite festésel kapcsolatos jó tanácsokat.

Repülögépesnek pedig gratulálok a szépen haladsz és jól is néz ki ügyes vagy. Jó magam is ebben dolgozom, a 400-as kiskörösit szétszedtem darabokra, lecsiszoltam teljesen és , a csapágyak jók csai zsirozni kellett, festésre előkészítve, ha kész leszek fotókat teszek fel,.

drRamaty Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54526

Homokfújással tisztítottad meg? Hol csinálnak ilyen nagy darabokat? Debrecenben én is felhívtam két céget, de nem vállalták.

Előzmény: tapena (54520)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54525
azért ezt meggondolnám! Egy reggel álmosan benyitsz, mielőtt "kikapcsolod" - öngól
Előzmény: gdzsozy (54519)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54524

Ez kurva jó, annyit röhögtem ezen :)))))))))))

Előzmény: gdzsozy (54513)
tapena Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54523

Kösz!

Előzmény: gdzsozy (54521)
tapena Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54522

Ja, akkor értem, tiszta lett minden. Ha feltettem a motort, majd megint lefényképezem. Ez ki volt iktatva, a motor csak lógott az ékszíjon, ez meg magában.

Előzmény: gdzsozy (54521)
gdzsozy Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54521

ez neked itt elég furán van feltéve. nekem a motortartó vaslemezt ezzel tudom lefelé szorítani és vele az ékszíjjat feszíteni

Előzmény: tapena (54520)
tapena Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54520

gdzsozy:

Már rakosgatom össze a gépemet (kiskőrösi körfűrészt), és van egy része, amire nem jövök rá, mi a funkciója. Átellenben ahol a motor van felfüggesztve, lóg egy kb. 10cm-es izmos menetes szár egy tengelyen, rajta egy anyával. Ez mi ez, vagy hova megy?

( a képeken még nincs fent a motor )

gdzsozy Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54519

Jól mondod..csak nem azt kell venni. ajtónyitás érzékelőt. tudod: kukorica gránát az ajtótokra, a biztositó szeg meg a kilincsre kötve....

Előzmény: Törölt nick (54516)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54518

Na most nézd meg az új képeket. Még mindig az a véleményed hogy a Mathias tervei alapján csináltam? Egyébként meg sincsenek a tervei. Sőt egyáltalán nincs tervrajzom, csak pár skicc a főbb méretekkel amit Screchup-ban csináltam. 

Engen nem izgat a karier, az sem hogy hányan fogják majd lemásolni. 

Előzmény: Bubi504 (54510)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54517

"de mi is lesz ez tulajdonképpen?"

Luca széke :))))

A ragasztószalag azért kell mert a kerék oldalára egy fúggó van felragasztva és az elfordítaná a kereket.

Előzmény: gdzsozy (54515)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54516

Nem tudom miért nem tanul senki más kárából. Pár mozgásérzékelő, ajtónyitás érzékelő üvegtörés érzékelő és egy központi egység és már meg is van védve a vagyon. 3-4000 Ft-ért lehet venni álkamerát is amit látványosan fel lehet szerelni több darabot, még a szakember sem mondja meg még közelről sem hogy az nem igazi kamera.

amúgy nagyon sajnálom, hogy ez történt, de lehetett volna védekezni ellene.

Előzmény: Pote01 (54508)
gdzsozy Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54515

Ez nagyon profi munka! szépen megcsináltad..és az a merevítés ragasztószallagból...

de mi is lesz ez tulajdonképpen?

:)))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (54512)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54514

Én már jópárszor használtam ezt a festéket, nagyon jó anyag. A kerítést festettem vele, pár gépet, meg egy 8 m magas szélirány jelzó oszlopot. Ami nem volt rozsdás, hanem fémtiszta, arról kb 5-6 év múlva elkezdett leperegni, de ami vörös volt a rozsdától, és arra kentem rá, azon kb 18 éve sértetlenül van. Arra kell figyelni, hogy száraz legyen a felület és ne legyen rajta máló réteg. Azt le kell takarítani a festés elött. Higgítani nem kell ha ecsettel kened, én csak a saját higítóját használtam, azzal szépen el lehet mosni az ecsetet, de ahoz meg túl drága a higitó, olcsóbb egy új ecsettel folytatni a festést másnap. Legalább 2 rétegben kell felhordani a festéket, közte kivárni a teljes száradást. Fára ne kend, arra túl drága festék és nem is igen védi meg huzamosan.

A festék leírásában is benne van, hogy rozsdára kell ráhordani, mert kémiai kötést hoz létre a rozsdával.

Előzmény: Ropánt46 (54506)
gdzsozy Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54513

Hát ha én nem lennék olyan harmatos lelkű amilyen vagyok...

vagy 10 éve történt

Volt egy cigányasszony az útcában Piros néni volt a neve. amúgy becsületes asszony volt, csak rettentően kíváncsi és pletykás.

Az óvodának készítettem galériát és raktam össze az udvaron. össze volt szerelve már a lépcső is oda volt csavarozva épp a járóosztályt pakoltam föl amikor megállt a kapunál és nézett befelé.

Józsikám mi lesz ez amit csinálsz?

- vérpad pirosnéni!

Véérpad??? az meg mi?

- Az önkormányzat megelégelte a cigányoknak a lopásait és megrendelték tőlem ezt a vérpadot, szombatra kell készlenni, akkor elbontják a emlékművet és ezt rakják a helyére, ha valakit rajtakapnak hogy lopott akkor összehívják a falu népét a tolvajt azt felviszik ennek a tejére és vagy elverik a talpától a fejéig egy husánggal, vagy ha másodszor kapják el akkor le fogják vágni egy baltával a kezit...

- az öregasszony elhuzta a csíkot...

én dolgoztam tovább csak az tünt fel hogy előbb egy majd kettő és még jónéhány cigány lassan elkarikázott a kapu előtt. terjedt a pletyka...

vagy 2 óra múlva nyikorog egy autó. megáll csapódnak az ajtók jön a polgármester, az egyik képviselő, meg a jelenlegi polgármester asszony. megállnak a kapunál, majd köszönnek, behívom őket mondják röhögve hogy jöttek megnézni a vérpadot ha már egyszer ők a megrendelők.

nézegetik, beszélgetünk...amikor halljuk hogy pirosnéni szalad az útcán: jajjaj..... nem hazudott Józsi már itt vannak a tanácsról ...

Olyan respektem mint azokban a napokban tán azóta sem volt.

Amikor vittem le az Óvodához a galériát utánfutón.. ezek úgy jöttek utánnam mint a keselyűk...

:)))

Előzmény: drRamaty (54511)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54512

Szia!

Köszönöm. Kész vagyok a vázzal. Már csak fel kell öltöztetni a kerekekkel, motorral, vezetőkkel, burkolatokkal, asztallappal. A felső kerék csak provizórikusan van felrakva, a jobb oldalán egy függő zsinór mutatja a szalag helyét. Afelső keréknél van egy spirál nyomórugó is, kb 150kg erő kell az összenyomásához, teljes testsúlyommal (97kg) csak kb félig tudom összenyomni.

Előzmény: arvaiz69 (54504)
drRamaty Creative Commons License 2013.03.25 -1 0 54511

A rohadt ku... ci.. anyjukat! Biztos lehetsz benne, hogy benne van a buliban a szomszéd cigány is! Nekem is így volt öt éve, akkor még nem laktam itt, csak a műhelyben volt mindenem. Kb. 350.000 értékű cuccot vittek el, benne volt egy stihl fűkasza is. A A Fein Multimaster kofferét is oda készítették az ajtóhoz de ott hagyták gondolom nem tudták mire való. Vagy 15 lakatot vágtak le, a szerszámok mellett az alu kellett nekik, a konyhából csak a szódásszifont vitték el. Persze jött a rendőrség, ha nem lépek, szerintem sose lesz meg semmi. 20 ezret adtam az egyik cigánynak és rögtön énekelt.Egy hét múlva tudtam kik voltak, kinél, hol van eldugva a szekrény alá a nagy erővágó stb. Elmondtam mindent a nyomozónak, azt mondta ez nem elég !!!!, próbáljak vissza vásárolni tőlük valamit, mert az lenne a jó bizonyíték. Addig jártam a nyakukra, hogy végül vették a fáradságot, és kimentek házkutatásra, és érdekes módon ott volt az erővágó, ahol mondtam. Aztán valamivel megfenyegette őket, és két nap múlva bevitték az összes cuccot. Egy rezgőcsiszolóm nem lett meg, a 200 literes aluhordó,gázpalack, meg az apróságok. Szerencsém volt, hogy nem találtak addig valami neppert, aki szarérhúgyért megvette volna tőlük. Az előző hétvégén ugyanez a banda a pálinkafőzőbe tört be, 5 milla kárt okoztak, a réz üstöket, csöveket kitépték, elvitték, állítólag 50 ezret kaptak a rézért. Akkoriban az egyik gépállomáson a John Deere traktorokról meg kombájnokról levágták az összes kábelt a rézért. 

Bocs a hosszú kifakadásért, de ki kellett írnom a dühömet így utólag is.

ÉN AZT JAVASLOM NEKED POTE, VEDD MEG AZ EGYIK CIGÁNYT. HA SEJTED HOGY KIK LEHETTEK, VALAMELYIK OLYAT, AMELYIK HARAGBA VAN VELÜK. PÉNZÉRT AZ ANYJUKAT IS ELADJÁK.

Előzmény: Pote01 (54508)
Bubi504 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54510

A festéket kihagytad... de legyen elég annyi, hogy ha ő (és a követői) nem építik meg azt amit, nem állsz neki te sem, azóta lett újra 'divat' fából építeni mióta megcsinálta a könnyen megépíthető és jól működő tervet. Majd szólj, ha a tiéd is ekkora karriert fut be. Egyébként a 110V-380V tetszett a legjobban :-) 

Előzmény: Törölt nick (54503)
kjanik Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54509

Én aromás vagy észter hígítóval helyettesítem a hammerite hígítót, még nem volt miatta problémám.

Egyszer próbáltam fújni airless szóróval áttört mintájú öntött alu. kerti bútort. Előírt viszkozitásúra hígítottam saját hígítójával.

Lehet fújni, de gazdaságtalannak találtam, ezért escsettel fejeztem be és azóta is ecsettel dolgozom inkább, ha lehet.

Két szempont:

- azt a marhaságot el kell felejteni, hogy rozsdára kenjük: tisztességesen elő kell készíteni a felületet, mechanikai tisztítás, acélnál foszfátozás (rozsdamaró).

- tapasztalatom szerint (kerítés, kerti bútor, ereszcsatorna) max. 5 évig bírja.

Pote01 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54508

Reggelre a műhelybe betörtek. Apámnál van kialakítva a műhely, szerda óta kórházban van az öreg, ki is lesték. Kéziszerszámokat vittel jobban 150 ezer kb a kár. A hátsó szomszéd egy cigánygyerek lebontotta a két ház közötti kerítést, hogy majd épít jobbat téglából, az utcafrontján sincs kerítés az ő portáján keresztül jött be a tolvaj, benyomta a bejárati ajtót és megpakolta vastagon a biciklit. Kézi körfűrész, csavarbehatók, szalagcsiszoló, lapostipnimaró...

hobbitasztalos Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54507

Üdv.Elvileg nem kell higítani ecseteléskor,de akkor nehéz húzni és benarancshéjasodik, ha nem kalapácslakk ,hanem sima Hammerite.Van hozzá speckó higító jó drágán,az ecsetmosást meg is kell vele gondolni,megéri -e.Nem szabályos de tapasztalatok alapján nitróhigitóval is higítható.Az elmosott ecsetet vízbe is rakom használat után,de akkor is hamarosan kukába kell hajítani.Én csak a kalapácslakk felületűt venném meg ,a többi macerás és drága is.

Ropánt46 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54506

üdv, Sok minden festékel festettem már , de még Hamelitel még nem, ha valakinek ezzel kapcsolatban van véleménye szívesen veszem. pl, lehet kompresszoral dolgozni vele ,fújni,  a higitás ki mivel teszi. A kereskedő azt mondja ha ecsetelem akkor nem kell hígitani, a dobozon meg nincs róla szó, viszont ilyen sűrű állapotban nem lehet fújni, mert a szűrő egyből bedugul. Köszönöm,

GPS Creative Commons License 2013.03.25 0 0 54505

De te is pont olyan fogazott fűrész-szalagot használsz - mint Matthias - tehát róla másoltad  :-)))))))

.

Előzmény: Törölt nick (54503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!