Keresés

Részletes keresés

gdzsozy Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50331

benardó...

Az én álmom meg hogy megnyerem az 5-ös találatot (valamelyik genya elvitte most is előlem, de kitoltam vele mert most nem vettem lottót)

és berendezek egy asztalos üzemet amit kiadok bérbe, egy másik kis műhelyt pedig saját részre ahol csak olyan munkákat vállalok el ami szép és kihívás és nekem öröm.

tudod..onnantól a hobbym a munkám. A műhely mellett meg egy saját horgásztó, ahol úgy horgásztatok ahogy senki

de itt élünk a realitások talaján.

szóval marókés: Azt hiszem 14.000ft de olcsóbb is lehet a marófej,+3600ft a platoló kés. de nagy platoló marót már kapsz 18-ért is.

Előzmény: arvaiz69 (50323)
Kandalló30 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50330

Ilyenre gondoltál?

https://onlinemarkaboltok.hu/szerszam-szerszamgep/metabo/faipari-gepek/gervago-fureszek/ks-216-m-gervago-furesz/

Előzmény: Kandalló30 (50327)
Kamelot Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50329

Ez nagyon érdekes mert nekem a 12-be nem megy bele a 12,7-es.

A 12,7-be meg nem lehet meghúzni a 12-est.

Ha enyire kompatibilis lenne nem gyártanának különböző patronokat.

Előzmény: Törölt nick (50321)
GPS Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50328

...mondjuk a helyben-kaszabolásnál talán jobb a kézikütyü.

Ez egyébként a Fein Multimaster kedvenc jelenete is a reklámfilmjéből, többször is bevágják, ahogy a kuncsaft a küszöb mentén nyűvi vele a lamináltat :-)))

.

Előzmény: Törölt nick (50326)
Kandalló30 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50327

Köszi, utána nézek neten! Milyen márkát ajánlasz?

Előzmény: Törölt nick (50326)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50326

Jobban járnál ha nem szúrófűrészt vennél hanem egy parkattázó gérvágót. A parkettázó gérvágó csak annyiban különbözik a normál gérvágóktól, hogy kisebb. 

A gérvágóval tökéletesen egyenesen tudsz vágni, míg a szúrófűrésszel nem. Így a toldásoknál nem lesz csúcsa az illesztés. A gérvágót szögbe is be tudod állítani, dönteni is lehet. Sokkal termelékenyebb mint egy szúrófűrész, másra is fel fogod tudni használni a gépet, mivel sokkal sokrétübb a tudása is. Mondjuk lyukat nem fogsz vele vágni de nem is arra való. Kicsit drágább mint egy szúrófűrész, de a különség megéri.

Előzmény: Kandalló30 (50320)
GPS Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50325

"Talán soha nem térülne meg egy ilyen új, "Álmaim gépe, mint ez a Bernardo"!"

Nem nyugtatni akarlak, de biztos hamarább megtérül, mint a szomszédom 1 millió Ft-os biciklije  (nem elírás, még tán több is volt valamivel) - szóval ennél garantáltan hamarább megtérül... de tán még annál is, amit mondjuk én a hajómra költöttem az évek alatt.

"Viszont az nagyon jóeső tud lenni, mikor bemegyek a műhelyembe és bekapcsolom a gyalugépem!"

Na látod - már meg is adtad a választ a dilemmára :-))))

.

Előzmény: arvaiz69 (50323)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50324

Elöbb küldtem el az előző hozzászóláso mint ahogy ezt olvastam.

Az ülőke csapozására használhatsz tiplit is, de akár fűrésszel is elkészítheted a csapot a lábon, lereszeled íveste a végét és már mehet is bele a horonyba amit felsőmaróval martál.

Előzmény: gyuszi1989 (50318)
arvaiz69 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50323

Szia! Ez jól esett, hogy dicsérted a munkáimat! Mikor leveled olvastam, örömömben nagyot mosolyogtam. Leveled még a feleségemmel is elolvastattam!

Lehet, hogy igazad van a marógéppel kapcsolatban. Az a baj, hogy nem tudok heggeszteni, magam nem tudnám megvalósítani a marógépet. Meg mire egy jó motort szerzek hozzá, az megint egy vagyonba kerülne! A másik, hogy ahhoz a marószerszámok is ngyon sokba kerülnek. Ha olyat veszek amit mondtál, cserelapkásat az is sokba kerül. Ja és ami a lényeg volma, a nagy géphez a platolómaró, vagy 50.000 Ft igaz abban is lehet a lapkákat cserélgetni, hogy különböző mintákat adjon! Egyébként már párszor megfordult nekem is a fejemben amit mondtál! Nézegettem több nagy marógépet is.Ami tetszik azt a Nax Gépker kft-nél láttam, Bernardo T500F tipusú marógép! Ezt 220V is lehet rendelni, nállam nincs bekötbe a 380 V. Ehhez van csapozókocsi, a tengelye 30 mm-es, emelhető a tengely, 150 mm átmérőjű marószerszámot is rá lehet rakni, és ami igazán szimpatikus, hogy 8 mm-es befogópatront is lehet a tengelyre szerelni így felsőmaró szerszámokkal is lehetne vele dolgozni! És az ára 216.000 Ft + Áfa! De az áfát náluk le lehet alkudni,  én ott vettem a hosszlyukfúró gépemet, akkor is így volt! Szerintem jó vétel lenne. Csak az a baj, hogy a rávoló pénz nincs meg! Én általában mindennel így vagyok. Nézelődők, megtetszik valami, és csak fájdítom a szivem. Aztán gyüjtögetek és nagysokára megveszem! Persze soksor nem azt amit először kinéztem. Mire össze jön a pénz addigra másik tetszik, vagy olcsobbat veszek! Ja és még valami, ami fontos a vásárlást illetően! Én csak nagyon kevés munkát végzek megrendelésre! Van úgy hogy hetekig nem is csinálok semmit a műhelybe. Én tényleg csak hobbi asztalos vagyok! Talán soha nem térülne meg egy ilyen új, "Álmaim gépe, mint ez a Bernardo"! Viszont az nagyon jóeső tud lenni, mikor bemegyek a műhelyembe és bekapcsolom a gyalugépem! Tudni azt, hogy jót vettem! Mindíg eszembe jut a gyalugép vásárlását megelőző dilemma!

Én nem ilyen nagy gyalut akartam venni, de valahogy rátaláltam és megtetszett!  Áldom az eszem, hogy mellette döntöttem! Lehet ha megvenném az új marógépet pont igy gondolnám! Akkor aglegény voltam, most nős ember, és gyermekem is van!

Na, majd meglátom! egyenlőre csak nézelődök! Üdv.: Zoli

Előzmény: gdzsozy (50310)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50322

Felszereled a felsőmarót egy bútorlapra amit előtte kimélyítesz a felsőmaró méretének megfelelően, lergzíted és már van egy asztali marógéped.

A csapolás itt van :

Fiók csapolás felsőmaróval

Az egyik leggyorsabban elkészíthető fiók csapolást mutatjuk be, rendkívül erős és tartós végeredményt érhetünk el vele. Persze ehhez igen pontos gépbeálításra van szükség, amit be kell gyakorolni elötte. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: gyuszi1989 (50315)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50321

Elvileg nem szokott problémát jelenteni, hogy 1/2 colos vagy 12 mm-es a patron. Mivel fel vannak sliccelve a patronok, így meg tudja fogni a 12-est is. 0.7mm az eltérés csak a két tipus között. Nekem pld 12-es patron van a gépembe és simán be tudom fogni a 1/2 colost is.

Előzmény: Pote01 (50309)
Kandalló30 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50320

Sziasztok!

Szeretnék tanácsokat kérni.

1.Milyen szúrófűrészt érdemes venni laminált parketta vágáshoz, lambériázáshoz? Márkára és teljesítményre is gondoltam, teljesen laikus vagyok ebben. Egy családi ház 4 szobáját szeretnénk a  nyáron megcsinálni, de nem akarok nagyon gagyit, olyat szeretnék, ami szépen vág és pontosan, valamint hosszú élettartamú lesz.

2. Valahol olvastam olyan laminált padlóról, aminek a felszíne hasonlít a kőhöz, be van vonva vmilyen kemény anyaggal, alatta meg HDF. Nem tudja valaki melyik cég gyártja ezeket? Konyhába gondoltam, hátha tartósabb, egyébként hány mm-es padlóban érdemes gondolkodni erős igénybevételhez?

3. Van egy olyan szoba, ahová vízteres kandallót szeretnék, a földre meg laminált parkettát. Láttam kandalló betét körbeépítésről videókat youtube-on, ott ytongból oldották meg a földtől. Kérdésem az lenne, hogy a laminált parkettához hogy lehet ezt hozzárögzíteni, mármint az ytongot, vagy ott ki kell hagyni neki területet az aljzatbetonhoz betonozni?

Előre is köszönöm!

halaloszto Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50319

mar a multkor meg akartam kerdezni: mennyi keretlec kell egy mehesznek? evente uj kell mindig? 

Vajk

Előzmény: Pote01 (50274)
gyuszi1989 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50318

konyhai ülőkét

Előzmény: gdzsozy (50317)
gdzsozy Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50317

Atól függ mit akarsz csapozni

Előzmény: gyuszi1989 (50315)
gdzsozy Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50316

Hát tengelyt, és emelést nem tudsz a méhtelepen találni hacsak nincs szerencséd. és motort sem.

motorhoz elég neki egy 2.2 Kw-os 2880-as fordúlatú.

kell hozzá egy kapcsoló, kábel és dugó. Szerencsés esetben 380V-os.

a tengelyt és a csúszkát érdemes esztergáltatni,+ a hozzávaló gyűrűket, távtartókat.

az emelésre sok alternatíva van az egyszerű menetes orsótól, az autóemelőig

Váz: vagy fa vagy fém. ha fából készül akkor csendesebb. jobban elnyeli a rezgést.

talán csak a asztallapot kell vaslemezből vágatni,

Előzmény: Kamelot (50314)
gyuszi1989 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50315

Üdv!!!!!

Kézi felsőmaróval hogy és milyen technikával lehet a legkönnyebben csapozni????????,

Kamelot Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50314

Ez a 40-ből meg lehet csinálni azért egy kicsit költői túlzás. Ha otthon a spájzban minden megvan akkor igen. Megfeleő motor, megfelelő tengely és vázszerkezet.

Én csináltam ilyet de még duplájából is necces. Nem a méhtelepről hoztam az alkatrészeket.

gdzsozy Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50313

A gyári gép az gyári gép, ezt nem kell körül írni, annak olyan az ára is. az újpesti marógépből látni néha 130-150-ért 1-1db-ot. az biztos jó masina.

Az enyémet ma nem tudnám megvenni, 2007-ben a volt osztálytársam megvolt szorúlva és 270-ért eladta, nem nekem hanem a református egyháznak. Én hoztam el, én javítattam meg, a villamos berendezéseket is én csináltattam meg a gépen, majd én dolgoztam rajta 3 évig. a munkám fejében elhoztam.

láttam kitéve hasonlót 550-ért de annak nem volt elektromos tengelyemelése csak mechanikus de drága tehát olyan amit ma nem tudnék megfizetni.

Viszont árulnak házilag gyártott marógépeket és egyik másikban van fantázia.

Nekem az első marógépem egy 20mm vastag tengelyel üzemelt, (görgőből lett kiszedve a tengely majd a görgő adta a csapágyházat a tengelyt és a csapágyakat is ) és alátéteket cserélve lehetett emelni a kést. dolgozott annyit hogy tudtam esztergáltatni egy új tengelyt függőleges emelhetőséghez rudakat és új perselyeket. ez a gép 25-ös tengelyű volt.

amikor a Jaroma meglett véve szétszedtük. a csapágyházzal a tengely még talán megvan valahol. az emelő orsó 100% megvan mert tegnap pakoltam félre.

ez a mostani 30-as de lehet bele 25-ös tengelyt is rakni, sőt ha gyártatok hozzá akkor felsőmarókést befogadó is lehet.

Előzmény: Pote01 (50312)
Pote01 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50312

Egyetértek veled, én is azon gondolkodtam a múltkorában, hogy néha olyan olcsón árulnak ilyen függőleges tengelyű marógépeket, hogy meggondolja az ember, hogy vacakoljon ilyen barkácsgépekkel vagy egyáltalán nekiálljon építeni. Aztán a végén úgyis odajut az ember, hogy nagy gépet vesz.

gdzsozy Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50311

Ez a gép nem tud semmivel többet mint egy másik viszont 400-ért adnak hozzá egy skandináv nagy mellű szőke utaskísérőt aki lesi egy éven át minden kívánságod....

:))))

Előzmény: Pote01 (50309)
gdzsozy Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50310

Bocs ha most leszidlak, de hülyeségre ne költsél. Nézegetem a munkáid, és olyan szépen és olyan profin dolgozol ami nem hobby szintű. jó pár asztalos van aki meg sem üti ezt a szintet nyugdíj előtt sem.

Te ne 12mm-es felsőmaróban gondolkozz kolléga hanem egy asztalos marógépben.

nem kell billenőtengelyesnek lennie. sima egyszerű marógépet össze tudsz te is rakni.

ha először egy olyan gépet készítesz ami fix tengelyes és nem lehet emelni az is jó átmenetileg, alátét gyűrűs is nagyságrendekkel jobb bármelyik felsőmarótól. de egy 30-as tengely meg egy csúszóvezeték oszt kész van a maród.

40-ből meglehet csinálni simán. és ha nem kell akkor is el tudod adni.

először vegyél nagyobb marót, ahhoz nagyobb késeket... ennek nincs vége és még mindig nem az igazi.

gyalugéped van...ahogy láttam szallagod is. rakj össze egy marógépet és jobban tudsz dolgozni vele. ahhoz elég egy cserelapkás marófej, nekem kb 6pár kés van hozzá és rengeteg profilt tudok vele marni, a betét késtől a kontraprofilig.

lerajzolom milyen emelése volt az enyémnek még valahol a tengely is megvan csapágyházastól. ha igaz.

Előzmény: arvaiz69 (50306)
Pote01 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50309

Ez valyon mit tudhat majd' négyszázért'?

http://www.grando.hu/festool-of-2200-eb-felsomaro-ajandek-1519046937

Valaki egyébként találkozott ilyen problémával, hogy 1/2"-os patron van a gépébe? Nekem is ilyen a nagyobb gépem egy Silverline gyártmány.

Előzmény: arvaiz69 (50308)
arvaiz69 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50308

Szia! Épp az előbbi válaszomban írtam , hogy csak egy 12 mm es szár befogására alkalmas gép vásárlása lehet az igazi megoldás! Jól látod a gondomat! Előbb utóbb vásárolok egyet!

Üdv.: Zoli

l

Előzmény: Törölt nick (50284)
drRamaty Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50307

Nekem egy Sparky X72CE van, ez egy 720 Wattos, 6-os és 8-as megy bele. Szerintem nem rossz márka, nekem már vagy öt éve megy, első perctől asztalba építve. Kapott már rendesen, bivalyerős a motorja. Szóval nekem bevált ez, amit írtál tipust, azt nem ismerem.

Előzmény: arvaiz69 (50306)
arvaiz69 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50306

Szia! Igazából komoly elhatározás előtt állok! Van egy marógépem, amibe csak 8 mm-es szár használható! Amire nagy szükségem volna, egy platolómaró, az csak 12 mm-es szárral van! Persze többfajta marószár is jó volna, mint például az előbb nézett bigéző marókés is és még sok más is! Ha netán vennék 8 mm-es marókéseket a meglévő marógépemhez, akkor is előbb utóbb elkerülhetettlen, hogy vegyek egy 12 mm-es marógépet, amihez majd a platolómarót fogom használni! Tudom a legjobb megoldás az lenne, ha először vennék egy olyan marógépet amibe lehet 8 és 12 mm-es marószárat használni. Akkor tudnám a meglévő marókéseimet és a komolyabb 12 mm-es marószárakat is használni, amiket ez után vásárolnék. Most ott tartok, hogy nézelődök, és tátom a számat, ha látok egy-egy jó marókést!! Tudom jó lenne sok minden, de az igazi megoldás számomra csak az új marógép kell hogy legyen! Épp valamelyik nap láttam egy marógépet Sparky X205 CE 2050 wattos. ezt 57.000 Ft-ért árulják! Persze egyelőre ezt is csak nézegetem, tátott szájjal csodálom, mert egyenlőre nincs meg a rávaló! Ez a 2050 wattjával elég erős és masszív gépnek kell hogy legyen! Persze én erről a márkáról csak most hallottam! Nem tudom milyen? Megbízható? Állja a sarat? Mert nem csak egy két évre kéne! Ha van tapasztalatod erről  gépről, vagy tudsz esetleg ajánlani olyan marógépet ami szóba jöhet, szívesen venném a segítséget! Legalább széleskörüen tájékozódni tudnék marógép terén , mire a pénz összejön! Köszi! Üdv: Zoli

Előzmény: látogató (50267)
drRamaty Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50305

Persze reggel megnéztem, a motornál van ék. Túlspiláztam a dolgot, felbakoltam két fatuskóra, a tengely végére rátettem egy keményfa darabot, két ütés a kilós kalapáccsal és meg is indult. És nem volt ékpálya, 2-3 mm mély furat, ebbe megy a hernyócsavar vége! Látszik is a fotón. Az ékszíjtárcsa igen szoros illesztésű, meg aztán a motor is csak 370 wattos, megfogja ennyi.

Már szépen haladok, az öntvény testet a flexbe fogott tányér alakú drótkoronggal fémtisztára takarítottam, a vágóasztal is már tükörfényes.

Előzmény: 409 (50304)
409 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50304

"Kíváncsi leszek, van-e ék a tengelyen."

Ha van, akkor az ékpálya végeit a szíjtárcsán látni lehet. Csiszolóvászon csíkkal nem ártana a tengelyt megcsiszolni a tárcsa és a ház között, majd amikor mozdul a tengely, megint csiszolás, tengely ütés---csiszolás.............

Előzmény: drRamaty (50297)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50303
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 50302

Ok várom a beszámolót.

Előzmény: drRamaty (50297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!