Keresés

Részletes keresés

Bubi504 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32775
Egyetértek. A három évet azért merik olyan bátran vállalni, mert nagyon kevés használattal a zöme elmegy addig - de utána ? Apámtól kaptam 20 éves Festo rezgőcsiszolót amit iparilag használt, mégsincs semmi baja, és alkatrész is van hozzá a mai napig is (ha kellene).
Előzmény: Dózerbike (32774)
Dózerbike Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32774
Végül is,igazad van.De évi 2-3 alkalomra,én lehet,semmilyen gépet sem vennék.Kölcsönkérnék inkább.Csak én úgy vagyok vele,hogy ha már birtoklok egy gépet,akár milyen indokból is,az ne legyen gagyi.Még ha az ár/ felhasználási mennyiség mutató,és egyéb lózungok szerint nem is éri meg.:))

Hosszú távon egyébként mindig a középkategóriájú dolgok a leg kifizetődőbbek,nem a háromévgaranciás kacatok.A nem tudom milyen hatóságok helyében,én be sem engedném az országba az ilyen gépeknek csúfolt masinériákat.Csak a környezetet szennyezzük vele,és az elfogadható minőségű termékek piacát szűkítjük.Persze az más kérdés,hogy ha nem lenne kínai gagyi,akkor a márkás termékek ára is sokkal magasabb lenne,de ez egy másik történet.

Előzmény: SaGa (32771)
halaloszto Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32773
merd meg mekkora!!!!

nekem a multkor kellett volna 17-es. elovettem egy 18-ast, meg a koszorut. megmertem tolomerovel, hogy tudjam mennyit kell levegyek. 17.05 volt. mondom mi a fene. furtam vele probalukat, 17.15. koszorut eltettem. (bele van a furoba gravirozva hogy 18) meg passzos is lett amit csinaltam.

es csinalj probafurast, a lapos furoval el lehet cseszni a lyukat ha nem tudod mire kell figyelni.

vajk
Előzmény: Törölt nick (32772)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32772
19 mm-es fafúró: legyen nektek igazatok!
Laposfúróval fogom csinálni.
Igaz, csak azért, mert találtam mégis 19-est egy kis barkácsboltban.
Szóval vegyük úgy, hogy rábeszéltetek.
SaGa Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32771
Izé...

Évi 2-3 használatra a fene se venne bosch, metabo vagy skill cuccot. Arra teljesen jó a 7-8k Ft-os, 3 év cseregaranciás (értsd: bedöglik, cserélik, nincs várakozás meg szervizbe járás) Strauss és társai kategória. Főleg fúrókalapácsból. Annál nem a precizitás a lényeg, hanem az erő, az meg megvan bennük is, amennyi egy beton lábazat/járda feltöréséhez, falba aljazatbetonba elkészítendő furatok kimélyítéséhez kell.

Ha precíz fúró kell, akkor elve nem az ütve is fúró kézi ketyerék jönnek számításba.

Szerintem...
Előzmény: Dózerbike (32770)
Dózerbike Creative Commons License 2010.05.07 -1 0 32770
A kék és zöld Bosch között általában az egyik különbség,hogy a zöldben több a műanyag.Persze belül.Nekem a dekopírom zöld Bosch,és a fűrészlap befogatás teljesen műanyag,ez elég gáz,néna kiesik a lap.Persze hozzáteszem,16 éves a gép,de akkor is...

Az "egykezes" tokmány szerintem jó dolog,de nem azért,mert egy kezes.Nem azért hasznos,mert egy kézzel tud valaki szerszámot cserélni,hanem mert nem kell fúrókulcsot keresgélni.Nem igazán tudok olyan szituációt,amikor valaki egy kézzel cserél fúrót.Oké hogy reteszel a gép,de a gépet akkor is meg kell fogni a másik kézzel.Ez egy jó kis parasztfakító szöveg,de nem baj,sok ilyen van.

A Metabo Skil választáshoz annyit,hogy inkább azon "bánkódj",hogy talán feleslegesen vettél túl jó és drága gépet,mint hogy azon bosszankodj,milyen hulladékra adtál ki pénzt.

De én a helyedben inkább egy fúrókalapácsot vennék,ha úgyis általában falat fúrsz.Téglában is kényelmesebb,meg ezzel tudsz normál fúrást is végezni,van hozzá normál tokmány.
http://elektronika.vatera.hu/barkacsoloknak_ezermestereknek/furokalapacsok/uj_bosch_pbh_2000_sre_furokalapacs_kofferrel_168462209.html

Előbb utóbb betont is kell fúrni,a tégla házban is.
zoli03 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32769
Téglafalat akarok vele fúrni. Betonra tudom, hogy fúrókalapács kell.
Előzmény: Vikusz1977 (32768)
Vikusz1977 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32768
Csak mert említetted hogy betonban mekkora átmérőt bír...
Ha betonból van az a fal amibe fúrni akarsz akkor ahhoz fúrókalapács kell, ezek az ütvefúrók azt nem viszik. Akkor másra van szükséged, vagy kétfélére (fúrókalapács és ütvefúró).
Előzmény: zoli03 (32754)
Soká Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32767
"Hogy is van ez az egy kéz?"

Ezek szerint még te sem találkoztál ezzel a megoldással. Lényeg az, hogy a tokmány álló helyzetben automatikusan reteszelődik, tehát elforgatni sem tudod. ha megnézed, látszik, hogy a tokmány egy darabból van, nincs mit megfogni az "ellentartáshoz".
Tényleg nagyon kényelmes, ki tudja mennyire bírja a strapát.
Én pár hónapja egy dewalt behajtón láttam (aj, de jó kis gép az!) meg most a lítiumos parksideígérem, a héten már nem írom le többet a nevét csavarozón.
http://kep.tar.hu/canon_g2/50672684#2
Előzmény: Erzsébeti (32766)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.05.07 0 0 32766
Hogy is van ez az egy kéz?
Csak nem úgy, hogy megpörgeted a motoron keresztül és rámarkolsz a tokmányra?
Na ez hivatalosan tilos...:) (balesetveszély)
Ha meg motor forgása nélkül akarod meghúzni akkor meg pl. a bal kézzel lefogod a tokmány második részét, majd a másik kézzel meg az első részt próbálod "ráhúzni" erre.
Szal az egy kézzel meghúzás marad a marketingesek dumája:)
Sőt a hagyományos fogaskoszorús tokmányt ennek ellenében meg lehet egy kézzel (+kulcs) húzni.
Előzmény: Kamelot (32763)
Soká Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32765
Sem igazolni, sem megcáfolni nem tudom. Van egy csavarbehajtóm, ami ilyen egykezes (éppen parkside :))) bajom még nem volt vele, igaz nem próbáltam vele izmozni.
Előzmény: Kamelot (32763)
Kamelot Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32764
Nem vagyunk egyformák. Én meg a kulcsos tokmányt utálom mert a kulcs vagy a tokmányon levő furat deformálódik és nem ér semmit az egész.Pedig már vettem márkás tokmányt is tízezer forintos nagyságrendűt.
Előzmény: Erzsébeti (32760)
Kamelot Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32763
A "tisztességes" neve click-lock gyorstokmány és a meghúzásához csak egy kéz kell.
A meghúzásnál olyan finom sercegő percegő hangot lehet hallani.
Nekem még fém fúrásakor sem fordult meg benne a fúró.
Előzmény: Soká (32761)
Soká Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32762
Lám-lám, végre eljutott hozzánk a Parkside gérvágója!

Engem már nem nagyon érint, de azért szívesen kipróbálnám :)
Aki éppen ilyen szerszámot keres, annak talán érdemes szemügyre vennie, hiszen 25.000Ft-ért nem nagyon kapni hasonlót. Éppen a napokban néztem, az OBIban a szokásos Einhell és Hiunday ára már 40.000Ft felé kúszott, ami elég irreális.
A mostani árfolyamot tekintve is kedvező az ára.
Ezen a néven fut egyébként:
http://www.shoppic.de/2834/lidl-gehrungssage-parkside-zkgs-2100-ug/
A kompernass honlapján nem találtam a pdf-jét.
Soká Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32761
Hát, nem tudom, látod Kamelot azt mondja, hogy a "klikkes" (nem tudom pontosan az melyiket jelöli) ugyanolyan jó... Én régimódi vagyok, azt mondom, ha a gyorstokmány ugyanolyan jó és tartós, mint a fogaskoszorús, akkor már senki sem bajlódna tokmánykulcs-keresgéléssel :)
Az biztos, hogy ha valami keményet kell fúrni és erősen meg kell húzni a tokmányt, akkor inkább a fogaskoszorús. (ilyenkor jön az, hogy legjobb, ha van több gép, ilyen is, olyan is, és ahhoz nyúl az ember, ami éppen kézenfekvőbb.

A Bosch kék/zöld kategóriáját természetesen ismerem, csak azt nem tudom, hogy ha a zöld 15.000 a kék meg 20.000 akkor az vajon milyen érdemi különbséggel bír?
Előzmény: zoli03 (32758)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32760
a "klikkes" tokmányt még sosem tudtam úgy megszorítani, hogy egy komolyabb igénybevételnél ne szarjon be...
A kulcsos tokmányossal csak akkor fordult elő ilyesmi, ha elbalfaszkodtam a dolgot...
Előzmény: Kamelot (32759)
Kamelot Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32759
Szerintem az egykezes "klikkes" gyorstokmány felveszi a versenyt a fogaskoszorús tokmánnyal.
Előzmény: Soká (32757)
zoli03 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32758
Én úgy tudom, hogy a zöld a barkács, a kék az ipari kategória.
Akkor valamilyen iparit veszek, azelőtt is gondoltam, hogy azonos áron nagyjából mindegy melyik márkát veszem. Akkor ne gyorstokmányost vegyek?
Előzmény: Soká (32757)
Soká Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32757
Az általad linkelt oldalon néztem a kék Boschokat is. Fogalmam sincs, hogy miben jobb, mint a zöld, de én esetleg szemügyre venném ezt is:
http://www.szerszamgepbolt.hu/htmls/webaruhaz.html?gID=37&ID=471
Nem sokkal drágább, mint a Metabo,de kicsit nagyobb a teljesítménye.
Valószínűleg nagyjából mindegy, hogy makitát, DeWaltot, Boscht vagy metabot (stb.) veszel. Én azt nézném, hogy a hasonló kategóriájú gépek között melyik szerezhető be éppen a legkedvezőbb áron.
Én jobban bízom a fogaskoszorús tokmányban.
Előzmény: zoli03 (32754)
Bubi504 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32756
Ha ritkán kell akkor Skil minőséget (már ha ezt annak lehet nevezni) kapsz olcsóbban is, ha viszont gyakran (iparszerűen) akkor meg nem fogja bírni, ez csak egy barkácsgép (abból sem éppen a híresen jófajta manapság). 20 ezer alatt kapsz 680w-os Makitát is (HP1640), szerintem nézelődj még kicsit. Ha nincsenek speciális igényeid (pl 40mm fúrásteljesítmény keményfában) csak egyszerűen szeretnél egy jó fúrógépet és 20 ezrest szánsz rá, akkor mindenképpen valami 'ipari' gépet vegyél, azt nem bánod meg hosszú távon sem.
Előzmény: zoli03 (32750)
Soká Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32755
Nálam működik a link.
(Metabo 560-Watt-Elektronik ütvefúró gép SBE 561)

Szerintem terjedelem szempontjából nem egyforma a két gép. A Metabo úgymond sima egykezes, a Skil inkább már kétkezes darab (lényegtelen, hogy a fotó kedvéért a Metabon is van fogantyú a balkéznek...)
A gépre ráírt teljesítmények jelentős különbséget mutatnak, de a gyakorlatban szerintem messze nincs ilyen markáns különbség. Lehet, hogy az analógia nem helyes, de én egyszer vettem valami noname tescos 1000W körüli elég nagy darab fúrógépet, mondván, hogy az 550W-os nagyon bevált Bosch gépemet inkább kímélném és nem használnám durva falfúrásokhoz, de bizony hamar kiderült, hogy az 1000W-os gép egy cseppet sem erősebb :(( ha meg így van, akkor talán az elfogyasztott áramért is kár.
Szóval, én, ha a Metabo nem drágább sokkal, mint a Skill, akkor inkább azt választanám. Egy "valós" 560W-os géppel gyakorlatilag minden megvalósítható, ami nem fúrókalapácsnak vagy állványos fúrógépnek való feladat.

(csak zárójelben jegyzem meg, ha még a 80-as években járnánk, akkor nyugodt szívvel ajánlanám a Skillt is)

zoli03 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32754
Dózerbike: Metabo SBE 561 a pontos típus. A leadott teljesítményre gondoltam, még ha Skilnek rosszabb is hatásfoka, akkor is talán nagyobb teljesítményt adna le.

Leginkább fa, néha fal, nagyon ritkán fémfúrásra használnám. De így valószínűbb, hogy a Metabo lesz, vagy van valami más ajánlatotok 15-20e Ft körül?
Kamelot Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32753
Kérdés mire akarod, vagy mire lesz használva? Mert számomra vannak nem nagyon összehasonlítható dolgok. Mint mechanikus sebességváltó és a vario speed elektronika. A felhasználás mikéntjétől függ hogy melyik a jobb. Ha meg csak évi pár használatról van szó semmi extra akkor egy olcsóbb 3 év garanciás egyéb gyártmány.
Dózerbike Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32752
az csak egy dolog,hogy hány wattos egy gép.Az csak a felvett,és nem a leadott teljesítmény.Ez olyan,mintha egy autó erejét abból mérnénk,mennyit fogyaszt.A Metabo linkre nekem csak a cég főoldala jön be,így nem tudom,mekkora gép,és mennyibe kerül,de még így látatlanban is Metabo.Egyébként az ajánlott furat átmérő a Skilnél,az megint csak egy dolog,mivel egy ipari gépnél ipari használatban kell bírnia az ajánlott használati módot,a Skil meg a napi "5 furatot" kell hogy kibírjon,nagyobb átmérővel.
Soká Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32751
Először meg akartam kérdezni, hogy pontosan melyik Parkside gépre gondolsz, mert amit én láttam idáig, azok mások, de gondoltam egyet, megnéztem a LIDL legfrissebb, jövő heti ajánlatát és lám, tényleg, igazad van.
itt

Nem mintha nagy jelentősége lenne, de nekem szimpatikus volt, hogy a Parkside az utóbbi 1-2 évben mintha igyekezett volna önálló termékfejlesztést végezni, legalábbis nekem úgy tűnt, hogy ha mást nem is, de a "kasznit" mintha házon belül tervezte, terveztette volna. Tetszett, hogy az össze-vissza színek helyett ráállt a zöldre, ehhez képest most ez a piros felcímkézett gép a régi módit idézi.
Az utóbbi évek kínálata:

nagyobban
Előzmény: stukov1 (32744)
zoli03 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32750
Nem teljesen ide való, de jobb topikot nem találtam. A kettő közül melyiket vennétek meg:
http://www.szerszamgepbolt.hu/htmls/webaruhaz.html?searchedWords=107&gID=95&ID=990
http://www.metabo.hu/Termekkatalogus-elektromos-keziszerszamok.24096+M5001cbf6a35.0.html
A Skilnek papíron majdnem 2x nagyobb furatátmérője van fában és betonban (és erősebb is), viszont a Metabo elvileg iparibb használatra van tervezve (én évente párszor használnám csak).

Előre is köszi a választ
Kamelot Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32749
Én a porszívócső meghosszabbítására használom ezt a fekete gégecsövet a lamellózó géphez. Nekem nagyon bejött semmi problémám vele.
halaloszto Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32748
ezenkivul gyarilag eleg lukacsos is lehet. szoval felejtos. akkor mar inkabb lomizasbol porszivocso.

vajk
Előzmény: jmedvegy (32747)
jmedvegy Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32747
Pardon, lemaradt...
Ui: Egyébként csak rövid darabokban tanácsos használni, a belső kiképzése okáz nagy turbulenciát okoz, ellentétében a porszívóknál alkalmazott csövekkel, hát van hangja. :)
Viszont ezzel együtt sztatikusan jelentősen képes feltöltődni, levezetésről mindenképp szükséges gondoskodni.
További szép napot!
Előzmény: Bubi504 (32745)
jmedvegy Creative Commons License 2010.05.06 0 0 32746
Üdv!

A lépésálló verziót ajánlom (fekete), a másik aránylag könnyen törik (szürke).
Előzmény: Bubi504 (32745)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!