Keresés

Részletes keresés

Wuti91 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146191

Igen vizes lesz, de  nem 1,5 báros biz. szelepet akartál írni?? Mert korábban írtad, hogy neked is úgy működött, hogy -0,5-ről indult (bár nem emlékszem pontosan)

Előzmény: rézműves1 (146189)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146190

Én is egyre magasabbra pisálok, már a térdemet is eltalálom!:))

Előzmény: kupeci (146177)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146189

Nem tudom, hogy van-e olyan óra, ami mind a kettőt mérni tudja...akkor ezek szerint vizes lesz?...ha nem kapsz csak 1,5-báros nyomásmérő órát, azt akkor egyszerű "kiherélni"...csak a rugót kell rövidíteni...

A többire a "vizesektől" kaphatsz választ, mert én "olajos" vagyok...:):)...

Előzmény: Wuti91 (146186)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146188

Egészségedre és én is köszönöm! Tudom, hogy te magasan vezeted a főzést, na ez 60-70 között lett vezetve, ezért is(!) küldtem!:))

Előzmény: foxrudi (146170)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146187

De ez úgy gondolom, csak abban az esetben eredményez észrevehető, pozitív minőség változást, ha előtte kevés volt a deflegmáció és csak evvel a megoldással nőtt a megfelelő szintre...

Ha valóban ez volt a gond, azért ennél van egyszerűbben kivitelezhető (és talán esztétikusabb) megoldás erre is...

Előzmény: endrepp (146185)
Wuti91 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146186

Hát kb 20 perc munka volt vele (kinyomatni gépen, kifúrni majd egy menetes szárra ráhúzni a távtartókkal). Viszont az lenne a kérdésem, hogy olyan mérőórát kell ráraknom a főzőre ami vákumot és nyomást is mér??? De ha -0,5 bar lesz majd az indulás, ahogy írtad (majd még ezzel kapcsolatban úgyis kérdezni fogok, hogy azt hogy kell majd megcsinálni) akkor a légbeszívó szelep ha rakok rá (igaz eddig még nem találtam sehol) nem fog működésbe lépni??

Előzmény: rézműves1 (146184)
endrepp Creative Commons License 2018.01.21 -1 0 146185

A lemezek odaszorítják a felfelé szálló gőzt a falhoz, ahogy Kupeci is írta, ha van valami légmozgás körülötte nagyon megnő a deflegmáció.

Előzmény: rézműves1 (146184)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146184

..."nyitott fent az olaj töltőnyílás"...

 

Még szép, hogy nyitott...az olajosat, nem szabad nyomás alá helyezni...de mivel az olaj is terjeszkedik a duplafalban, a felette hagyott levegőnek is ki kell szuszognia. Ehhez azonban elég ha a betöltő nyílás csavarját, főzés előtt kicsit meglazítod...

 

Arra, hogy a barátodnak a berakott tányérokkal finomabb lett, szerintem egyszerű a magyarázat...a katalizáció ...

Valószínűleg, a savállóból készült üst űrtaltalmához képest, kevés volt avval a sisakkal a rézfelület, amit avval a berakott plusz réz felülettel megnövelt és így a réz katalizációja, erőteljesebben érvényesült...

 

Ez egy régóta ismert megfigyelés és állítólag nem is is kell igazi  szakértőnek lenni, hogy egy vakteszten megmondjuk, melyik készült elég rézfelülettel és melyik anélkül.

Jó sokat dolgoztatok vele, de lehet, hogy feleslegesen, mert ennek a jótékony hatását, sokkal egyszerűbben is elérhettétek volna, ha feldarabolt rézcsőkarikákat tesztek abba a "kályhacsőbe"...

De egy megfelelő nagyságú, domború üstfedő és sisak is elég szokott lenni a kellő katalizációs hatáshoz...

Előzmény: Wuti91 (146161)
Bárk_i Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146183

Eprüveta ,kicsit másképp.:-)

Előzmény: rézműves1 (146182)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146182

Ez marha jó...ezt megcsinálni rézből, kicsiben...:):):)...esetleg a belsejébe egy szűrőt is lehetne tenni...DD...

Előzmény: endrepp (146166)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146181

Hát persze, mert ez egy tányéros hűtő...a DES ad újabban ilyet, a 300-literes hordó helyett...állítólag egész jó.

Előzmény: LacoP21 (146160)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146180

Igen értelek, én is. Csak ezeknek a gyümölcsöknek a felületén is ott vannak a cukor szemecskék, de hát istenem:)

Előzmény: öreg_néne_b (146178)
Bárk_i Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146179

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét,a nyugalom megzavarására alkalmas eszközt mutatunk be.(rézből csináltatni kellene ) qurva drága lenne.:-)Sógór bádogos.:-)

Előzmény: Figyelget (146174)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146178

Arra a cukorra gondolt, ami a bolti "aszalt" (inkább kandírozott) gyümölcsben van, külön nem akar hozzátenni.

Előzmény: kupeci (146176)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146177

Ha esős  az idő nem fedezhetőek fel a prosztata jelei:))

Előzmény: endrepp (146166)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146176

A cukor ízlés kérdése,kipróbálható......és  még mindig jobb választás mint az aroma!:)

Előzmény: pacsepa (146165)
sogi01 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146175

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146131)
Figyelget Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146174

Felöltöztetni így egy véghűtőt!! :-D 

Előzmény: endrepp (146166)
Figyelget Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146173

Számtalan módon tudsz kezdeni valamit vele, de ezek között nem szerepel az aroma. Azzal tulajdonképpen "nulláznád" az addig belefektetett energiádat, szándékodat. 

Előzmény: pacsepa (146157)
LacoP21 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146172

Kedves pacsepa!

 

Természetesen a saját (öreg) gyümölcsfáimról szedett barack, körte, szilva manifesztációja van most az üvegekben.

Van ami még alszesz formában, de ez más kérdés...

 

Köszönöm az ajánlásaidat, élek vele, mert itt az Index Fórum topikjaiban tényleg sok értékes tapasztalat, tudás gyűlt össze.

 

A kertben meg sosem késő újítani:))

Előzmény: pacsepa (146164)
endrepp Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146171

Hollandok lazák, de rá is kérdezhetsz. :)

http://www.gootwerk.nl/gallery/14/

Előzmény: pacsepa (146168)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.20 0 1 146170

Célba ért a postagalamb! :-)Nagyon szépen köszönöm!

    Azért a feladóhoz is visszarepül majd! :-)

Előzmény: Green Corner (146093)
pacsepa Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146169

Én szeretném megtartani a pálinka jellegét, szerencsére, vagy nem, csak enyhén cukrozott és a 70 %-os alkohol miatt utána még úgyis hígítani kell. Cukrot biztos nem tennék hozzá.

Megnézem majd a diabetikus polcot, hátha van ott natúr aszalt gyümölcs, amire mesterséges édesítőt sem tesznek.

Előzmény: ksanyi52 (146167)
pacsepa Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146168

Ez mindent vitt! :-D

 

Hétfőn ráállítom a bádogosaimat!

Vajon védett, vagy lehet gyártani?

Előzmény: endrepp (146166)
ksanyi52 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146167

Az már így is likőr, de tegyél még hozzá gyümölcsöt. Én úgy szoktam csinálni hogy egy 3 literes befőttes üveget megtöltök gyümölccsel 3/4-ig, 1/2 kilo  cukor bele, és addig öntöm pálinkával hogy ellepje, és hagyom érni. Ez általában ízben tömény, alkoholban gyenge. Később ha jut bele, pálinkával lehet " hígítani". ( ez nyári friss gyümölcs meggy, dió, barack).

Előzmény: pacsepa (146157)
endrepp Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146166

Tudom már túlléptünk a hattyúnyakon, de muszáj ezt megmutatnom, hogy milyen lehetőségek vannak benne. :)

 

 

Előzmény: kupeci (146162)
pacsepa Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146165

A cukorról mi a véleményed amivel szórták az aszalt gyümölcsöt?

A gyümi mennyiséget még növelem, csak egy-egy zacsival vettem belőle. Van még ott!

Előzmény: kupeci (146158)
pacsepa Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146164

Tavasszal gyümölcsfákat ültetek:))

 

Érdekes a sorrend, nálam fordítva volt, először ültettem a fákat, aztán utána jött a pálinkafőző! :-)

Ha nem vagy gyakorlott kertész, akkor itt a fórumon számos topic van, ami segít.

Nagyon fontos és alapkérdés a gyümölcsfajták kiválasztása, először a megfelelő topic-ban tájékozódj, a faiskolák sőt még a témával foglalkozó internetes oldalak gyakran megtévesztenek! De az is lehet, hogy utólag jössz rá, hogy esetleg más tulajdonságú fajta jobb lenne. Csak mert betegségre érzékeny, rosszkor érik, nincs a közelben porzópárja stb-stb...

Teljesség igénye nélkül:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9211857

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9206617

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9151241

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9020473

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9139124

Előzmény: LacoP21 (146159)
ksanyi52 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146163

Sajnos igen.

Előzmény: LacoP21 (146155)
kupeci Creative Commons License 2018.01.20 0 0 146162

Ha addig deflegmácio híjával küszködött valaki ez megoldja.

Előzmény: Wuti91 (146161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!