Keresés

Részletes keresés

construct Creative Commons License 2020.03.18 -8 2 14478

Az "emberiség" . . . primitív,  . . . néha humán, . . . de sötét, kártékony, élősködő  . . . próbálkozása volt csupán a civilizáció . . ."

 

Erre azért térjünk vissza 1 év múlva, 10 év múlva, majd esetleg térjenek vissza az utódaink is 100 év múlva. Mert ahogy én visszanézek az emberi civilizáció elmúlt évezredeire, koránt sem látom ilyen rettenetesnek az egyenleget.

Előzmény: w.ullrichfun (14477)
w.ullrichfun Creative Commons License 2020.03.18 -2 3 14477

Sokan vagyunk így. 100 kérdésünkből 95 vagy 99-re(kinek mennyi) "nem tudom" - "talán" - "lehet" a válasz, tények, "igazságok" valós magyarázatok már nem várhatók. Ez az újabb mélysötétségbe taszító válság akár a civilizációnk befejezésére tett utolsó húzás lehet, amely után tényleg visszafordíthatatlan lesz a kipusztulási folyamat. Mielőtt kiderülne, hogyan, miként és legfőképp miért kerültünk ide, el is tűnik az egész zagyva katyvasz, értelmetlen káosz a semmibe, amit ma "emberiség" néven becézgetnek sokan. Pedig egy igen primitív, nyomokban ugyan néha-néha humán értékeket mutató, de nagyon sötét és kártékony, élősködő társadalom próbálkozása volt csupán a civilizáció irányába. 

 

Előzmény: Törölt nick (14476)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.15 -6 8 14476

Te ebben hiszel... nincs ezzel baj, ha nem ártasz vele senkinek... hit és vallás gyakorlása pedig szabad...
Szerintem nem egyszer egy nagy fejlett civilizációs sziget vagy kiskontinens volt az őskorban... hanem globális civilizáció volt több is sacc per kb a dinók korától indulva (de akár régebben is), e több globális civilizáció közt volt kb ilyen, mint a mienk, nagyságra és fejlettségre is... némelyik (némely téren) fejlettebb is, más téren fejletlenebb... sőt az eredete valamelyiknek (nem biztos hogy mindnek, de lehet többnek is) nem földi volt ugyebár (exogenezis, pánspermia és paleoasztroanautika teóriák ugyebár)... de szerintem több faj volt, az emberen kívül (és nem csak szerintem)... Atlantisz ha létezett, valamelyik ilyen globális civilizáció része illetve utódja lehetett szerintem...
A Sloszár féle Biblia értelmezés pl gyönyörűen felvázol egy abszolút konzisztens paleoasztroanautikai képet, nekem az tetszik, bár nyilván nem hiszek benne, azonban ki sem zárom... Scheno a Vénusz teóriakört viszi ugyebár itt... aztán vannak azok a fajta magyarista ezoterikusok akik a szíriuszi teóriát vallják... (bár a kettő könnyedén összehozható, úgymond kompatibilis, mint általában a paleoasztroanautikai teóriák) szóval van választék... ezek közt szerintem meglehet részben vagy egészben vannak igazságok is... a sok fantazmagória mellett... ;)
Talán a dinók korában volt gyíkember civilizáció is... mindez persze feltevés, még csak nem is hit, csak amolyan hobbi hóbort... hiszen tény semmi... vad ortodox tudósok és ezer éven át mindent eltussoló egyházak acsarkodása közepette nehéz tisztán látni... az ezoteria (főleg a nyugati) szerintem humbug... oda sorolom, ahová a többi vallást és egyházat, népnyomorítás agymosás, hatalom, rabszolgaság mind célja, vagy legalábbis volt... (valaha nagy ezoterikus voltam, de kinőttem... :D), egyedül a taoizmust fogadom el ma már...

Előzmény: Omar Khajjám (14473)
construct Creative Commons License 2020.03.15 -7 3 14475

"az atlantisziak/kreolok . . . súlyosan megszegték a természeti törvényeket és a kontinensük elsüllyedt. Persze ennek geológiai okai is voltak, de planetológiai okai is."

 

A kőzetrétegek és az égitestek közötti erők már csak olyanok, hogy az emberek váltják ki őket, a törvénytelenségeikkel!

Előzmény: Omar Khajjám (14473)
construct Creative Commons License 2020.03.15 -6 3 14474

Milyen atlantiszi gyárakról van tudomásod?

Mit gyártottak azokban?

Előzmény: Omar Khajjám (14473)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.03.15 -4 5 14473

"Szerinted létezik nem önműködő robot is? A robot szó magában hordja a primitív automatizmustól a csúcs MI-ig a robotság minden változatát."

 

Felesleges volt a jelzőt kitennem.

 

"Schenó és én is úgy hisszük, hogy az ókori ilyen szerkezetek, csak másolatai, emlékei voltak, egy korábbi fejlett technológiájú civilizáció valódi robotjainak..."

 

Atlantiszon nem igazán használtak robotokat, legalábbis a gyárakon kívül sehol.

Ők is tudták, ahogy a mítoszteremtő ókori görögök, hogy a MI megalkotása (ahogy a mostani tudomány hiszi) egyrészt lehetetlen, hiszen az isteni teremtést vagyis az isteni intelligenciát tehát annak legfejlettebb megnyilvánulását, az embert mintegy "átprogramozni" egy szervetlen szerkezetbe nem lehetséges, másrészt felesleges is.

A robotok pontosan arra jók, amire zömmel ma is használjuk őket: műveletek gépi-mechanikus végrehajtására, nem az ember (fizikai) pótlására, még kevésbé az emberi gondolkodás pótlására.

Ettől még egy C-3PO féle android-tolmácsrobot tényleg hasznos lehet, de az sem AI, csak a beépített emberi intelligenciát használja fel tolmácsolásra.

 

"de fényévekre voltak azoktól, amit ki tudja mikor, a rejtélyes "isteni" elődök készítettek, és használtak..."

 

Mu, Lemuria kontinense és az összes többi prehisztorikus fejlettnek hitt civilizáció nem létezett.

Atlantisz ugyan létezett, de egy mára elfeledett – feketéktől, malájoktól, sárgáktól, fehérektől különböző – nagyrassz lakta.

Hogy arra a technikai és szellemi fejlettségre szert tudott tenni, az egy történelmi unikum volt.

Soha előtte és soha utána egyik civilizáció/kultúra nem ismerte el annyira a természetfelettit és nem volt képes a természet erőit olyan mértékben kihasználni. Aztán a végén még az atlantisziak/kreolok (ezt volt a másik nevük az etnikumukra utalva) is súlyosan megszegték a természeti törvényeket és a kontinensük elsüllyedt.

Persze ennek geológiai okai is voltak, de planetológiai okai is. A Föld ui. maga is egy óriási élőlény és evolúciója során be kell járjon egy fejlődési ívet.

Az összes fejlett kultúra és civilizáció, ami elbukott, betöltötte a szerepét, befutotta a pályáját és már nem tudott hozzátenni ehhez a fejlődéshez.

 

Természetesen tudom, hogy mindez a hivatalos tudomány szerint áltudomány, de nem érdekel.

Viszont azt is tudom, hogy Däniken, Zecharia Sitchin és még sokan mások az elmúlt 40 év alternatív szerzői/kutatói közül igen sok kárt okoztak az alternatív oldalnak (mint annak idején Aleister Crowley, Churchward ill. Rudolf Steiner), amit persze az alternatív oldal túlnyomó része ignorálni szokott.

Szvsz egyáltalán nem fontos nekünk alternatívoknak azzal törődnünk, hogy mennyire elfogadottak a nézeteink, mennyire tartanak ép elméjűnek tudományos és átlagemberi körökben, a dolog nem erről szól. Viszont a túlságosan képtelen dolgok/jelenségek valóságosnak beállítása tényleg keltheti még a jószándékú kívülállóban is azt a képzetet, hogy bizony az alternatív tudomány legtöbb teóriája és állítása hülyeség és nem megalapozott.

Alapvetően azt gondolom, hogy az alternatív tudományok legtöbb ókori válfaja (lásd nyugati ezoterika: kabbalah, hermetika, gnoszticizmus, neoplatonizmus, asztrológia) helyes premisszákon nyugszik és helyes állításokat is tesz, viszont a modern alternatívok mindehhez igen keveset tettek hozzá, vagyis nem fejlesztették tovább... mivel a kutatási módszereik cseppet sem empirikusak illetve igen sokszor keverik az empirikusat a mindenféle mással, ezért a hivatalos tudomány oldaláról mindig is elutasításban lesz részük.

Sagan könyve tényleg igen szemléletesen írja le a tudományos gondolkodást, viszont a nyugati ezoterika ezt annak idején meghaladta (a keleti nem feltétlenül, de ez nem azt jelenti, hogy nem volt legalább annyira helyesen gondolkodó, hanem másra helyezte a hangsúlyt), hiszen pl. Isten létezése nem holmi sárkány a garázsban. A metafizikát nem lehet 5 érzékszervvel, empirista úton bizonyítani ill. megtapasztalni, így Isten létezését sem; metafizikai/ezoterikus gondolkodással (és a 7 fejlettebb érzékkel) annál inkább.

Most úgy tűnik, hogy a (modern) tudósok közül Antoine Faivre-en kívül kevesen értették meg az ezoterikus gondolkodást.

Mindez nagyon is érthető, ahogy a hagyományos tudományos oldalon, úgy az alternatív/ezoterikus oldalon is nagyon kevés a szellemileg kimagasló ember.

 

Ám ettől még, ha valóban megértettük és gyakoroljuk is az ezoterikus gondolkodást, akkor nagyon sok minden a hagyományos/alternatív tudományban már első belegondolásra is hülyeségnek és valótlanságnak fog tűnni. Innen kéne körülbelül kiindulni, de az ókorban is kevés ember létezett, aki mindezt fel tudta volna fogni, most sincsen ez másként.

(Az indexes munkásságom nagy része Zoroastro nicken pontosan azért történt, hogy valamennyire megértessem ennek a gondolkodásmódnak a mikéntjét és technikáját; sajnos úgy nagyjából 1-2% tudta csak ezt követni, ez nagyjából megfelel a társadalmi arányoknak is erre vonatkozóan.)

Természetesen amíg a hivatalos tudomány a természetfeletti létezését el nem ismeri, addig ez a gondolkodás sem lesz megértett a legkevésbé sem.

Miután világnézetemben a filozófiai (ontológiai) alapállás a centrális elem, mindennek nagyon is tudatában vagyok.

Előzmény: Törölt nick (14469)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -5 6 14472
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.04 -6 6 14471
fitosi Creative Commons License 2020.03.02 -4 5 14470

Az önműködő ókori robotodon jót kacagtam. (Ennél csak Novák Rafa elleni salakos meccsei kacagtatóbbak az elmúlt évekből). Van még valami az ókori robotokon kívül? Űrhajók?

Előzmény: Omar Khajjám (14468)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 -5 6 14469

Értelek. De mondd csak miért kellett így írni, hogy "önműködő robot"..? Szerinted létezik nem önműködő robot is? A robot szó magában hordja a primitív automatizmustól a csúcs MI-ig a robotság minden változatát. Amiről most mesélsz az is csak mítosz... Főleg azért, mert a bizonyos legendás mechanikus "robotok", valójában nem igazi robotok, csak automechanikák, felhúzzák, és lenkerekek, fogaskerekek, rugók bonyolult rendszeréből kijön valami, általában egyféle primitív művelet. Ez bár mondhatjuk, hogy a robotika előfutára és az ókorban valóban csoda lehetett, ha valóban létezett, de nem igazi robot... Schenó és én is úgy hisszük, hogy az ókori ilyen szerkezetek, csak másolatai, emlékei voltak, egy korábbi fejlett technológiájú civilizáció valódi robotjainak... ügyes kovácsok, mechanikusok megszerkesztették persze azokat, akár egy primitív működésre is, mint már említettem, de fényévekre voltak azoktól, amit ki tudja mikor, a rejtélyes "isteni" elődök készítettek, és használtak... de ez is egy teória, tehát nyugodtan lehet a mítoszok közt az egész tokkal-vonóval...

Előzmény: Omar Khajjám (14468)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.02.29 -4 3 14468

Az ókori görögök nem álmodtak semmiről.

Ehelyett olyan mítoszokat alkottak, melyek helyükön kezelve történeteket voltak képes elmesélni.

Ebben szerepet kaptak önműködő robotok is, melyek azonban nem érték el a manapság megálmodott szuper MI szintjét.

Arra voltak képesek, amikre a robotokat kitalálták: egyes parancsok és műveletek önműködő végrehajtására.

Hogy aztán valaki most 2018-ban ezt újra felfedezi és azt gondolja, hogy ez is a mostani tudomány MI-val kapcsolatos ábrándjait igazolja... az maga is csak hagymázas ábrándokat kerget.

Előzmény: Törölt nick (14439)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.27 -4 7 14467

Tesla egyfajta keveréke volt a cirkuszi mutatványosnak, sarlatánnak és kivételes zseninek. Olvastam a bemutatóiról, némelyike ezeknek ma is rejtélyes. Kissé olyanok mint valami David Copperfield-est. Az 56 méteres tornya, amivel drótnélkül gondolt volna energiatovábbítást, sosem valósult meg (vagyis nemtovábbított semmilyen energiát). Valószínűnek tartom, hogy valamit "hirtelen megvilágosodással" kitalált: ez maga a gömbös szerkezet és pár apró részlet, de már fogalma sem volt a második lépcsőről, hogy innen hogyan tovább? Így aztán ránkhagyta azt az örök kételyt, hogy feltalálta volna-e a drótnélküli energiatovábbítást? (nyilván nem). Mert bár létezhet ilyen energia továbbítást, de Tesla módszerét sok tudós, ahogy azt körítette, inkább sarlatánságnak tartja.

 

Mindenesetre valami hasonló szerkezet képe sejlik fel egy nagyon régi technikai (alkimista?) emlékként. Hogy ez az "energiatovábbítást" szolgálta volna vagy valami mást (is), azt lehetetlen megmondani (van olyan leírás, ahol egyszerű világítógömbök ezek: http://titkostortenelem.org/osi-technologia/30-gran-moxo-vilagito-goembje

Tény, hogy ma is sűrűn foglalkoznak Teslával, mint nemrég a Discovery Channelen a sorozat: https://brandtrend.hu/media/2018/01/08/megismerhetjuk-nikola-tesla-rejtelyet

 

Tesla szerintem nem ismerte azokat az ősi forrásokat, melyekről itt beszéltem. Az ő idejében ezek nem is voltak könnyen hozzáférhetők és nem is voltak ismertek: Porsenna mauzoleuma, de nem a hagyományos elképzelésben, a kabirok barlangja a Barberini képen, a szerabiti kőlap, stb. talán a jeruzsálemi két oszlop leírása volt akkor is ismert.  Viszont így sokkal jobban erősítik egymást, mintha csak ráfognám, hogy Tesla csak másolt valamit.

 

Előzmény: Törölt nick (14465)
NevemTeve Creative Commons License 2020.02.27 -6 3 14466

Most hallom heliopluszplusz forrásokból, hogy aki itt csodaenergiával offtopikol, az könnyen ugyanarra a sorsa juthat, mint Egely György vagy gróf Spanyol Zoltán.

Előzmény: Törölt nick (14465)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 -6 7 14465

Nem kisérletek voltak, hanem reprodukciók (mert az ősi technológiáról azért ugyebár tudtak páran, ahogy te sem a kisujjadból szopod, hanem felhasználsz valós forrásokat), és nem kudarcba fulladtak, hanem a hatalmak ügynökei levadászták, mindent leromboltak... 100 éve lenne korlátlan ingyen energia pl, az hogy hatna az olajiparra ugyebár...

 

Előzmény: Schenouda (14464)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.27 -4 7 14464

Tesla híres-hírhedt tornyáról találtam egy korabeli, I. világháború előtti 3 oldalas cikket:

Boross Mihály: A dróttalan erőátvitel (Tolnai Világlapja, 1913). A cikk:

 

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=461Tesla_TolnaiVilaglapja.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=472Tesla_TolnaiVilaglapja.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=427Tesla_TolnaiVilaglapja.jpg

 

A fentebbi kép a cikkből van. Ezen jól látszik egy lecsüngő fémháló a gömbről. Porsenna mauzóleuma lehetett hasonló ehhez: http://titkostortenelem.org/kultikus-epitmenyek/48-kutatas-porsenna-meuzoleuma-utan

Hozzáteszem, hogy Tesla nem találta fel a spanyolviaszt. Kisérletei végtére is kudarcot vallottak. Nem is akarom őt különösen misztifikálni, viszont az ötletei közt több is volt, amiben meglehetett a csirája egy komolyabb felfedezésnek, csak éppen szinte egyiket sem dolgozta végig: vagy az akarat vagy a pénz hiányzott. De ez a tömzsi, keskeny gúla, vastag oszlop vagy obeliszkszerű alépítmény, amin egy nagy gömb van, s amit fémhálóval fednek, benne van számos ősi leírásban, ábrázolásban. A Barberini-tájkép elhagyott kabir-bázisán, már csak a leszakadt háló nyomai látszanak az építmény tetején:

 

De itt is volt már ezekről szó többször is, pld.:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=117653995&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103086063&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=104443100&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102651402&t=9000303

 

Előzmény: Schenouda (14463)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.26 -4 7 14463

 

A jeruzsálemi Salamon Templomának leírása bizonyos részleteiben (!) nekem inkább tetszik valamiféle ipari létesítmény leírásának. Egy olyan távoli kor építményének, melyet a vízözön eltörölt.

Amit a föníciai építész és beavatott, Hiram megvalósított Salamon kérésére, valamiféle ősi technikai létesítmény utánzata, egyfajta cargo-másolata lenne. Eszközei hol működnek, hol már csak működésképtelen másolatok. Kissé olyan, mintha Neuszerré naptemplomának és Porsenna mauzóleumának ötvözete lenne. Az előbbi kis kerek vízmedencéi, láncszerűen itt is feltűntek:

http://titkostortenelem.org/kultikus-epitmenyek/47-alkimistak-temploma-heliupoliszban

Gondolok itt pld. a rézhálókra az oszlopokon lévő hatalmas gömbökön: ilyenek voltak Tesla tornyának gömbjén, Porsenna építményének kupoláján, a Barberini-tájkép titkos kabir szentélyének tetején lévő "gömbjén" (egyébként a templom rekonstrukcióin rendszerint rosszul ábrázolják ezt a részt). Másfelől Hiram az épületet az ezoterikus építészet ősi szabályai szerint tervezte, hogy összhangba kerüljön a Föld és a Világegyetem dimenzióival (már maga a „Sátor” is így lett megalkotva). A tervrajzok valószínűleg a Frigyládában voltak, s nyilván már akkor, mikor Mózes kirabolta a Nagy Piramist.

Salamon templomáról keveset tudunk, s miután lerombolták, még kétszer újjáépítették. Nyilván az újjáépítések is igyekeztek megtartani néhány olyan rekvizitumot, ami része volt az eredeti templomnak. Gondolok itt a Josephus által említett Heródesi templomon lévő aranyozott nyársakra a tetőn vagy a Ben Katin-féle gépezetre a második Templomnál. Valószínűleg a Templom eredeti része a föld alatti kamrák gépezetei, melyek az építmény védelmét szolgálták, de ugyanúgy elképzelhető, hogy ezek egy még korábbi föld alatti létesítmény részei voltak, melyet a szabadkőműves hagyományok Énókhoz kötöttek.

 

Charroux Az emberiség ismeretlen százezer éves története c. 1963-ban kiadott könyvében egy rövid fejezetet szánt a Templom villámhárítóira. Ezt lefordítottam magyarra:

 

ROBERT CHARROUX:

 

SALAMON VILLÁMHÁRÍTÓI (1963)

 

 

A villámhárítót közel kétszáz éve találta fel Benjamin Franklin. Ez nem a teljes igazság: ugyanis bizonyos, hogy ősi krónikák is beszámoltak a 3000 éves Salamon Templomán lévő 24 villámhárítóról.

A templom burkolata valaha ellenállt a villámok becsapódásának és erre a Francois Arago 18. századi fizikus saját magyarázatát adta:

 

A Templom teteje itáliai szerkezetű és a befedő cédrusfa burkolatán hosszú, vékony vashegyű pengék vagy bearanyozott acélhegyek álltak.

Josephus beszéli el, hogy az építész számos ilyen hegyet (szám szerint 24-et) helyezett el a tetőn, ezzel akadályozva meg, hogy a madarak a tetőre ejtsék ürüléküket.

Az építmény homlokzatát is teljesen fával borították, melyet erősen bearanyoztak.

Végül, a Templom alá helyezett ciszternák vizébe fémcsöveket vezettek.

Az itt talált villámhárítók szárai jó vezetők, s így már Lichtenberg előtt sikerrel biztosították az épületet. Ő az, aki hasonló készülékeket ajánl, ami kielégítő körülményeket biztosít egy ház védelmére.

Véglegesen csak a Jeruzsálemi Templom évezredes rommaradványai (és talán a városé alatt is) közt talált sértetlen leletek bizonyítják majd, a legkézenfekvőbben az egykori villámhárító hatékonyságát.[1]

 

Hogy Salamon és az ő építésze ismerte a villámhárítót? És miért nem hagyták örökül titkukat? Íme, a kérdések, melyeket mi, XX. századi emberek teszünk fel, és amelyek becsületesen eligazítanak bennünket az igazsághoz vezető úton.

 

----------------------------------------------------

 

[1] Numa Pompilius, Róma második királya saját elhatározásában előidézte Jupiter tüzét (villámát) és ezt megtanulta az őt követő Tullus Hostillius is, aki szintén ismerte a titkot. De Tullus Hostilliusnak bizonyosan kevesebb tudása volt, ami tanulságosan nem vált előnyére. Titus Livius szerint, ő egy nap – i.e.630-ban – mikor bezárkózott, hogy magányosan gondolkodjon, de hibásan végezte a manipulációit és egy villám agyonsújtotta. Ez ami bizonyítja, hogy már Salamon is helytelennek tartotta a tudomány átadását egy belső körön kívüli beavatatlanoknak. Időszámításunk előtti 6. században Porsenna, Etruria királya ismerte Numa titkát és villanyáramot használva agyonsújtott egy szörnyű állatot (melyet Voltának hívtak; különös egybeesés), ami rémületet keltett a királyságban. Ktésias görög orvos és történész az i.e. 4. században beutazta Perzsiát és Egyiptomot, és a birtokába jutott egyfajta mágikus titoknak, ami egy deformálódott tudomány ismeretének a maradéka volt. Ktésias látott két kardból álló „csodatevő” szerkezetet, melyeket felső csúcsukkal a földbe szúrtak és ez elűzte a fellegeket, jégesőt és zivatart.

 

Schenouda Creative Commons License 2020.02.25 -5 7 14462

Hoppá, ezen az oldalon két cikk is van, ami valamilyen szempontból érdekes lehet. A Magyarország 1970-es évfolyamában volt.

Az egyik Tellefsen-elmélete a piramisépítéséről. Az ilyen elméletek, minden évben jöttek rendszeresen már az 50-es évektől. Az aktuális mindig "lesöpörte" az előző elméletet. Olaf Tellefsené se tartott sokáig. Ki emlékszik már erre a Tellefsenre????

A második cikk az olasz Peter Kolosimonak a "Titokzatos Föld" c. könyve alapján íródott. Kolosimo előszeretettel pécézte ki az őskori régészet rejtélyeit, furcsaságait.

 

 

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=133Magyarorszag_1970.jpg

Schenouda Creative Commons License 2020.02.25 -3 7 14461

Ezt megint elküldöm, mert véletlenül a fórum ezernevű kaméleonjának ment:

 

Nyilvánvalóan kötözködés a célja, hiszen elég világos körítéssel raktam be a cikkeket. Azokból kiderül a véleményem. Egyébként, magyarul is számos könyv foglalkozik az ilyen téves elméletek, hamis világképek ismertetésével. De a tudománytörténeti munkák is bőven kitérnek az efféle "elhajlásokra".

------------

Még annyit, hogy az elméleteimnek csak az idő lesz a bírája, nem pedig ez a 2-3 szánalmas kibic, akik a tudományt, régészetet is csak úgy védik (hisz nem ismerik-értik!), hogy a billenytűt nyomogatva keresnek valamit a neten, amit bemetszegetnek ide (vagy hat álnéven, több nyelven). Olyanoktól amúgy sem érdemes elfogadni bármiféle kioktatást, akikről nyiltan kiderült, hogy kamu nevek mögé bújó, besz@ri alakok, akik a nyilt vitától elzárkóznak. Szóval, majd az idő eldönti mi igaz, mi nem, és ahogy írtam is nemrég: A kutya ugat, a karaván halad...

Előzmény: Törölt nick (14455)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.25 -5 7 14460

A hsz. csak véletlenül ment neked, azt Lapajovnak szántam!

 

Többször írtam már, hogy veled egyáltalán nem fogom megbeszélni ezt az elméletet a Vénuszról.

Egyrészt nem értenéd meg, másrészt nem akarlak meggyőzni.

Felőlem berakhatsz ilyen ad hoc jelleggel beírt több mint 3 éves hsz-eket, mint "bizonyítékokat". Ezek ugyanis nem maga az "elmélet", ezek esetleg csak utalások rá. Olyan mintha csak Einstein irka-firka füzetét nézegetnéd (mondjuk azt se, ezt se érted).

Magát az elméletet soha nem mondtam itt el, csak céloztam rá, hogy majd elfogom.

Hogy itt mikről írok, ahhoz meg semmi közöd. Esetleg a saját pénzeden indithatsz egy oldalt, ott oszthatod az észt, süketelhetsz, benyirbálhatod a fél internetet. Ez az utolsó, hogy a Vénusz kapcsán válaszolok a piszkálódásodra (vagyis nem válaszolok a Vénuszról semmit!). Ha akarsz több választ, esetleg kiállhatsz velem egy nyilt vitára régészetből, őstörténelemből, mert amúgy csak egy besz@ri kis töketlen trollnak tartalak. Úgy vettem észre, Lapajov már egy jó ideje nem válaszol a hsz-eidre, pedig mikor melyik neveden hecceled. Szóval engem sem érdekelnek a beírásaid, ignoráltalak.

 

Előzmény: Hoaxvadász (14459)
Hoaxvadász Creative Commons License 2020.02.25 -8 2 14459

"Még annyit, hogy az elméleteimnek csak az idő lesz a bírája"

azt te csak szeretnéd, az elméleted már a kezdetekkor is sületlenség volt, a csillagászati részei pedig egyenes tarhatatlanok: 

11643
<Valahogy nem érti meg, hogy a Vénusz kutatása még gyerekcipőben jár. Amikor sok esetben a földi kráterek esetén, hegyek kialakulása esetén, Antarktisz eljegesedése esetén, vagy akár az oklói természetes atomreaktor esetén a geológusok százmillió évekkel ide-oda toszingálják az időhatárokat, pedig ezek szabadon vizsgálhatók. A Vénuszon pár percekig, órákig működő szondákra hivatkozva, ott fixnek gondolja a mai következtetéseket.>


11617

<Többször megírtam, hogy a tudomány mai állása szerint a Vénusz pusztulását sok százmilló évre teszik. Én ezt nem hiszem. Utána meg állandóan erre kérdezel rá. Ha lenne erre tudományos bizonyíték, akkor gondolom ezt tanítanák. Az hogy a tudomány végső szavának gondolod a mai eredményeket, teljesen sületlenség, a Vénuszra küldött szondák csak pár percig éltek.> 

 

 

11593

<Én csak annyit gondolok, hogy a pusztulás nem sok millió éve történt, hanem gyakorlatilag az emberiség prehisztorikus idejében. Erre meg van az okom (ezekről is írtam), s készséggel elismerem, hogy a "tudomány mai állása szerint" ez nem igaz. Én ezen nem is kívánok vitatkozni, felesleges itt linkeket keresgélned a Vénusz kutatási eredményeiről.
(...)
A Vénusz ügyében majd visszatérhetünk erre 100 vagy 200 év múlva. 

Vinogradov valóban akkor írta ezt, de a Vénusz kutatásának két korszaka van, mielőtt a hatvanas években leszálltak a bolygón az orosz szondák, és az utáni idők. Sokkal többet ma sem tudunk, hisz az összes csak ezen szondák eredményeinek következtetései jóformán. Az oroszoknak Vinogradov idején már meg voltak az információik, s nyilván sokat nem is hoztak a nyilvánosságra.>


"A kutya ugat, a karaván halad..."

hát a karaván valóban halad, te viszont lemaradtál a 60-as éveknél, meg a leszálló szondáknál...

:-O)

Előzmény: Schenouda (14458)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.25 -5 7 14458

Nyilvánvalóan kötözködés a célja, hiszen elég világos körítéssel raktam be a cikkeket. Azokból kiderül a véleményem. Egyébként, magyarul is számos könyv foglalkozik az ilyen téves elméletek, hamis világképek ismertetésével. De a tudománytörténeti munkák is bőven kitérnek az efféle "elhajlásokra".

------------

Még annyit, hogy az elméleteimnek csak az idő lesz a bírája, nem pedig ez a 2-3 szánalmas kibic, akik a tudományt, régészetet is csak úgy védik (hisz nem ismerik-értik!), hogy a billenytűt nyomogatva keresnek valamit a neten, amit bemetszegetnek ide (vagy hat álnéven, több nyelven). Olyanoktól amúgy sem érdemes elfogadni bármiféle kioktatást, akikről nyiltan kiderült, hogy kamu nevek mögé bújó, besz@ri alakok, akik a nyilt vitától elzárkóznak. Szóval, majd az idő eldönti mi igaz, mi nem, és ahogy írtam is nemrég: A kutya ugat, a karaván halad...

Előzmény: Hoaxvadász (14456)
Hoaxvadász Creative Commons License 2020.02.25 -6 2 14457

"Ugyanis Schen. soha- legalábbis álatalában egy szóval nem szól itt arról, hogy miben hisz vagy nem hisz"

most akkor soha, vagy általában? :-O)

mondjuk nem ez az első eset, hogy finoman szólva bizonytalankodsz, lásd:

13832

"Ugyanolyan kövek a víz alatt Bimininél; és a felszínen, onnan kb 5 ezer km-re Puma Punkunál..."

13866

"milyen érdekes hogy ugyanolyan ill nagyon hasonló kövek mint Puma Punki kövek... "

13876
"és ha tetszik ha nem, hasonlít a Puma Punku kövekre"


amúgy schenmestered kifejezetten sokszor írt itt arról, hogy miben hisz. józanabb pillanataidban még racionális módon próbáltál is vitatkozni vele:

Lapajov  2016.07.18    11428

A Vénuszról átköltözött intelligens civilizáció(k), illetve túlélők, telepesek, kolóniák, mint alább kolléga intett, csak évmilliókkal ezelőtt lehettek, hiszen a tudomány mai állása szerint évmilliós nagyságrendű időintervallum óta a Vénusz semmilyen létforma számára nem lakható, (max energialények számára esetleg...) Ergo, vagy évmilliókkal ezelőtt jöttek, vagy volt egy közbülső állomás, ahol átmenetileg voltak? Egy hold, a Hold, a Mars, vagy esetleg a kisbolygó övben nagyobb kisbolygón (pl a Juno vagy Pallas) illetve a Ceres-en húzták volna meg magukat évmilliókig? Tehát a vénuszi lények elméletet nem ártana az idő aspektusában kicsit letisztítani, mert így van ez a nagy ellentmondás, ha csak évtízezrekkel ezelőtt érkeztek a vénuszi kabírok, illetve Atlantisz alapító titokzatos másik (óriás?) nép, de a Vénusz viszont ismerten évmilliók óta nem alkalmas életre, itt egy nagy ellentmondás van, illetve összeegyeztethetetlenség... amit nem ártana valahogy letisztázni, szinkronba hozni... (már ha lehetséges) nemde?

Én pl arra tippelek, hogy akármilyen merész is a vénuszi teória amiben hiszel, mégsem vagy elég bátor ahhoz hogy évmilliókat rendelj hozzá, hanem leragadsz tízezreknél, bár látszik rajtad a bizonytalanság, szóval leginkább nem is igazán van stabil elgondolásod a legelsők érkezésének a becsült időpontjáról. Ami szerintem vígan lehet sok évmillió, hiszen a Föld több mint 4 milliárd éves ugyebár, és az élet már több mint 3 milliárd éve kialakult... a dinók ugyebár 60 millió éve haltak ki és az élet akkor már évszázmilliók óta burjánzott a bolygón... Az univerzum pedig még sokkal öregebb 14 milliárd év körül jár... ennyi idő alatt és ekkora helyen (hiszen nem egy aprócska a maga több milliárdnyi galaxisával melyekben több milliárdnyi csillag van, melyek nagy része egy nap bolygókkal ugyebár) tehát igen sok fejlett civilizáció alakulhatott ki a nagy számok törvénye alapján. Ergo vígan és röhögve lehetséges, hogy akár 10 millió éve, vagy még régebben, akár a dinók korában már létezett csillagközi utazásra képes vagy akár intergalaktikus civilizáció is... de az is simán lehetséges, hogy a Vénuszon fejlődött ki az élet és az intelligencia mondjuk pár millió évvel megelőzve minket... Szóval szerintem egyáltalán nem kéne elutasítsd az évmilliókat, és ragaszkodj a tízezer éves nagyságrendhez...

Előzmény: Schenouda (11427)


Lapajov  2015.07.23    10894

A Csizi féle elméletben is vannak alienek (ez a része amúgy nem tetszik nekem, és nem is tudom elfogadni), hogy valamikor prehisztorikus időkben évszázezrekkel is tán az egyiptomi fáraók előtt, Heliupoliszt egy Vénuszról jött szuperfejlett nép alapította, és ők építkeztek ott.. Én addig tudok Sanyival tartani és addig tartom zseniálisnak az elméleteit és kutatásait, amíg a Földön marad... szerintem a kabírok lehettek földi faj is, nem emberek, de emberszabásúak, egész más fejlődési kronológiával és már az őskorban hi-tech el operáló törpék. Nem kell nekem ehhez Vénusz, el tudom képzelni és szerintem reálisabb is, hogy itt a Földön fejlődtek ki... a vénuszi utalások a mítoszokban és szimbolikákban, ahogy az Orionra, a Szíriuszra is inkább mítikus misztikus szimbolikus kultuszok, égitest kultusz, hiszen ahogy Napkultusz is ugyebár nagyon elterjedt volt, analóg mód lehetett és volt is egyéb égitestet imádó kultuszt, bolygót, holdat, akár távoli csillagot is... szerintem a Vénusz mítosz ennél nem több, nem tartom sem valószínűnek, sem életszerűnek, sem reálisnak hogy a Vénusz bolygón élet fejlődött (vagy nem is ott, hanem más bolygón és már fejletten odament), és magasan fejlett civilizáció volt, ami aztán el is hagyta és átjött a Földre (legalábbis a túlélői egy ottani fatális háborúnak/katasztrófának)...

Sanyi pár éve nagyon aktív volt itt, rengeteget írt, nagyon érdekes, kutatásairól és elméleteiről lebilincselően.

Már egy ideje átköltözött ide és itt publikál:

titkostortenelem.org


nem az a baj egyébként, hogy sch miben hisz. az más kérdés, hogy az "elmélete" csak egy hagymázas fantazmagória: vajúdtak a hegyek, és egeret bolhát szültek.

a baj ott kezdődik, hogy az "elméletét" a kritikák hatására nem racionális érvekkel, hanem ordas tévedéseket tartalmazó állításokkal (lásd a Vénusz radaros feltérképezése), illetve trollkodással és személyeskedéssel próbálja "megvédeni".

Előzmény: Törölt nick (14455)
Hoaxvadász Creative Commons License 2020.02.25 -7 1 14456

"Hörbiger elméletét néhány náci valóban kedvelte, de semmiféle "hivatalos" elismerésbe ettől még nem került bele, tehát nem volt támogatott elmélet a náci korban sem (Neufeld meg zsidó volt). Az elmélete már a kezdetekkor is kifogásolható volt, de különösen a csillagászati része teljesen tarthatatlan:"

hogy ez mennyire aktuális Sch esetében is!

Sch elméletét néhány tudatlan indexes troll valóban kedvelte, de semmiféle "hivatalos" elismerésbe ettől még nem került bele, tehát nem volt támogatott elmélet a mai korban sem. Az elmélete már a kezdetekkor is kifogásolható volt, de különösen a csillagászati része teljesen tarthatatlan (lásd a Vénussszal kapcsolatos orbitális hülyeségeit).

Előzmény: Schenouda (14444)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 -6 6 14455

off

Ezt mindig mindenkitől megkérdezed (így személyeskedve természetesen), aki alternatív teóriákat, fura de érdekes, hajmeresztő elméleteket interpretál?

Ugyanis Schen. soha- legalábbis álatalában egy szóval nem szól itt arról, hogy miben hisz vagy nem hisz, ha esetleg eddig nem tűnt fel... A topik sem őróla

szól amúgy...

Előzmény: fitosi (14454)
fitosi Creative Commons License 2020.02.24 -6 3 14454

Te magad sem hiszed el ezeket, ugye?

Előzmény: Schenouda (14447)
construct Creative Commons License 2020.02.24 -5 2 14453

Pusztán annyit hazudik, hogy nem a geológusok szerint, hanem a mitológusok szerint.

Ez a Jura folyó épp olyan mitológiai képződmény, mint az Alpheios folyó, ami a görög mitológia szerint peloponesosi Arcadiában ered, és a tenger alatt egészen a siracusai Ortygia félszigetig folyik, ahol az Arethusa forrásban tör felszínre. Közvetlenül a tenger partján valóban létezik ott egy (kvázi) édesvizű forrás, de az persze csak a Siracusa feletti mészkőhegyről ered.

 

Egyébként pedig a franciaországi Rhöne folyó mai kavicsos ágya alatt valóban létezik egy irdatlan mélyre bevágódott kanyon. Sok millió évvel ezelőtt, amikor a Földközi-tenger majdnem teljesen kiszáradt, egymás után többször is, ennek az alján rohant a Rhöne, ezer-kétezer méterrel a környező vidék földfelszíne alatt. És ugyanilyen vadvízi kanyonban görgette a sziklákat a Nílus is kétezer méterrel a piramisok talpazata alatt. Mind a két kanyon jól átható a mélyfúrások mintáiban, mint ahogy a feltöltődésük rétegei is, görgetegkővel, kaviccsal.

 

Ezen a Földön rengeteg érdekesség létezik, sokkal elképesztőbbek, mint amivel a bulvár rikkancsok hülyítik a népet.

Előzmény: Schenouda (14451)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.23 -3 4 14452

És mégsem mozog a Föld?

 

A Budapesti Hírlap 1928-ban, tehát nem sokkal Karl Neupert könyvének megjelenése után, magyar tudósoknál is érdeklődött Neupert homorú Föld elmélete felöl, hogy nem a földgolyó külsején, hanem a belsején élünk:

 

 

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=518_s_m_gsem_mozog_a_F_ld.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=588_s_m_gsem_mozog_a_F_ld.jpg

 

Előzmény: Schenouda (14447)
Schenouda Creative Commons License 2020.02.23 -3 5 14451

Robert Charroux Az elfelejtett világok könyvében (1971) említi, hogy a geológusok szerint egy nagy földalatti folyó halad Párizs alatt, sokkal nagyobb áramlással, mint a Szajna. Ez mintegy 800-1200 m mélyen halad és Jura folyónak nevezik. Ez a folyó elhalad a francia Morvan, Morven régióján (Skócia), Invemess és Loch Ness közelében, majd valahol É-Írország és Skócia közt ömlik a tengerbe. A Loch Ness-tó legnagyobb mélysége 271 m. Régi legendája a tónak, hogy egy óriási tengeri kígyó él benne. Charroux felveti, hogy „ha létezik egyáltalán”, akkor épp használhatja a föld alatti folyamot?

 

Már Kis József, aki oly ragyogóan leírta Hany Istókot, 1797-ben említette a Fertőről egy régi legendát, hogy valamiféle rejtélyes föld alatti csatornán keresztült kapcsolatban van a Dunával.

 

Vadonban felnőtt gyerekekről számos hírforrás van: 1341 és 2009 közt legalább 53 eset. Viszont ezeknek semmi köze a hansági hal-emberhez, mert szerintem ezek csak elvadult gyerekek, s mind az erdőhöz kötödnek. Magyar vonatkozásai is vannak: a felvidéki Korponánál egy medvevadászat során találták 1767-ben egy 10 éves forma "medve-lányt" vagy a Brassó mellett azt a vad fiút, akit egy oláh paraszt az erdőben egy fán elfogott 1781-ben, s pénzért mutogatta házról-házra. Erről egy nagyon korai beszámoló is fennmaradt, amit 1790-ben írt a brassói Fronius Mihály a kassai Orpheus nevű magyar lapba.

Egy tudósítás erről a szerencsétlen vademberről Fronius tudósítása nyomán (Prágai Magyar Hirlap, 1932):

 

 

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=839Brassai_vadember_Praga.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=613Brassai_vadember_Praga.jpg

 

Előzmény: Schenouda (14341)
construct Creative Commons License 2020.02.23 -4 2 14450

Mutatok egy egészen új és lenyűgözően érdekes tanulmányt a második átmeneti korban uralkodott egyik hükszosz fáraó, Hendzser (Uszerkáré) piramisának bonyolult sírkamra-záró rendszeréről. 60 oldal, de érdemes elolvasni, s tanulmányozni a sok részletes rajzot, 3D rekonstrukciót. Már az is izgalmas volt, amit korábban tudtunk ennek a szerkezetnek a működéséről, de itt most számos új momentum, kérdés merült fel, meg további négy hasonló sírkamra-védelmi rendszer, amelyek egyre újabb trükkökkel igyekeztek versenyt futni a sírrablók technikájával.

 

Vagy itt talán nem is minden az, aminek látszik? Talán egyes tervezők és kivitelezők se okvetlenül a fáraó oldalán álltak?

 

 Ezek valóságos rejtélyek, amelyekről egyre több ismeretet tár fel a tudomány:

https://www.academia.edu/41700863/The_Pyramid_of_Khendjer_Userkare_A_Laymans_Guide

 

Ne kitalációkkal, álhírekkel, zakkant elméletekkel ámítsuk a hiszékeny közönséget! Van a múltban éppen elég kifürkészni való érdekes valódi titok.

 

construct Creative Commons License 2020.02.21 -5 2 14449

Elnézést kérek, ha netán összekevertem volna két ilyen őrült elme egyes állításait, meg azt, hogy történetesen melyik náci vezető éppen melyik bugyutaságért rajongott. Ha pedig nincs ezeknél értelmesebb elfoglaltságod, hát jó szórakozást kívánok hozzájuk!

Előzmény: Schenouda (14447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!