Hát azért egy nagy pontonhajó-doboz eléggé más kategória, mint egy ilyen kis mini katamarán. A felfújható kajakoknál felsőbb kategóriákban már egyértelműen a full dropstitch hajók dominálnak, kíváncsi vagyok, mikor kezdődik ez a motorcsónakoknál is. Katamaránból is és V-padlósból is lehetne jó dolgokat kihozni.
Nem is arról van szó, hogy pontosan annyi is a víz hőmérséklete, hanem hogy viszonylag közeli helyeken mennyire eltérő. Ilyen összehasonlításokra azért megfelel.
Nem tudom, milyen a Garmin szonár, de azért ezek a századfokok néha a parasztvakítás kategóriába tartoznak. A digitális hőmérők a tized, század fokokkal azt sugallják, hogy pontosak, pedig pont olyan szarok, mint a hagyományos higanyos alkoholos. Van itthon vagy 5-6, meg 3 digi, kb mind mást mutat. Annak hiszek, amelyiket jeges vízben én "hitelesítettem"
Szeptember vége volt,és legalább 18 fokos volt a víz.
Itt Dragéban a Garmin szonárom szerint,ami 100-ad fokokat is mér,csak 14,5 fokos a víz.Tisnónál ennél egy fokkal hidegebb volt,viszont kíjjebb Zirje-nél 16,6.
Egyelőre nem fürödtem,de nem megyek úgy haza,hogy ne ússzak egy rövidet.
Sikerült letennem a Dragétól délre lévő egyik kempingben a csónakot,de 3 perc alatt ott termett a tulaj,és elhajtott.Kivenni majd lehet,hogy csak Tisnóban tudom.Még jó,hogy hoztam bringát is.