Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Úgy van ahogy FeZ írta 6 hó és helyezik vissza,de nem csak a fizetni valok miatt hanem azért hogy a sok gyökér ne hagyja szanaszét a parkolokban útszélén itt ott hanem normálissan legyen megsemisítve mint "veszélyes hulladék"
Valaki azt mondta nekem, hogy az új rendszer szerint ideiglenesen csak fél évre vonják ki egyszerre a kocsit, majd ha nem jelented vissza, akkor automatikusan visszahelyezik forgalomba, hogy fizesd a súlyadót meg a biztit.
:-((
Szóval szerintem előtte járd körbe a témát a megfelelő helyeken ! (Pl. Okmányiroda)
A franciautóbontós szerintem igényt tartana a kocsira. Csak ingyér nem adna ki igazolást. De figy. Ez már tuti. A srác holna idiglenesen kivonja a forgalomból. Utána írunk egy adásvételit a forgalomból kivont kocsiról. Ha nics vele kavarva akkor az már a kutyát nme fogja érdekelni mi van a kocsival. Nem? Ezt a GS mocis versenygépet már láttam. Nem rossz. :)
Egy megoldást látok még. Legyél Te az üzemben tartó és vonjátok ki ideiglenesen. Vagy: egy jó bontós ismerős, aki ad igazolást. egyéb ötlet? Ez engem is érdekel :) Üdv: Feri
Legközelebb vigyél egy raklap elemet azán nem lesz gond. :) Figy mindenki! az egyik ismerős srác vett egy XM-et. Nem ez a lényeg hanem az, hogy van egy GSA-ja és hogy átvihesse a biztosítós bónuszt vagy mi. A kocsiról kell egy igazolás egy bontóból vagy egy adásvételi. Ő most holnap kivonatja ideiglenesen a forgalomból utána írunk egy adásvételit. De akkor nekem nem kell átiratnom. Mert úgyis szét lessz bontva. Tehát egy forgalomból kivont autó után nem kell fizetni súlyadót meg biztosítást ez természetes. Ez csak akkor jelentene gondot ha netán újra forgalomba akarom helyezni mert akkor kibukik, hogy nem irattam ár stb... De mivel én ezt szétszecskavágózom utána polcra rakoma motyóka a kutyát nem fogja érdekeni át van e iratva vagy nem.
Na persze, mert ti még sose jártatok így mi? :)) Vehettem volna elemet, csak halogattam a dolgot.
Lösz még bót, lösz még bót, mindenütt árulnak ceruzaelemet, stb.
Oszt ott ahun kihunyt belüle a pára, persze nem vót semmi, csak a villánykövesdi pincék sora .... lementem egyikbe .... nincs elem ... másikba .... ott se vót ... :)))
Ez nem rossz 5let! Csak el ne felejtsük. GSdrivernek elemet venni! Vagy akár gyűjtést is rendezhetnénk. :) GSA két keréken? Vad gondolatok ez egy olyan embertől aki BX lámpákat szuszakol a GS-be, vagy az 1.3-as boxer agregátot a kacsába. Most így belegondolva tőled ez nem is vad ötlet. :) De inkább majd a 3 keréken menést gyakoroljuk. Olyat egyébként én is hallottam, hogy kifordult a futómű a gép alól. Visszatették alá, csövek helyi elkötése érzéstelenítés nélkül, aztán go home!
Miiiiiicsoda???? GSA igenis képes menni 2 keréken! pl bal első, jobb hátsó. Kell hozzá némi ügyesség, de kivitelezhető ;) Ricsi! Bogácsra legközelebb mennünk kell! Majd GsDrivernek veszünk elemet :P Üdv: Feri
A honlapon van néhány kép a harkányi rendezvényről. Sajna lemerült a gépem, ezért van csak ilyen kevés. Ok: jo meg az akku, majd veszek elemet, majd veszek elemet, ... nyilvan ismeros mindenkinek a helyzet. A találkozó klassz volt, én nagyon jól éreztem magam. Szerintem - a PSA és COCH topichonlapokon Bogácsról megjelent fényképek és pársoros beírások alapján - a két rendezvény sokban különbözött. Másrészről viszont biztos vagyok benne, hogy mindkét helyszínen nagyon jól érezték magukat a résztvevők. A hosszabb beszámoló még készül, pár nap múlva az is ott lesz a honlapon.
Köszi, köszi! :) Amúgy már nincs gond. Javulok. Jót tesz ez az egy hét kényszerszabi. De ezt most hadjuk. Inkább arról kéne nyilatkozniuk uraim, hogy milyen volt a bogyácsi találkozó? Jöhet mindenféle élménybeszámoló, de ha képeket tesztek föl akkor sem fogok megsértődni. :) Remélem láttátok a fejlécen mit reklámoznak. Igen ott fön. Hibrid C4! Tök jó!
Nem gondolod, hogy hiba erőltetni a két ketrekezést? Még mi GS/A rajongók is max hárommal szoktunk járni ... :) Jobbulást neked, és az OFF bringának is.
Új hozzászólás: Császtok! Nagyon sajnálom, hogy nem mehettem bogácsra. Meg is kaptam az égtől érte a magamét. Hétfőn esem egy akkorát az új bicsiklimmel, hogy kedden alig bírtam megfogni egy csavarhúzót. az hogy használni alig bírtam az már egy másik dolog. Úgy érztem négy térdkalácsom van, és nincs kézfejem. Aztán szerdán azt hittem porclevállásom van és elmentem megröntgeneztetni, nem tört el csak be van vizesedve vagy valami ilyesmi. Nagyon hülye és kellemetlen érzés, olyan mintha egy vízhólyag lenne a térdemnél. Majd küldök képet a kecsóról. :) PEACE! <<
Ne csak annak nézzen ki, legyen is eredeti! A muzeális minősítésnek ez a fő filozófiája.
Az adja a rangját a dolognak pontosan, hogy időt, fáradságot (és pénzt) nem kímélve olyan módon állítasz helyre egy autót, hogy az minél inkább hasonlítson arra az állapotra, ahogy a szerelőszalagról anno legördült.
Ez a dolog nem arról szól, vagy nem arról kéne hogy szóljon, hogy ilyen-olyan trükkökkel át lehet-e verni egy minősítési bizottságot ... nyilván előfordulhat, hogy igen ...
Én azt tapasztaltam, hogy a bizottság észreveszi az értéket a bemutatott darabban. A minősítési jegyzőkönyv meg azért is jó, mert egyfajta vélemény arról, hogy egy független szemlélő szerint hol lehet tökéletesíteni még a dolgot.
Az eredménnyel egyébként lehet egyetérteni és nem egyetérteni. Utóbbit olyannyira, hogy ha felmerül egy esetleges elutasítás kapcsán a biztos elfogultsága, akkor külön díj befizetése nélkül lehet egy második független vizsgálatot is kérni (egy másik bizottság végzi ezt). Az ő döntésük azonban már mindkét félre kötelező érvényű.
Ami a szegedi vizsgáztatási gyakorlatból számomra "lejött":
1. a vizsgáztatók jóindulatúak, örömmel látják a szépen megőrzött eredeti állapotú, vagy restaurált 30 feletti autókat.
2. fontos tehát az esztétikai megjelenés.
3. az autónak működőképesnek kell lennie.
4. az autóban nem lehetnek bele nem tartozó alkatrészek.
- nem kell okvetlenül minden eredeti (30-éves) legyen, hiszen természetesen sok
minden van amit meghatározott karbantartási rend szerint cserélni kell,
másrészt az idő múltával egyszerűen tönkremegy (pl. elrohad). A cseredarab jó
ha gyári. Ha ilyen nincs már, akkor eredeti recept szerint utángyártott is
megteszi. Kevesebb pontot kap ezért a jármű, de ez nem fenyegeti a minősítés
megszerzését.
- ezen eszmefuttatás alapján biztosan nem menne át egy ilyen vizsgán pl. az
alábbi diesel GS. (és erős a gyanúm, hogy Feri vakmerő BX lámpás
"thrillerképei" sem jönnének be túlságosan nekik ... :) )
5. jó ha van minél több olyan dokumentációd, amivel be tudod mutatni (szándékosan nem a bizonyítani szót használtam!) hogy az autód jelen formájában eredeti vagy az eredetinek megfelelően restaurált. Minél gazdagabb ez az adatbázisod és minél több eredeti doksija van meg a kocsinak (szervizkönyv, számla az első vásárlásról, stb.) annál jobb. Ezek nem követelmények, de nagy segítséget jelentenek a vizsgán. Nem ismerhet ui. minden vizsgáztató minden egyes autótípust és annak minden változatát. E dokumentációkból éppen ezért ő is tanul minden vizsgán.
Nem biztos. Megadják a veterán vizsgát ha nem túl drasztikus az átalakítás (mot csere, kabriósítás mondjuk amilyen nem létezett stb) csak nem lesz mondjuk "A" minősítésű veterán hanem csak "C" vagy valami ilyesmi. Ma megnéztük a moziba az Üvegtigris 2-t! Nagyon jó! Meg a mozijegypénztáros csaj! :)) És mikor jöttünk ki láttak a parkolóban elsuhanni egy ami 8-ast! :)