A dohány otthoni termesztéséről, szárításáról, fermentálásáról (ez eddig még legális) való tapasztalatok információk megosztása céljából hoztam létre a topicot.
Nemrég szereztem be a helyi piacról 3 tő ''Rózsa" dohányt (gondolom szegedi rózsa a fajtája).
Növénytermesztésben szerencsére van némi tapasztalatom, leginkább a szárítás fermentálás érdekelne, ha valakinek van vele tapasztalata, az ne tartsa magába.
Még olyan kérdések vetődtek fel bennem a böngészés után hogy: Az oriental tipusú dohányok vajon fólia alatt sem adnának megfelelő minőséget?
Milyen hatással lenne nem oriental dohányra (pl. rózsa) a napon való szárítás?
Az éretlen dohánylevél füstje miben más/roszab mint az érett?
Tudtommal a dohány termesztése teljesen legális, amint dohányzásra alkalmassá válik (vágott dohány) onnantól illegális a dolog. Ha rosszul tudom bárki jelezze nyugodtan.
Amit találtam az interneten forrást elolvastam a termesztéssel és feldolgozással kapcsolatban (magyar nyelven), viszont fórumot ahol gyakorlati dolgok megosztása történik nem, ezért nyitottam a topicot.