Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2023.11.15 0 0 172

Megszoktuk, hogy évek óta Pomázon szedjük a téli almát. Finom. De megfogadom a tanácsodat legközelebbre.

Hogy a témánál maradjunk. A farkasréti temető végében nyílt egy La Piazza, olaszos nevű hely. Sok pizzával tésztával. Többször próbáltuk, és minden esetben finom volt. Most vasárnap is arra kanyarodtunk, lévén, hogy a közelben lakunk. Férj egy márton napi libacombot kért( nem kellet volna), ami nem volt megsütve, inkább párolva, én egy fish and chipset, amit itt már máskor is ettem. A mostani kajám- ellentétben az eddigiekkel- mirelit hasábkrumplin 8 kocka agyon égetett halkocka langyosan. 2 pohár sör, egy kis ásányvíz és 1 dl vörösbor( összesen 15 ezer Ft. Most hosszú ideig nem megyünk.

Előzmény: homerx (167)
Durian Mochi Creative Commons License 2023.10.13 0 0 171

Veszprémben ugyanilyen szar a Horváth-kert. Ennek ellenére régóta működik és népszerű. Ha egyszer valakiknek ez kell!

Előzmény: specialist (170)
specialist Creative Commons License 2023.10.10 0 0 170

én azt gondolom, hogy a "nagy adagokra" koncentráló helyek azért teszik ezt, mert más hozzáadott értéket nem tudnak kínálni. de hogy 2023-ban az legyen egy hely USP-je, hogy többszemélyes 99%-ban panírozott, ötlettelen ételekkel megrakott fatálakat (apropó mindent fatálon hoznak, ami hogy mondjam, nem biztos, hogy annyira eröltetni kellene)  kínál, nos, ott nem kicsit szállt el az idő.

 

de ez még nem is biztos, hogy akkor baj kellene hogy legyen, ha azoknak az ételeknek a minősége elfogadható lenne, de hogy egy vadragu levest, aminek zöld (!) színe van, korábbi tejfölözéstől apró pöttyökkel, az ezerszeri újraforralástól már sósan, pontosan 3 db (!) körömnyi húsdarabbal, hogy az a brassói egy mirelit krumplira ráöntött bizonytalan eredetű szósz volt észrevehetelen, kb. 4 dkg-nyi miniatűr húscafatokkal, nélkülözve a fokhagymát majorannát, az már konkrétan felháborító.

 

egy alap kérdést szoktam magamnak feltenni, ha az adott konyha teljesítményét értékelem: tudnék én saját magam ennél jobbat csinálni? nos ebben az esetben nem hogy sokkal jobbat tudnék csinálni, hanem a kérdés megválaszolása olyan lenne, mint a nullával való osztás, mivel ez a teljesítmény konkrétan értelmezhetetlen volt.

 

Előzmény: homerx (169)
homerx Creative Commons License 2023.10.10 0 0 169

erdekes, megoszto ez a harmaskonyv. regen sokat jartunk oda, leven itt van a kozelben. nem tudok velemenyt mondani az aktualid allapotokrol, leven legalabb 10 eve nem voltam. azt tudom, hogy akkoriban nagy adagokkal dolgoztak, ami nem feltetlen elony, de egy leves-masodik kombo az ugy beugrott, hogy desszertet mar nem kivantal. ha mar a kornyekrol szeretnel ajanlatot, akkor a banki tengerszem az, ami szerintem egy teljesen jo konyha.

Előzmény: specialist (168)
specialist Creative Commons License 2023.10.09 0 0 168

Hármaskönyv fogadó Alsópetény. 

 

Kizárólag, ha farkaséhes vagy és nincs más lehetőséged. Életem legrosszab vadragu levese, és brassói aprópecsenyéje. 

homerx Creative Commons License 2023.10.08 0 0 167

de miert jartok ilyen szhhar helyekre? almat a duna tuloldalan is lehet szedni ugy saccperkb nograd magassagaban diosjeno fele menet (sok fajtat termelnek, arulnak), cserebe qrvajot lehet enni bankon a tengerszem fogadoban. csak ajanlani tudom.

Előzmény: szkati (166)
szkati Creative Commons License 2023.10.06 0 0 166

Látom, hogy itt stabil tag lettem. Sajnos:))

Pár éven keresztül nagyon dicsértük a Leányfalu határában lévő Útonálló éttermet. Ma, amikor Pomázon almát szedtünk, hát betértünk egy könnyű ebédre.

Kérem szépen, én ilyen szart már régen ettem. A húslevesem egy átlátszó lötty, a legolcsóbb tésztával és langyosan. A borzaska nevű kajám egy agyonklopfolt, vékony hússzelet párisi bundában, leöntve tejföllel és sajttal mindenféle fűszer nélkül. Leginkább a borzaskára olyan jellemző fokhagyma hiányzott, meg minden. A köret petrezselymes burgonya, ahol egyes darabok nem főttek meg, az uborkasaláta  meg halálra cukrozott.

A férjem velővel töltött gombájától még a legedzettebb gyomrúak is azonnal epebajt kapnának mert langyos, és baromi zsíros volt. A mellé kért főtt rizs meg kevés. Én egy ásványvizet ittam, férj egy pohár sört. Az egész több mint 13 ezer. És persze arra gondoltam, hogy otthon, a hűtőben lett volna mindkettőnknek általam főzött csülkös bableves. De aki türelmetlen, hát így jár.

Csokis Creative Commons License 2023.05.15 0 0 165

Igazi "szódával elmegy" kategória? Négy ember, egy pakli kártya, és sok fröccs? :-)

Előzmény: szkati (164)
szkati Creative Commons License 2023.05.14 0 0 164

Úgy látszik, hogy csak nekem vannak rossz tapasztalataim:))

Budaőrs, Fenyő, ami korábban tényleg kedvenc volt, aztán évekre kiesett a kegyeinkből. Most hallottuk ismerősöktől, hogy megint jó. Tényleg jó, finomak az ételek, de hát fél 1 re mentünk, és a a kajáinkat majdnem 3 órakor kaptuk meg. Ezek szerint a konyha kicsi. Aki nem akar két órát várni egy főételre, az ne menjen ide annak ellenére, hogy hangulatos, kedves hely, és ha kaját is kapsz, akkor jóis. Mi mindenesetre hétvégén mégegyszer nem megyünk.

szkati Creative Commons License 2022.04.23 0 0 160

Nemrég rossz helyen panaszoltam el, hogy a budakeszi Tom Yun étteremben mennyire rosszat ettünk. Se a szakács, se a személyzet többi része valószínűleg sose járt Thaiföldön, ami nem is lenne baj, de vannak thai szakácskönyek, meg itt élő szakácsok, amikből és akiktől lehetne tanulni. Én ilyen szar tom ka levest életemben sehol sem ette. A felszolgálás pocsék, a limonádék melegek jégkocka nélkül, és a rendelt kaják egyike sem hasonlított semmiféle thai kajára. Ja és az ételekre másfél órát vártunk. Gondoltam, hogy elbeszélgetnék a szakáccsal, esetleg adnék ötleteket, de a családom lebeszélt:))

nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 159
szkati Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158

Éveken, sőt mondhatni évtizedeken keresztül használtuk legnagyobb megelégedésünkre a Fenyő nevű műintézményt Budaőrsön, szinte Budaőrs és Buda határában. Ha csak egy kicsit sem volt kedvem nagy melegben főzni, hát leugrottunk egy tál kajára. Nagy kulináris élvezetet nem nyújtott, viszont becsületesen hozta a házi konyha színtjét, és mi nem is vártunk tőle mást.

Hosszabb nyaralás után hazatérve szinte evidens volt a mai ebéd színhelye, a Fenyő.

Már a felszolgáló hölgyre is vártunk vagy 15 percet, aztán felvette az italrendelést, és újabb 20 perc következett, mire az ásványvizeink megjelentek. Az ételrendelés leadáa után egy fél órával elmentem körülnézni, hogy mi is történik itt valójában. A felszolgáló hölgy az egyik félreeső asztalnál süteményezett. Mondtam, hogy mi is éhesek lennénk, és már háromnegyed órája várjuk a levest. Beszólt a konyhába, ahonnan visszakiabált valaki, hogy most teszi fel a leveseket melegedni. Mondtam, hogy időre el kell mennünk, úgyhogy örülnénk, ha a többit kicsit megsürgetné.

A levesek olyan tűzforrón érkeztek, hogy 10 percig csak néztük őket. A három különféle leves színe hihetetlenül megegyezett( tárkonyos vadragú, milánóis leves, húsleves májombóccaL) és mondhatni, hogy átlag alatti ízű volt mind.

A férjnek csülkös sztrapacska, fiúgyermeknek egy nagyon ványadt cigánypecsenye, nekem egy velővel töltött sertésborda petrezselymes krumplival volt a következő.

 

Férj sztrapacskája egy agyonfőzött valami, fiú gyermek cigánypecsenyéjén semmi sem volt, még fokhagyma sem, az én töltött karajon mellé felszolgált petrezelymes krumpli meg kőkemény volt.

3 csésze leves, 3 főétel, 2 uborkasaláta, 2 ásványvíz, 1 pohár sör= 9600.- Ft, na mweg a bosszúság.

Úgyhogy úgy néz ki, hogy a családunk számára eme hely jelenleg nem látogatható hategóriába minősűl át. Nagyon sajnálom!

 

 

Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.20 0 0 157

A '67-esben valóban a rántott hús a tuti.

Előzmény: tutuuka (142)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.20 0 0 156

Ugye te nem én vagyok ?...:}}}

 

tuutuu

tuutu

most Utolsó Muhi kán

Előzmény: tutuuka (140)
szkati Creative Commons License 2017.03.19 0 0 155

Walter vendéglő- Perbál

 

Búcsúztattuk a lányunkat, aki a héten a barátjával Skóciába teszi át a székhelyét. Sok szerencsét kívánva akartunk egy ünnepélyes ebédet, úgyhogy kimentünk Perbálra a Walter vendéglőbe.

 

Már úgy kezdődött a dolog, hogy a vendéglő gyakorlatilag félig üres volt 1 órakor, délben. Ennek ellenére a rendeléstől számítva jócskán eltelt az idő, mire az italjainkat megkaptunk. Az ételeket is megrendeltük nagyon gyorsan. A kis kínáló falatka zsír kenyérrel újabb 25 perc után érkezett, amikoris kis családomnak már kezdtek vérben forogni a szemei. A levesem és az előételek pontosan 35 perccel azután érkeztek, mint ahogy megrendeltük. Ennek ellenére a leves langyos volt.

Mit ettünk:

Vadragú leves tárkonyhabbal. Hát kérem szépen jó neve van, de ez egy gulyásleves  annak ellenére, hogy volt hab a tetején. Nem jó, nem rossz, semmi különös.

Vizibivaly tatárbifsztek. Egy nagyon paradicsomos valami, ami aztán a tatár bifsztekre még véletlenül se hasonlított.

Kacsamáj hab. Jól nézett ki, de semmi fűszer nem volt benne.

 

Főételek:

Hárman ettünk mangalica cigánypecsenye újraértelmezett változatát, a negyedikünk pedig vörösboros marhanyakat. Semmi extra, viszont sszépek a tányérok.

Desszertként zöldtea musszt, somlói galuskát, és sajttálat ettünk, amik közül egyik sem hagyott bennünk mély nyomokat. Talán a legjobb, a sajttálon lévő szilvalekvár volt.

+ 4 dl bor,  6 dl-es szóda, +1 limonádé=35800 Ft + 12%(4296 Ft) szervízdíj

Összesen 40 000Ft.

 

Soha nem sajnálom a pénzt  ünnepi alkalomkor, pláne nem, ha jót kapok érte. Ez nem volt az!

Mazsola0070 Creative Commons License 2017.03.01 -2 0 154

A cikk elején ott figyel, hogy "PR CIKK"...:)

 

De meglepő (illetve az általad írtakra figyelemmel nem is az), hogy a PR cikk kommentjeit végigolvasva, az összes negatív. Azért egy-két ujjongó komment mindig szokott lenni, ha más nem, beír néhány rokon vagy barát.  

Előzmény: negyesi_pal (152)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.03.01 0 0 153

Hm, kb. 1 percen belül olvastam két negatív kritikát a helyről. Kár, ki szerettem volna próbálni hazautazván.

 

Ezt viszont a Fricska Facebook- oldalán találtam: Mede Ádám, a Costes Downtown Michelin-csillagos étteremből érkezik a hamarosan újra nyíló Fricska konyhafőnöki posztjára.

Úgyhogy lesz mit kipróbálni mégis :)

Előzmény: negyesi_pal (152)
negyesi_pal Creative Commons License 2017.03.01 0 0 152

Ebbe csúnyán belefutottam. Közzéteszem, hogy más ne kövesse el ezt a hibát:

"Igazi olasz étterem költözött a város szívébe " - ez a cikk jelent meg a vehir.hu veszprémi portálon pár napja. Adtunk egy esélyt. Most már tudom mi történt: ez a Domenico Costentino nevű fazon valamiért Noszlopról Veszprémbe költözött, s itt akarja megmérgezni az embereket :( Valami tescos tömbsajtot szór a cucc tetejére, gomba helyett gombakonzerv, fura ízű tészta stb. Feleségemnek volt igaza, aki amikor beléptünk ki akart fordulni :( :( Kerüljétek el messzire a Tavola Caldát.

 

Elmentünk a Betyár Street Food pavilonjához, s egy hamburgerrel lenyugtattuk háborgó idegeinket:)

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.01.08 0 1 151

Vadász, vadász...

Előzmény: Veo1 (150)
Veo1 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 150

Sziasztok!

Ha már az a post neve, hogy Hová ne? Akkor én is tennék egy javaslatot: Hungária étterem Hévíz, Széchenyi u. 17.

web:http://www.hungariaetterem.eoldal.hu/

Előzmény:

Ennél az étteremnél van kiszállítás, amit mi relatíve sűrűn igénybe is vettünk. Az elején nem volt semmi gond. Ár-érték arányában teljesen korrekt volt. DE.... Egyre hosszabbak lettek a kiszállítási idők (értsd min 1-1.5 óra), majd rendszeresen nem azt hozták ki amit rendeltünk vagy eléggé oda volt égetve/kérdéses alapanyag volt benne. (haj, érezhetően nem rendesen átfőzött zöldség, hús). Éhesek voltunk, sokat vártunk nem volt kedvünk ezen veszekedni. Majd a sokadik ilyen eset után a pizzafutárnak mondtam, hogy fizetés előtt szeretném megnézni, mert rendszeresen nem jót hoznak ki. Teljesen ki volt akadva, hogy ilyen náluk nincs. Mondtam de és megnézem..... Onnantól kezdve lassan, de általában azt hozták amit akartunk és ahogy az étlapon szerepelt (általában...).

Viszont a pohár most telt be, miután több mint két órát vártunk a 4 pizzára és csak azután kegyeskedtek kihozni, miután betelefonáltam. A hölgy aki felvette a telefont mondta, hogy most a menük kiszállítása van, de hamarosan viszik. Mondtam, hogy a 10 percen belül ideér, akkor még átveszem. Mondta ok. Valami lótifuti befutott 15 perccel később. Át akartam venni, de amikor fizettem volna a 3990 forintot egy 5000-ressel, akkor mondta a srác, hogy nem tud visszaadni. Mondtam jó, akkor most már tényleg nem veszem át. (Szerintem teljesen jogosan, ha már több mint két órát vártam és le akar venni még egy 1000res borravalóval....) Akkor meg elkezdett üvöltözni, hogy mekkora sóher Ge*i vagyok, meg menjek a Ku*va anyámba és hogy legközelebb nehogy merjek innen rendelni.

Ezután felhívtam az éttermet, hogy panaszt tegyek. Az a pizzafutár vette fel a telefont, aki általában ki szokta hozni. A legnagyobb meglepetésemre még én voltam a hibás, hogy én értettem mindent félre. (jobban mondva a barátnőm, mert ő rendelt.) Ha ez így is van, akkor sem gondolnám, hogy egy étterem aki a vendégekből él, megengedheti ezt a stílust és még annyi sem volt bennük,hogy annyit mondjon: elnézést..... Csak hajtogatta, hogy nem ezt beszéltük meg telefonon, amit azzal zárt le, hogy akkor ő most mit csináljon...visszavigye.... Mondtam, hogy köszönöm nem, inkább többet innen nem rendelek.

Rendelés ideje: 11:15-20,

"Tortúra" vége és két törzsvendég elvesztésének ideje: 13:47

Végső gondolatok: Én úgy tudom, hogy a vendégnek mindig igaza van, bár ebben nem hiszek és hülyeségnek tartom, de ha annyit mondtak volna, hogy "elnézést a félreértéséért és azonnal intézkedünk" (mint minden normális helyen), akkor nem lett volna semmi gond. Megköszöntem volna a tájékoztatást, a pizzafutár megkapta volna (mindennek ellenére) a 10% borravalót és mindenki jól járt volna. Ezek után én senkinek nem ajánlom ezt az éttermet! 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.10.13 0 0 149

Az országos bajnok barista tulaj mamája készíti a sütiket :)

Előzmény: Hepci (148)
Hepci Creative Commons License 2016.10.13 0 0 148

Köszönöm a tippet, próbálom megjegyezni! Remélem, ott is van jó süti...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (147)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.10.11 0 0 147

Ja, azt hittem, a süti a fontos :) Kávézni Veszprémben a Tizen1 Kávézóba térj be :)

Előzmény: Hepci (146)
Hepci Creative Commons License 2016.10.11 0 0 146

Hát, igen, de az Udvarház mint "kávézó" azért kevésbé vonzó.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (144)
jetti1 Creative Commons License 2016.10.10 0 0 145

Az elmúlt hónapban két durván negatív élmény ért vidéki éttermekben.

Mindkét helyen az ehetetlenség határát súrolták a megrendelt fogások.

 

Érd-Poirot Pub. http://www.poirotpub.hu/

 

Sátoraljaújhely-Smaragdvölgy pihenőpark étterme. http://www.smaragdvolgy.hu/

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.10.10 0 0 144

Legközelebb ha arra jársz, inkább Bándra az Udvarházba térj be egy kapros-túrós pitére. Sokkal jobban jársz.

Előzmény: Hepci (143)
Hepci Creative Commons License 2016.10.10 0 0 143

Apicius étterem & kávéház, Herendi Porcelánmanufaktúra:

 

http://gasztrojazz.blogspot.hu/2016/10/apicius-egy-uticellal-kevesebb.html

tutuuka Creative Commons License 2016.02.21 0 0 142

Na jó, visszavonom, hiszen nem ettem végig az étlapot, pláne most a séf 3. lett a Bocuse d'Or hazai versenyén...

 

Azt akartam írni, azzal tutira lehet menni, elnézést a rossz fogalmazásért...

Előzmény: tutuuka (140)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.14 0 0 141

Nem mondanám, hogy a bélszínt nem lehet elbaltázni...

Előzmény: Alpári Gnác (131)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.14 0 0 140

 67-esben csak rántotthúst szabad enni...

 

 

 

 

Előzmény: szkati (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!