nagyberény Creative Commons License 2010.02.07 0 0 6985
Sok szempont alapján választottam ki a 3 fajtát, de a metszésmódot kihagytam. Érési idejük közel van, hogy együtt lehessen szüretelni, mert a jó Bálintgazda szerint ilyen kis mennyiséggel (saját fogyasztás) érdemes és érdekes vegyes, igazi házibort készíteni. Mivel a fehért borokat jobban kedveljük, nem telepítettem kékeket. Tehát legyen jó magas cukor (Zenit), ütős (Szürkebarát) és kissé muskotályos (Ottonel m.), de a savak ne domináljanak. A biztos érés miatt inkább a korai fajtákat preferáltam, hogy ne október végéig kelljen várni, amikor esetleg az időjárás tönkreteszi az egész termést. Csak miután végignyálaztam a topicot, merült fel a metszésmód kérdése, mert mintha valaki említette volna, hogy az Ottonel a szálvesszős metszéssel érzi jobban magát. Na de a másik kettő?
Előzmény: Ali-bá (6984)