leddy Creative Commons License 2008.01.03 0 0 5257
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni kisfiam etetésével kapcsolatban. Két nagy gondom van, mindegyik megoldható, csak még nem tudom, hogy és egyáltalán zavartassam-e magam miattuk, vagy majd kinövi állapot :)
Előéletünk: Tomi 1 év 2 hónapos, 1 éves koráig szopizott még, azóta reggelre joghurtot evett, délben pürésített gyümölcsöt, 4 körül egy üveg főzeléket 190-220 g, este tejpép. Pár napja kijött a 7. és 8. foga.

1. bajom: nem hajlandó semmit megenni, ami pépes, csak a szilárdat, abból is csak amit meg tud fogni, a kanállal próbálkozik, de kézzel jobban tetszik neki a dolog. Ergó mi a fenét adjak az eddigi kajái helyett? ja, napközben elfogyott azért pár háztartási keksz, egy egész zsömi tépegetve neki, kenyérhéjak, egyebek.
Reggel próbáljuk a kenyér valamivel kenve, felkockázva és egye egyedül verziót, de nem túl tápláló mennyiséget eszik csak meg belőle. Délben kapott eddig tésztát, husit, virslit. Jelenleg több ötletünk nem volt. De majd főzök krumplit, hátha tetszik neki.
A konzerv főzeléket már rizzsel keverve se eszi meg, a tésztával kevert valahogy még lement...
Egyéb ötlet?

2. bajom, hogy egy ideje csak úgy hajlandó enni, ha közben valamivel matat a kezében és nem a kajára figyel, így reflexből nyitja a száját. Ha még tele van, vagy épp észrevette, hogy etetik, akkor gyorsan rázza a fejét és kapálódzik, hogy tuti rám menjen minden a kanálból a szája helyett. De már a régi dolgok se kellenek neki, mindig valami teljesen újat kell adni és akkor nyerek két kanálnyi időt... most, hogy szilárdat egyedül eszik ez a játék nincs szerencsére, de mivel még nincs sok verzióm szilárd kajára, próbálom fenti játékkal a kanálmegállítós keménységűre kevert pépeket sunyiban adagolni... jó móka, alig várom az etetéseket :D

Szóval kérek gyors segítséget ha lehet. :)
Azt is kérdezném, hogy kb. hány g-ot kéne megennie egy ekkora gyereknek? Tejet milyen formában adjak neki? (tejbegrízt se eszi...) (mellékesen van már egy 3 évesem, de régen volt ekkora és teljesen máshogy viselkedett, ezért vagyok tanácstalan...)

Köszönöm!
Leddy