Anzika Creative Commons License 2003.07.15 0 0 29
Azért arra figyelni kell, hogy a kutya ne kapjon egy zsák csontot, mert nem szabad neki egyszerre sokat adni. Ha nem csak rágni tudja, hanem meg is tudja enni, akkor csak egy keveset szabad neki adni, mert megszakad a kakilásban és bélelzáródása is lehet. Csak mértékkel a csontot és nem lesz fogköves a foga, meg a kutya is szereti.
A kutyát nem mint haszonállatot tartjuk. Nem az a cél, hogy hogy 6 hónap alatt elérje a vágási súlyt. A kutya és az ember között jó esetben nagyon szoros kötelék alakul ki. Miért ne adhatnánk neki olyan ételt is amit szeret. Az tény, ha egyszer megszokja, később nehéz neki mást adni. Irtad, most sem jó evő. A tápot mindig hozzá lehet keverni a jobb falatokhoz. Az tény, táppal való etetés nagyon kényelmes.
A csak tápot evő kutyák emésztési problémákkal küzdenek, már nagyon fiatalon. Ha újítanak a tápon, minden bajuk van tőle. Lakásban tartott kutyánál ez pláne kellemetlen. Én magam többé soha nem fogom csak táppal etetni a kutyámat. A régebbi kutyám a másik véglet volt, csak marhahúst evett, de avval nem volt ennyi gondom, mint a mostanival.
Előzmény: szalka (28)