Keresés

Részletes keresés

sere Creative Commons License 2003.08.01 0 0 44
A múlt héten kezdte a tüzelést, azóta nem volt fiútársaságban. Remélem, nem vemhes.

A téli tüzelése után álterhes volt, akkor kezdődött a szőrhullás. Nyáron már kezdtünk, örülni, hogy vége, erre megint elkezdte :(((

Előzmény: szalka (40)
Doci20 Creative Commons License 2003.08.01 0 0 43
Eleinte én is erre gondoltam, ezzel nyugtattam magam, de mikor legutóbb láttam, ledöbbentem mennyire hullik.
Nekünk is van kutyánk, ő is vedlik rendesen, de ha szüleimé úgy megy el a dohányzóasztal mellett, amin terítő van, hogy hozzáér a terítőhöz, az olyan lesz, mintha egyenletesen bevonták volna kutyaszőrrel. Ez azért nem normális szerintem!
Augusztus elején esedékes neki az éves oltás, szóval mennek dokihoz, remélem lesz valami ötlete!

Erről jut eszembe egy másik kérdés:
Ugyanennek a kutyának tavaly a költözésben eltűnt az oltási könyve. A rendelő, ahová jártak, megszűnt, így ott se tudnak utána érdeklődni annak, hogy tavaly megkapta e az oltást. Az egyikőjük úgy emlékszik, hogy igen, a másik úgy, hogy pont a költözés miatt, halogatva volt, és végül nem vitték el. A biléta sajnos nem mérvadó, mert azt a nagy játszópajtása 1-2 hét alatt eltöri a nyakörvén és eltűnik. Eddig minden évben így volt. :)
Mi van ha nem kapott tavaly oltást? Akkor az emlékeztető kombinált nem ér semmit és újra kell kezdeni, mint a kölyök kutyánál?

Előzmény: zsuzsa (42)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.01 0 0 42
Nem lehet a meleg miatt ?
Nyáron a hajunk is jobban hullik.
Előzmény: Doci20 (41)
Doci20 Creative Commons License 2003.08.01 0 0 41
Ez a krónikus szőrhullás engem is nagyon foglakoztat.

Van szüleimnek egy 4és1/2 éves spániel-vizsla keverékük, akinél ugyanezt tapasztaltuk. Ömlik róla a szőr. Mindig erősen vedlett, de ilyet még nem láttam.
Nála vemhesség esete kizárva, lévén kan kutyáról van szó. Mostanában nem is usztatták.
Eddig fele fele arányban kapott száraztápot meg főtt húst. Most a házi kosztról átálltak a Pedigree dobozos konzervére, azzal keverik a szárazat, de nem változott. Annyi történt, hogy gondolom amiatt, hogy ez nem olyan zsíros, fogyott a kutyus. Nem sokat, de én, aki ritkábban látom, észre vettem.
Sebeket, foltokat, az átlagosnál több vakarózást nem vettünk észre, de a mindennapos kefélés ellenére ömlik le róla a szőr.
Hogy ez mi lehet?!

Előzmény: sere (34)
szalka Creative Commons License 2003.08.01 0 0 40
Tuti nem lett vemhes?
Nehany kutyat nagyion meg tud viselni szorhullasilag a vemhessek es a szopatatas. Egy ismeros toller tenyesztonel teljesen ledobbentem a aktualis alom anyukajanak mennyire nem volt szore. Alapvetoen a toller egy hosszuszoru kutya mint egy golden es dubla reteg szore van a hosszu felso meg egy nagyon tomott vizhatlan rovid alsoreteg. Ennek a kutyanak szinte nem volt meg a felso reteg szore, szinte teljesen labi rovidsegu szore volt. A tenyeszto azt mondta ez tobbnyire adottsag, hogy a hormonalis valtozasokra hogy reagal a szore az egyes egyedeknek. Azt mondta, hogy annak a kutyanak az elozo alomjanal is ugyanez volt a helyzet elkezdett a vemhesseg idejen hullani csomokban a szore es mire megszulettek a kicsit ez maradt belole, de mikor szopast abbahagytak azt mondta dusabbra nott vissza mint elotte volt. De pl a masik szukajan szinte eszre se lehetett venni ilyen iranyu valtozast.
Sot mint 3 gyerek anyja azt is mondta, hogy ez embereknel is elofordul neha. Neki is hullott a haja csomokban mikor terhes volt, aztan most itt van vagy 50 eves es sok fiatal megirigyelhetni milyen dus es eros haja van:-))
Előzmény: sere (39)
sere Creative Commons License 2003.08.01 0 0 39
Néha vakarja magát, de sehol nincs rajta seb, vagy folt. Szépen egyenletesen mindenhonnan jön a szőre.

A kutyus egyébként októberben lesz két éves, szuka, most épp tüzel (lehet, hogy ezért?)

A RC-t pedig ő is utálja....

Előzmény: Wet RinR (36)
szalka Creative Commons License 2003.07.31 0 0 38
Otletem nekem sincs hogy miert, de az en kiskutyam is rosszul viseli a hazikosztot, viszont nagyon szereti(marcsak szeretne) enni. Es szinten hiaba a jo minosegu kutyatap csak akkor eszi ha nagyon ehes.
De vegulis kutya es tudom bagoly mondja verebnek(mert jomagam nagyon is haspok vagyok), de nem azert kene ennunk hogy finom legyen hanem mert a szervezetunknek szuksege van ra. Es ha nem igazan ehes a kutya minek enne?
Tudom a kutya nem gyerek de leginkabb szvsz ahhoz hasonlit a dolog, hogy ha egy kisgyereknek adsz barmikor (akkor is ha nem ehes)a kedvenc fagyit/csokit cukrot az be fogja habzsolni, aztan persze jo beteg lesz tole( vagy ha nem is lesz beteg akkor se az az egeszseges hosszutavon) es igazabol nem jo neki. Mig pl a spenotot ami egeszseges jo neki csak akkor fogja megenni amikor ehes. Es vegul az eves errol kell szolnia. Emiatt en nem is kiserletezem tobbet azt eszi ami az egeszsegenek jo es annyit amennyit kivan, ugyanis a termeszet jol van kitalalva, ha szuksege van a kajara ugyis meg fogja enni. Ha meg csak azert enne, mert jaj de jo ize/szaga akkor igazabol a szervezetenek nincs ra szuksege.
Előzmény: zsuzsa (37)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.30 0 0 37
Itt van a kutyáimnak a royal canin táp, amit jól kiéheztetetten undorral megesznek. Amit imádnak, az a nekik főzött házikaja, viszont akárhogy kisérletezem, kisebb-nagyobb hasmenésük lesz tőle. Pedig nincs benne csirke, nincs benne füszer, só, füstölt stb. Csak hús, zöldség, rizs 30-30% arányban. Sajnálom szegényeket, mert nagyon utálják a tápot de tényleg nem tudom miért hajtja meg őket a főztöm.

Van ötletetek, hogy miért ?

Előzmény: szalka (30)
Wet RinR Creative Commons License 2003.07.30 0 0 36
Vakarózik is? Sebek, horzsolások, piros foltok nincsenek a bőrén? Van olyan része a testnek, ahol jobban hullik (kopaszodik)? Kora, neme, Hirtelen csak ennyi kérdés jutott az eszembe... Zs
Előzmény: sere (34)
Zemanek Creative Commons License 2003.07.30 0 0 35
Kan vagy szuka?
Lehet, hogy valamelyik, helyen ahol úsztattátok valami olyan került a vízbe aminek nem kellet volna, és emiatt hullik a kutyusod szőre.
Előzmény: sere (34)
sere Creative Commons License 2003.07.30 0 0 34

Krónikus szőrhullással találkozott már valamelyőtök? Mi okozhatja?

A labradorunk állatorvosi javaslatra élősködők ellen kapott strongholdot, az étrendjét átalakítottuk (most RC-t, tojást, rizst és zöldséget eszik). Mindezek ellenére a szőre iszonyatosan hullik. (fürdetni nem nagyon szoktuk, természetes vízekben viszont sokat úszik)

Teljesen tanácstalan vagyok, lassan olyan lesz a kutya szőre, mint egy vizsláé :((((

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.29 0 0 33
Kedves Szalka!

Írtam neked egy mailt! Működik az itt megadott címed?

Üdv!

Előzmény: szalka (32)
szalka Creative Commons License 2003.07.28 0 0 32
Ha majd lesz idod kifejthetned, mert tenyleg kivancsi vagyok ra.
Egyebkent az en Arturom megadta a valaszt a kutyakaja vs emberkaja ugyre az o eseteben. Tegnap kapott a sultmajbol amit ettunk. Nem sokat egy fel mareknyit aprora vagott majat belekevertem a kajajaba. Eredmeny: ma egesz nap fosott es olyan elesett nem eszik semmit es csak banatosan nez , se setalni se enni semmit nincs kedve.
Pedig sima sult maj volt semmi fuszer csak pici so es kesz. Mikor adtam neki persze majd kibujt aborebol ugy orult neki , de hogy ma milyen allapotban van az nem eri meg azt hogy jobb izu legyen a kajaja.

Előzmény: Anzika (31)
Anzika Creative Commons License 2003.07.15 0 0 31
Azt hiszem nem értjük egymást, de most nincs időm, majd később.
Előzmény: szalka (30)
szalka Creative Commons License 2003.07.15 0 0 30
En pont forditva erzem, ha diszno lenne es a vagasi suly elerese lene a cel akkor minden valoszinuseg szerint valogatas nelkul kapna a maradekot(olyankor mosleknak hijjak falun:-))), igy viszont mert fontos nekem hajlando vagok igen kemeny osszeget belefeccoln a minosegi etkezesebe.
A kutyanak sok mindenre van szuksege huson kivul es hazikaja adasa eseten te nem tudod ( ha csak nem vagy dietikus aki pontosan gramra tudja miben mi ban) a megfelelo aranyokat betartani.
Persze az olcso tescos pedigree es tarsainal valoszinu meg mindig jobb a hazikoszt. De egy jo minosegu kutyatap eseten sokkal egeszsegesebb lesz a kutya. Es nem igaz, hogy a csak tapot evo kutyak emesztesi problemakkal kuzdenek. Eszakamerikaban az emberek sokkal inkabb tappal etetik a kutyakat mint otthon es en itt folyamatosan elamulok hogy milyen hosszueletu kutyakrol hallok nem rtitkan hanam az a normalis.
Meg legegyszerubben a szekleten es egyeb emesztesi arulkodo jeleken (fingas) lehet lemerni a kaja adasat. A kiskutyamamikor csak tap van mindig ugyanolyat szarik es sose fingik, bofog es egyebek. Mig ha kap valamit amit imad mert finom, akkor egybol jon hol a hasmenes(megha csak enyhe is), hol a fingas es egyeb jelek amik errol arulkodnak, hogy ez biza nem jo neki.
Egyszer probald ki a kutyadon, hogy beruhazol egy tenyleg jo minosegu tapba (allatkereskedesbol vagy allatorvostol vett nem a szupermarketben) es azzal eteted egy hetid.

Egyebkent a "zsak" csontot nem kell szo szerint erteni :-))

Előzmény: Anzika (29)
Anzika Creative Commons License 2003.07.15 0 0 29
Azért arra figyelni kell, hogy a kutya ne kapjon egy zsák csontot, mert nem szabad neki egyszerre sokat adni. Ha nem csak rágni tudja, hanem meg is tudja enni, akkor csak egy keveset szabad neki adni, mert megszakad a kakilásban és bélelzáródása is lehet. Csak mértékkel a csontot és nem lesz fogköves a foga, meg a kutya is szereti.
A kutyát nem mint haszonállatot tartjuk. Nem az a cél, hogy hogy 6 hónap alatt elérje a vágási súlyt. A kutya és az ember között jó esetben nagyon szoros kötelék alakul ki. Miért ne adhatnánk neki olyan ételt is amit szeret. Az tény, ha egyszer megszokja, később nehéz neki mást adni. Irtad, most sem jó evő. A tápot mindig hozzá lehet keverni a jobb falatokhoz. Az tény, táppal való etetés nagyon kényelmes.
A csak tápot evő kutyák emésztési problémákkal küzdenek, már nagyon fiatalon. Ha újítanak a tápon, minden bajuk van tőle. Lakásban tartott kutyánál ez pláne kellemetlen. Én magam többé soha nem fogom csak táppal etetni a kutyámat. A régebbi kutyám a másik véglet volt, csak marhahúst evett, de avval nem volt ennyi gondom, mint a mostanival.
Előzmény: szalka (28)
szalka Creative Commons License 2003.07.14 0 0 28
Na most mar ezt is tudom. Szoval amit en tepofognak irtam az a szemfog es amit szemfognak az a metszofog. Es most megszamoltam tenyleg 6-6 van neki is, pontosan jelenleg csak 4-3 az arany:-).
Ennek oromere most kapott egy zsak oldalas csontot, ugyanis tegnap azt sutottunk es nem dobtam ki a csontokat de odaadni se mertem amig voltam biztos hogy azt kaphatja, mert azt tudtam hogy csirkecsontot azt ne szabad. Egyebkent vettunk neki allatereskedesben egy nagy marhalapszarcsontot, de nem szereti ragni mert valami specialisan kezelt es kokemeny. Viszont ezeket az oldalascsontokat imadja (en meg tudok nyugodtan tole internetezni meg tanulni juhhe), raadasul ugye ban rajta kis husika is.
Egyebkent Nova Scotia duck Tolling Retrieverem van - roviden toller(magyarul Kacsavadasz retrievernek hivjak a fajtat).
Kepek talahatoak rola itt
Nekem is nehezemre esik megerteni, de minden kutyaskonyv meg a kutyasuliban is azt mondtak, hogy a valtozatossag az emberi dolog. Az allatok nagyon jol megvannak ugyanazzal a kajaval, amig abban megvan minden szukseges anyag. De ha kiskorban elkezdi vele a valtozatossagot a gazda akkor raszokik es majd kovetli.
Előzmény: Anzika (25)
Anzika Creative Commons License 2003.07.14 0 0 27
Egy sorban van 6. Összesen 12.
Előzmény: Anzika (25)
Anzika Creative Commons License 2003.07.14 0 0 26
Én is leirtam a 4 metszőfogat, de a kutyának 6 db metszőfoga van. Nem figyeltem.
Előzmény: Anzika (25)
Anzika Creative Commons License 2003.07.14 0 0 25
A kutya fogazatát itt megtalálod. Amit tépőfognak hívsz, az metszőfog. A szemfogak között helyezkedik el a 4 metszőfog.
http://www.kutya.hu/?page=kutyak_kullemi_biralata.nml

Kanadában biztosan nagyobb választék van, mint itthon. Érdeklődj kutyás üzletekben. Ha az én kutyámról lenne szó, változatosabban etetném.
Csirkecsontot ne adj neki, mert csöves és szilánkosan törik, kárt tehet a kutyában. Oldalas mehet, de meg kell főzni.
Különben milyen kutyád van?
Minden jót!

Előzmény: szalka (24)
szalka Creative Commons License 2003.07.14 0 0 24
Anzika
Nem nem a metszofogak( az a 4 db tepofog ugye?), azok meg a helyukon vannak, hanem az a 8 db (4 fenn 4 lenn)kicsike elol ami a metszofogak kozott van. Mara megint kiesett egy es megegy nagyon mozog, de olyannyira, hogy mar ferden is all. Kulonben felelmetes milyen gyorsan nonek helyette uj fogak az elso ketto ami kiesett 2 napja mar kint van az
inyebol.
Egyebkent mivel Kanadaban elek, az interspar valaszteka nem segit ki ;-)
De mar akartam kerdezni, hogy pontosan milyenek azo a csontok, amiket lehet adni a kutyanak? Es nyersen vagy fozve/sutve is? Azert mert itt nagyon nincs hentes csak szupermarketek,ahol csak elorecsomagolt foliazott huzok vannak, csontot nem lehet venni. Amegyedul a kovetkezo husarukban van csontos valtozat is: csirkecomb, mell, szarny, marhasteak, es marha v diszno oldalas. Azt tudom hogy csirket nem lehet adni mi van a masik kettoval?
Wet RinR:
Hat dehogy nincs neki jateka it erosen rag es huzgal. Hiszen ez a kiskutya folyamatosan rag es huzgal dolgokat :-)) Amit imad ragni az a szaritott malacful es a szaritott marhapenisz(ez komoly;-)) plusz egyik regi szandalomat ami kidobasra iteltetett nekiadtam hadd ragja.
Előzmény: Anzika (23)
Anzika Creative Commons License 2003.07.14 0 0 23
Most jut eszembe, otthon láttam az öntetet, a feleségem vette az Interspar-ban.
A kölyökkutyának mikor kihullik a tejfoga ,az új fog nagyon gyorsan kinő, azt látod. Középső fogakról írtál, biztos, hogy nem metszőfogakról van szó.
Vegyél valamilyen laposcsontot, pl. lapocka csontot, főzd meg és hadd rágja. A lényeg ne legyen a csont csöves, ill. ne törjön szilánkosan és akkora legyen, hogy a kutya ne tudja egészben bevenni a szájába. Hátha megfullad.
Azért túrót, sajtot stb ehet a tutyi.
Előzmény: szalka (20)
Anzika Creative Commons License 2003.07.14 0 0 22
Szalka gondolom a metszőfogakra gondolt, csak véletlenül szemfogat írt. Nem kell erőltetni a tejfölt, ha nehezen emészti azokat. Öntsd le levessel, vagy valami mással. Lehet kapni valamilyen öntetet, csak hallottam róla, nem tudom mi a neve. Vegyél konzervet is. Te jóizűen ennéd minden nap ugyanazt?
A szemfogát 5 hónapos kora körül fogja váltani.
Előzmény: szalka (20)
Wet RinR Creative Commons License 2003.07.14 0 0 21
Szalka! A fogváltás általában 4-8 hónapos korban zajlik, szóval 15 hetesen nem korai. A furcsa inkább az, hogy a szemfogait váltja le először. Ezek általában az utolsók között cserélődnek le, de mindenképp az elülső metszőfogak után. Nincs valamilyen játéka, amit erősen rág, vagy húzgál? Ez esetleg közrejátszhatott a szemfogak kilazulásában. Az étvágytalanságra viszont nem lehet ok ez, mivel a szemfogait rágásra nem használa a kutya. Valószínűleg a többi tejfog is mozog, ezért nem rág szívesen. Ilyenkor valóban érdemes valamilyen puha, rágás nélkül is lenyelhető ételt adni. Zs
Előzmény: szalka (20)
szalka Creative Commons License 2003.07.13 0 0 20
Nem tudja valaki hogy egy kiskutya mikor kezdi el normalisan cserelni a fogait es az hogy zajlik?
En azt hittem az meg odebb van, de most mar nem tudom. A kiskutyam 15 es fel hetes es tegnap eltunk fentrol a kozepso 2 szemfoga, ma meg alulrol is "eltunt" az egyik. De nagyon erdekes mert az inyben ott van a fog mar laszik a feherje. Na most remelem, hogy csereli a fogat nem pedig sorra tori itt ki nekem.
Raadasul olyan kis szerencsetlen ettol nem tud rendesen enni.Amugy is egy rossz evo kutyus , de igy hogy nincs foga es mi szarazkajaval etetjuk meginkabb ugy kell beleimadkozni nemi kajat. Imadja a tejtermekeket szoval egy kis tejfollel fel tudom puhitani a kajajat, viszont amennyire imadja a tejtermekeket, amnnyira rosszul emeszti oket. Szoval ilyesmivel csinjan kell bannom. Mit csinaljak? Vegyek nehany konzerves kajat ugyanebbol a markabool amig fogzik?(ha az amiatt tunnek el a fogai egyaltalan) Es meddig fog ez tartani?
Babyboo Creative Commons License 2003.04.30 0 0 19
Frontline-t? fecskendővel? löttyintetted?? Meséld el! :) Hasára?????? És ha lenyalja???
Előzmény: LTuni (17)
Caryota Creative Commons License 2003.04.30 0 0 18
Apropó: kullancs.
Igaz, hogy a macskámban volt (3 db), de a kutyusomban is elő fordul elég gyakran, mire persze észreveszem őket, eléggé terebélyesek. Szóval vettem kullancskiszedő kanalat és ki is próbáltam azon melegében: szenzációs. A 3 kullancsot kb. 1 perc alatt kiszedtem, úgy, hogy a legnagyobb megpróbáltatást a macseknak a lefogás jelentette. És nem nyomorgattam össze a kullancsot.
LTuni Creative Commons License 2003.04.11 0 0 17
Kutyák ide meg oda, az én macskámnak megint kikört egy foga!!!!!!!!!!
Nem is eszik, csak nyammog. Egy incifinci is fogmaradék látszik és piros körülötte. Bizti fáj neki.
Vagy a KUTYA verte ki (olyan durván játszanak néha), vagy más maccs. :(

Kutya: ma löttyintettem rá először F.......... kullancsriasztót (a nyakára) egy fecskendő segítségével. Mit mondjak, a kezemen több maradt, mint rajta, de én voltam a béna. Meg a fecskendő. Aztán ami a kezemen maradt, a hasára kentem.

Előzmény: sip pista (16)
sip pista Creative Commons License 2003.04.04 0 0 16
mi vadmacskákkal barátkozunk. kint laknak az uccán.
bobomami Creative Commons License 2003.04.04 0 0 15
Szióka! Mindjárt kivágnak minket innen, ha itt macskázunk! (Az enyém is hanyatt alszik)
Na, most a kutyákról: a régi ebünk, aki újfunlandi volt, nagyon tudott háton aludni! A fülei pedig felfelé álltak! Olyan édes volt.
A mostani, a vizsla csak az oldalán fekszik, a kezével időnként eltakarja a szemét, mint aki szégyenlős...
Előzmény: LTuni (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!