lanlaf Creative Commons License 2000.01.19 0 0 10
kérdeznék egy pár dolgot...

- Igaz-e, hogy a Matáv off-shore cég, azaz valami adóparadcsomban adózik, és nem Magyarországon?

- Miért nem oldják már fel a Matáv monopóliumát? Mindenki ezt szeretné, miért kell fenntartani?

- A Matáv tudtommal nagyon nyereséges cég, minden évben nagy nyereséget realizál. Miért emel akkor árat? Nem inkább árcsökkentésen kéne törje a fejét? A válasz az, hogy azért emeli, mert megteheti, mert monopólium.

- Nem tudom hogyan kalkulálták a százalékos áremelkedés nagyságát... a percdíjak csökkenése minimális, a havi előfizetési díj emelése viszont nagyon nagy... Ha nem lenne monopólium, most hányan mennének át másik (olcsóbb) telefonszolgáltatóhoz? Gondolom sokan. De nem tehetjük, a monopólium miatt.

- A TV-ben miért mondták, hogy jól járnak az internetezők? Ez baromság. Én eddig is a 150 Ft-os kedvezmény miatt fizettem "csak" havi 6000-7000 Ft telefonszámlát, miközben havi 30000-40000 Ft kedvezményt kaptam a Matávtól (innen látszik, milyen nagyon drága Magyarországon telefonálni...) Tehát a 150 Ft-os kedvezmény marad, és havonta pont annyivel fogok többet fizetni, amennyivel felemelték a havi előfizetési dijakat.... tehát nem járunk jól.
- Miért "hazudják" azt a TV-ben, hogy csak valami 3-4 %-os az áremelés? Ld az előző kérdéseket. A kisnyugdíjasokon kivül, akik a kiscsomagba mennek, mindenki többet fog fizetni, a percdijak csökkenése jelentéktelen.

- Mit tenne a Matáv, ha a magas árak miatt tiltakozásul sokan lemondanák a telefonelőfizetésüket??? Akkor jól hopponmaradnának a megemelt havidíjaikkal... azért emelik ugyanis a havidíjat, mert az biztos bevételi forrás, miközben a magas percdíjak miatt az emberek keveset telefonálnak... A helyes stratégia persze a jelentős árcsökkentés, és a forgalom növelése volna az áremelések helyett.

- Én tehát nem értek egyet a Matáv politikájával. Szerintem a Matáv jó úton halad, hogy az egész szolgáltatási területén az összes előfizetője megutálja, és ha végre vége lesz a monodóliumnak, mindenki másik szolgáltatóhoz akarjon menni.

A lenti hozzászólásokról. Én átköttettem a telefonom a hagyományos analóg központről digitális központra, előtte 33600-tal működött csak, most 40000 körül konnektál, nyertem tehát 1 kilobyte-ot másodpercenként, az átkötés díja pedig ezer forintos nagyságrendbe tartozik. Javaslom mindenkinek, aki még analóg központon van, és a matáv hajlandó átkötni.

Jó volna a fenti kérdéseket feltenni a Matáv egy vezetőjének, ill. a kormány képviselőjének.