BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92530

Azt szerintem senki nem vitatta, hogy a maszkviselés, közösségi távolságtartás, közösségi helyek korlátozása ne működhetne és ne lenne hasznos. Nézzél vissza az első hullámra, hogy különböző országokban mennyire mások voltak a számok pusztán ezen módszerekkel. De itt a társadalom szabálykövető képessége és készsége kulcskérdés.

 

Azokban az országokban ahol a társadalom megértette, hogy akkor most otthon kell maradnia és maszkot kell hordania kevésbé is terjedt a járvány és kevésbé vert oda az egészségügynek.

 

De amióta van oltás és főleg amióta bejött a harmadik meg negyedik hullám és vannak mérhető adatok is az oltás mint módszer hatékonyságáról azóta épeszű ember számára világos, hogy minél magasabb az átoltottság annál lassabban terjed a járvány és annál kevesebben kerülnek kórházba és halnak bele.

 

Ahogy azt is mindenki tudja, hogy ezek nem alternatív megoldások, hanem egymást erősítő megoldások. Vagyis a legjobb az amikor magas az átoltottság _ÉS_ maszkot hord mindenki és mindenki továbbra is kerüli a tömegrendezvényeket.

 

Arra gondolok, hogy a csirkepaprikásnak nem alternatívája a nokedli, hanem a körete... jól lehet lakni persze csak az egyikkel és finom is lehet mindkettő. De a legjobb együtt :)

Előzmény: Hepci (92523)