Keresés

Részletes keresés

nixon70 Creative Commons License 2024.02.09 0 1 5787

Hali!

Itt a topic keresőjében az alábbi hszeket dobta ki:

https://forum.index.hu/Article/showResultList?o=&aq_text=Mika+e05&aq_cre=0&user_id=&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9220477

Nézd már végig, hátha van olyan, amit nem próbáltatok ki.

Előzmény: Mendi László (5786)
r-misi Creative Commons License 2023.11.05 0 1 5699

Szia!

 

Nálam Mika 6EU ugyanezt a hibát dobta. Van benne egy áramlás érzékelő, annak az úszója volt ledugulva.

Óvatosan kell leszedni mert műanyag menetes, nehogy túlhúzd.

 

E05 léghiány hibakóddal megy, ugyanakkor a ventivel sorban van kötve az áramláskapcsoló is....

 

Én cseréltettem TB202 áramkört, ventit, és visszajött a hiba, majd amikor láttam, hogy a venti csatijával sorban van kötve az áramláskapcsoló nem volt kérdés, hogy hol lehet a hiba.

Így elsőnek szédszedtem. Az érzékelő úszóján az apró lyukak 2/3-a letőmödött. Kimostam kitisztítottam és azóta 1x sem jött vissza az E05.

Előzmény: cselez (5695)
cselez Creative Commons License 2023.11.05 -1 0 5695

Nem gondoltam volna, hogy életem egyik legnagyobb hibáját követem el, amikor megvásároltam egy Mika 6 Eu kondenzációs gázkazánnak nevezett ipari hulladékot. Gyakorlatilag csak akkor döglik be, amikor fűteni kell és ott maradsz egy hideg lakásban. Ezt már a második télen csinálom végig és minden reggel úgy ébredek, hogy vajon hidegben kell-e a munkába készülődnöm, vagy van fűtés, hiszen ez csupán a szerencsémen múlik! Szívesen beperelném a gyártó céget! Gyakorlatilag már darabokra szedtem, autószerelőként azért nem vagyok totál hülye a tecnikai dolgokhoz és az elektronika sem áll távol tőlem. Nos a hiba általában E05 A ventillátor vezérlő olyan helyre van beszerelve, ahol a 105 fokos kondenzátorok szétpukkadnak a melegtől! Az egész vezeték köteg meghosszabbításával ezt már kiküszöböltem a kondenzátorokat kicseréltem, de most úgy tűnik a panelra szerelt tápegység döglött meg! Ez egy MAKKAI féle 15V 533mA-es panel táp. ami természetesen (más alkatrészekkel egyetemben) szintén nem beszerezhető! Ha valaki esetleg tud ilyet, vagy véletlenül lenne egy szerelő aki valóban ért a turbó-kondenzációs Mika-hoz, kérem válaszoljon, a pénz már nem számít! Már régen kidobtam volna, de sajnos kémény híjján nem tudom helyettesíteni. Jelenleg elektromos hősugárzóval fűtök! A tápegységről fotót mellékelek, jótanácsként pedig: ha azon töröd a fejed, hogy ilyet veszel, azonnal fordulj pszichológuhoz! Köszönettel :egy totál kiábrándult Mika tulaj

shredlover Creative Commons License 2023.10.17 0 2 5676

Sziasztok! Tegnap indítanám a 2 éves kis Mika 6-EU turbó kazánkámat :) elsőre F37, nem téma feltöltés után viszont E05 ami eddig nem volt. Nézem  a kis Grundfos UPM3 FLEX AS 15-70 szivattyú küzd mint vakond a betonon kb 30 mp-et aztán feladja és újra E05. Felmentem a gyártó oldalára és ezt a kis videót tolta a képembe: https://product-selection.grundfos.com/hu/products/up-oem/upm3-oem/upm3-flex-as-59C95100?pumpsystemid=2196167582&tab=documentation

szóval csak annyi volt a gond, hogy csavarhúzóval meg kellet mozgatni és elindult (zöld LED)

Remélem tudtam segíteni...

Notruf Creative Commons License 2022.12.08 0 0 5596

Sziasztok,

 

van egy MIKA-6E KON kazánunk, ami elindul megy egy darabig (5perc), aztán légtelenít (AP), majd megint megy és legtelenít.. ez megy felváltva.

 

Resetelés után a képen lévő hibakód (?) jelenik meg ez nem E05...

 

Esetleg valakinek valami ötlete?

 

Illetve Leányfalu környéki szerelőt tudnátok ajánlani?

 

Köszönöm!

theBatman Creative Commons License 2022.05.04 0 0 5518

Sziasztok!

Van egy Mika 6eu kazánom.

Ezt a szezont végig hibátlanul üzemelte, viszont mostanában E05 hibakódot ír. Próbálkoztam resetelni, de nem javított.

Itt a fórumon olvastam, hogy az áramláskapcsolóban kereshetem a hibát. Kitisztítottam, bár nem volt túl koszos, majd az itt leírtak alapján ki is vettem ezt a szűrőt, viszont a mágnest benne hagytam. Rá is kellett tölteni a rendszerre, mert folyt ki belőle víz. Mostmár sistergő hangja is van, viszont az alap hiba az E05 hibakód továbbra is fennállt, így kicseréltem a ventilátort. Most 2 napig hibátlanul működött (csak a sistergő hang maradt), de ma napközben újra E05 hibakódot ír.

203-as panel van benne, azt is ki kellene cserélni, az lehet a hiba forrása?

Kérlek segítsetek!

Reeves Keanu Creative Commons License 2022.04.12 0 0 5510

Sziasztok! Egy órája fentebb állítottuk a termosztátot magasabb hőfokra és a Mika kazánunk E05 hibakódot ír ki azóta. Néztem, hogy az E05 hiba"léghiány kapcsoló nyitvamarad".Van mód rá, hogy ezt itthon rendben tudom hozni? Vagy meg kell várnom még kiér egy szerelő, mert az egy éves gyerekkel nem szívesen maradnék fűtés nélkül addig. A válazokat előre is köszönöm.

Milko2014 Creative Commons License 2022.03.04 -1 0 5489

Sziasztok! 

Egy Mika 6eu kazán van nálam 3 radiátorral és egy törölközőszárítóval! 

Beüzemeléskor a szaki nem mosta át a rendszert, sima víz van benne.

Eddíg üzemelt gond nélkül, viszont 3 hónapja elkezdett szarakodni a rendszer: a távolabbi radiátorok nem igazán akartak átmelegedni a tetejük meleg volt az aljuk hideg a visszatérő ág csövei hidegek voltak, valamint, ha kézzel megfogtad őket, érezhetően rezonáltak. 3 napja elkezde dobálni az E05 hibakódot és egyre sűrűbben leállt!

Tegnap este végképp feladta! A szerelő 3 hete ígérgeti, hogy jön, de valahogy nem akar ideérni a gyerekre meg nincsen fűtés!

Tudtok esetleg valakit aki SOS-ben megnézné a rendszert, átmosná, beszabályozná és a megfelelően adalékolt folyadékkal feltöltené a rendszert? (Tudom, ilyenkor ez az álmodj királylány kategória, de hátha) Szolnokon lenne a munka!

Előre is köszi!

Üdv! 

AirM Creative Commons License 2021.11.17 0 1 5338

Sziasztok! Hátha valakinek segít.

 

Felszerelés után pár hétig ment úgy a mika, hogy nem kellett hozzányúlni. Volt utána egy nagy spórolási akcióm, elzárogattam / lejjebb vettem néhány radiátort, akkor E05-tel leállt párszor. Gyanús volt, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, úgyhogy visszaállítottam, akkor megint üzemelt pár hétig viszonylag jól, de néhány naponta kidobta az E05-öt. Annyira nem fájt, mindig újraindítottam, gondoltam, majd később foglalkozom a hiba okával.

 

Hanem nemrégiben teljesen behalt a cucc, E05 és ötpercenként leállt. Lavender-nek volt hasonló hibajelensége az egy hónappal ezelőtti beírások közül. Aztán még E01 is volt néhányszor, de az E05 volt a konstans.

 

Na lényeg a lényeg h szerintem mindkettő fenti eset az ÁRAMLÁSRA volt visszavezethető. Mint némi gázszerelői segítséggel rájöttem, amikor felraktam a cuccot és reflexből ráhúztam a gyári laza hollanderekre, a kazánból kijövő ág elején a 1/2-ről 3/4-re bővítő kanyaros elemet (ami csak egy nyeszlett festett rézidom) valahogy sikerült eldeformálnom. Mióta kivettem a deformált elemet, azóta egyébként lassabban fűti fel a vizet, ami ha jól értem, azt jelenti, hogy megszűnt a "torlódás" a kör elején, nincs többé az, hogy a kazánban levő víztér kisebb (=gyorsabban melegszik), de a szűkülés miatt az előremenő csőbe kevés melegvíz jut. Gondolom, itt a szűkülés miatt valahogy túlfűtötte magát a szűkülés előtti részen és valahogy nem bírta a gázszett.

 

Szóval: áramlási akadály okozhat szerintem ilyen E05 jellegű hibákat. Tegnap kivettem a deformálódott elemet, azóta nincs hiba.

 

jani vagyok Creative Commons License 2021.03.03 0 0 5094

Sziasztok. 

 

Azt hiszem elálitottam az mika 6 vezérlő panelját.

 

E05 hiba kód volt aztán egy resettel ideiglenesen megoldodott, de később vissza jött. Aztán mondta egy szerelő, hogy ellenőrizzem a nyomás aztán össze vissza nyomkodtam azóta f37 hiba van és semmire nem reagál(k3 ésk4 et nyomtam egyszerre és tesztüzembe lépett). Viz nyomás jó tettem be 1 mérőt .Ötlett ?

ntom2020 Creative Commons License 2021.02.12 0 0 5057

Sziasztok.

Adott egy mika 6  eu. kazán.

3 éves.

Ebben a szezonban néha e05 hibát ír.  Ez csak olyan esetben történik, ha 22 fok alá esik a vízhőmérséklet. Begyújt egy pillanatra, de a ventillátor nem idul el, pár másodperc múlva újra próbálja,  egy pillanatra megintul (1mp)  a ventillátor, meg a láng is megjelenik majd leáll. 

Ha kihúzom konnektorból majd bedugom, akkor 2. 3. próbálkozásra elindul rendesen. Mi a tapasztalat, mi szokta okozni ezt a problémát?

Előe is köszi a segítséget.

 

Ákos70 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 4989

Sziasztok. Mika 6eu kazánom E05 kóddal megállt. 2 napja már csinálta, akkor egy reset után indult, ma már nem segített. Egy oldallal lejjebb olvastam,  hogy a vízkörbe épített érzékelő is okozhat, ennek a vezetékeit összezártam, a hiba megmaradt. A dobozban lévő vezérlő már az újabb, 203-as. Vezetékszakadást nem láttam. Ez a vezérlő is hajlamos meghibásodásra, vagy inkább a ventillátor?

tasim Creative Commons License 2020.12.29 0 0 4940

Sziasztok!
Nekem Mika 6eu váltószelepes kazánom van. E05 hibára állt ki rendszeresen a pár hónapja beüzemelt gép.

Mivel a beüzemelő majdnem csak 1 hónap múlva tudott volna kijönni, ezért attis711 és még néhány felhasználó hozzászólása alapján kitisztítottam a képen látható áramlásmérőt/áramlás kapcsolót(mindkét megnevezéssel találkoztam). Ezután hibátlanul üzemelt.

Itt az okozza a problémát, hogy belseje rostaszerű és fennakadnak benne a szemcsék, ettől pedig eldugul és csökken az áramlás.

Az lenne a kérdésem, hogy erre mi lehetne a végleges megoldás?

attis711 te hová építettél be szűrőt és hogyan? Tudnál ebben segíteni?
Esetleg egy teljes rendszermosással nem fordulna többet elő a dolog?

Előre is köszönöm a segítséget.

Előzmény: attis711 (4892)
Zolas22 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 4851

Sziasztok. Segítség kellene új mika beépitése E05 hibakód. 203 panel cserélve ventilátor megy. 

Golyó1903 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 4601

Üdv.

 

Először is azt szeretném írni hogy a Mika 6 eu-nál az E05 hibakód esetében ha a vízhőfok gyorsan emelkedik a megadott értékre (pl:60-65 fok) és utánna lehűl, kidobja a hibakódot először ajánlatos megnézni az áramlásmérőben a szűrőt ( főleg ha fel van szerelve törölközős szárító radiátor) mert az képes eldugulni és ugyanazt az E 05 hibakód jelzi. A másik dolog, nekem 42 nm nappalli padlófűtéssel ill.  másik 2 helyiség 1-1 db radiátorral üzemel róla. A felfűtési idő egy kicsit hosszabb mint egy nagyobb teljesítményű kazánnal, de a célnak pont megfelel. Én egy 3 járatú szeleppel+ termofejjel oldottam meg.

Gipszkarton Szerelő Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4593

Jo estét kis segitéget szeretnék kérni .. mika 6 eu készülékem van

1.5 eves .. és ma màr napi 2 x er E05 hiba kod és ujra kell inditanom 

szeretnék valami tel szamot szerelőt aki megnézni nekem

Bp. Lakunk. Sos.. köszönöm valaszokat

fenyoman Creative Commons License 2019.12.18 0 0 4521

Sziasztok!

Az lenne a problémám,hogy a Mika 6 EU kazánom naponta többször is leáll fűtés közben.Kikapcsol a ventilátor,elalszik a láng.A keringető megy csak.

Majd kb.1 perc múlva magától újraindul.Ezt van hogy 5-szőr is megcsinálja egy nap,de van hogy napokig semmi gond.

Ma jöttem haza munkából,és állt a fűtés.A kijelzőn az E05 hiba világított.Reseteltem és most megint működik.

Megnéztem a hibát és a léghiány kapcsoló nem zár megadott időn belűl.(30mp)

Hol található ez a léghiány kapcsoló,mert a kazán rajzán nincs feltüntetve.Legalább is én nem találtam.

Kimi12345 Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2989

Üdv mindenkinek! Vásároltam egy Mika 6e típusú gázkazánt. Be lett üzemelve, tökéletesen is működne, de elég sokszor előjön nekem is az "E05" hibakód... Olvastam róla, hogy másnak is van vele ilyen problémája. Az volna a kérdésem, hogy tudja e valaki közülünk, hogy ez mitől van pontosan, esetleg hogyan lehetne ezt a hibát orvosolni? Válaszokat előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!