Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Ha nem érdekel,ne foglalkozz velük! Azok az én csapongó gondolataim! Neked azok úgy is magasak,mint bacilusnak a zongorapedál! ;-DDD Ha pedig érdekel,kérdezz bizalommal! Mekkeressük a közös "platformot",;-)
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) ma, 2026. szeptember 1-jén több helyszínen hajtott végre kutatásokat a Fidesz-kormány Kulturális és Innovációs Minisztériuma által Balásy Gyula cégeitől túlárazottan vásárolt kismotorok ügyében, amit az Átlátszó tárt fel. A bizonyítékok beszerzése érdekében a nyomozók szerződéseket, dokumentumokat és elektronikus adatokat foglaltak le, valamint kihallgatásokat végeztek az ügyben érintett cégeknél. A kismotorok túlárazását az Átlátszó tárta fel: 2025. decemberében megírtuk, hogy a közpénzből vásárolt játékokat fideszes politikusok osztják ki a bölcsődékben, egyfajta kampányakcióként az országgyűlési választás előtt. Közadatigényléssel pedig kiderítettük, hogy a kismotorokat háromszoros áron vette a Fidesz-kormány Balásy Gyula cégeitől: darabonként nagyjából 15 ezer forintért, holott egy ilyen játékmotor 5 ezer forint körül kapható a boltokban. A Tisza-kormány szociális és családügyi miniszterének feljelentése alapján 2026 júniusában indult büntetőeljárás a KR NNI-nél hűtlen kezelés gyanújával.
Tehát:Megint a felét sem fogtad fel annak,amit írtam,de azonnal személyeskedésbe váltasz,gondolkodás,vagy kérdezés helyett!;-(
És igen!Ő volt talán legtovább Orbán körül,aki nem járatta le magát,nem vált láthatóan mocsokká!Igaz,láthatóvá SEM nagyon! Erre írtam én,hogy "szürke eminenciás" Ha a rá abszolút jellemző táskát nem ismered,akkor kérdezz!
És ha nem tudod pontosan,hogy mi a terve(ÉN NEM TUDOM!) maradni,vinni tovább az ORSZÁG pénzügyeit,vagy maradni és az árokból FIDESZkedni,akkor te IS csak kérdezz,úgy mint én,ne pedig szenyálj!!!
Ha pedig konkrétan TUDOD,akkor mesélj,de AKKOR SE szemétkedj! Egyszerű a recept ugye?
Főzhetsz,kutyulhatsz amit akarsz,de NE SZEMÉTKEDJ,!(aztán hívhatjuk személyeskedésnek is---bőven lefedi mindkettőt)
Mire az emberem kiállítja az összes papírt az előállításról, felveszi a sértettek vallomását, végez a papírmunkával, a rohadék cigány már otthon vigyorog!
Tiszaros kormányunk belelendült a mindenkit becsukunk elszámoltatunk akcióba !
Lenne egy ötletem nekik ha már az Orbán kormánynak ez " nem sikerült " !
Fékezzék már meg az egyre nagyobb bűnözési hullámot Magyarországon !
Kérdezzék meg a Mi Hazánkat ők mit javasolnak erre !
Legnagyobb probléma nálunk a " cigánybűnözés " !
Napi szinten van 4-5 amit nyilvánosságra hoznak de ez csak a napi esetek töredéke !
Pl. Szolnok a minap amikor 5 tagú banda minden indok nélkül támadt az utcán egyedül levő emberekre és leütötték kirabolták !
A hangadó felbújtó a bandában egy 12 éves kölök volt !
Sükösdön egy 65 éves ember nyugdíját rabolta el egy lény aki az öreg mindkét csuklóját megharapva jutott hozzá a táskájához és nyugdíjához ! Ez már hasonlít az állati motívumokhoz !
Most Visegrádon egy 16 éves etnikum betört egy üzlet raktárába és ásványvizeket meg söröket lopott ! Majd vissza menve ugyanoda feszítővassal autóemelővel stb. próbálta a bolt ajtaját kifeszíteni de elmenekült a riasztó miatt !
Szerencsére a rendőrök 5 óra alatt elfogták !
A problem csak az a magyar " igazságszolgáltatásban " , hogy figyelembe veszik a " nehéz gyerekkort " meg , hogy megélhetési bűnöző , fiatalkorú és egyéb zagyvaságokat !
Közröhej , hogy az enyingi cigánygyerek 2 hónapos jogsival Székesfehérváron halálra gázolt egy biciklist a 40km-es sebességkorlátozás ellenére 100 km/ó sebességgel , ráadásul fejreállt a Mercedes AMG CLA 35 autóval ami használtam 18 , újonnan 25 millió forint !
A kiscsákó nincs sitten hanem szabadlábon köszönhetően az impotens magyar bíróságnak !
A NAV-ot már nem is emlegetem a mostani mindenkit átvilágítunk honnan van a pénz akcióban !
Miki! Felesleges szócséplés az " Ö ennyiért vette"... példák sorolása, mert a lakásárakat alapvetően befolyásolja, hogy melyik településen, milyen környezetben, milyen jellegű és szerkezetű stb:...
Biztosan tőled is többet tudok róla, mivel tucatnyi ismerősömnek mint lakásvásárlónak segítettem Budapesten és itt a három Észak-keleti megyében a lakások kiválasztásában és tisztában vagyok az értékekkel és az árakban egyaránt!
A másik, hogy közel negyedmillió lakásvásárlót nem kellene egy kalap alá venni, meg "burzsuj" kategóriába sorolni, mert egyéne válogatja, hogy milyen lakást tud megfizetni, meg hogyan teremti meg a vételárat, vagy annak beugró részletét.
Gondolj bele, hogy mekkora különbség egy életen át bérleti díjat fizetni, vagy a saját tulajdon vásárlásodat törleszteni! Mindkét verzió más-más életvitelt jelent!
Zsigerből nem bírod megállni, hogy ne szarozd le a Tisza kormányban és a nemzetközi pénzvilágban is elismert pénzügyi szakembert Varga Mihályt, mert éppenséggel a Fidesz kormány tagja volt!
Ez nem szemétkedés, csak nem bírsz szembenézni a valósággal, de ez már legyen a te bajod!
Majd a szülők is vesznek fel kölcsönt! Nem is értem, hogy ezt a szót, miért nem "költsön"-nek hívják? :-)
Egyébként az orbánék verték fel az ingatlan árakat, és utána találták ki a választások előtt a kedvezményes kamatozású kölcsönöket a fiataloknak. Egy barátom akkor árulta a megörökölt ingatlanát a testvérével. A kezdő ingatlan ár 25 millió volt, de az öccse kivárt. Végül 48 millióért ment el a lakás, egy panelban. És láss csodát! Kölcsönt vett fel a vevő, kedvező kamatost! Szóval, ne menjetek a Dunának, ha közelebb van a Tisza!
Ui.: A barátom, még most is véresszájú fideszes! Csak ő megtanult velem szemben disztingválni ;-)
Lassan, de kirajzolódik, hogy melyik miniszter mire képes, Gajdos László és Lőrincz Viktória megy a levesbe!
A Magyar Közlönyben hétfő este megjelent kormányrendelet szerint Ruff BálintMiniszterelnökséget vezető miniszterhez kerül a Védelmi Igazgatási Hivatal és a Nemzeti Információs Központ irányítása, így a kormányból ő lesz az, aki a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felel. Az előző kormányban ez Rogán Antalfeladata volt.
Nem kerül azonban hozzá valamennyi szolgálat: az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat továbbra is a Belügyminisztériumnál marad, az Információs Hivatal pedig a Külügyminisztériumhoz tartozik.
Ruff emellett átveszi az igazságügyi minisztertől a Magyar Közlöny kiadásával és a jogszabályok kihirdetésével kapcsolatos feladatokat is.
Bóna Szabolcs is több területet kapott
Bővült Bóna Szabolcs agrárminiszter hatásköre is. Hozzá kerül a lósport felügyelete, valamint a mezőgazdasági haszonállatok jólétével kapcsolatos hatósági feladatok – olvasható a HVG összefoglalójában. Ez utóbbi Gajdos László, az élő természetért felelős miniszter hatáskörének szűkülését jelenti.
Bóna emellett átvesz bizonyos élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi feladatokat Kapitány István gazdasági minisztertől, valamint az uniós közös agrárpolitikához kapcsolódó jogköröket Lőrincz Viktória vidékfejlesztési minisztertől.