Üdv.
Itt is felteszem a kérésemet, hátha....
Hátha vannak itt olyan ARISTON hozzáértők vagy saját tapasztalattal bírók akik hátha a segítségemre tudnak lenni.
Egy nem rég beüzemelt Ariston Cares S fűtő kazánhoz szerettem volna bekötni egy gyári külső hőm. érzékelőt ami állítólag jó hozzá...hogy a fogyasztásom jobb-takarékosabb legyen.
a cikszáma: 3318588 ez tényleg jó hozzá és kéne vele, hogy üzemeljen?
A gépkönyv szerinti leírásnak megfelelően a bekötés megtörtént 0.5mm2 vezetékkel az SE csatlakozóra bedugva.
Amikor visszakapcsoltam a kazánt akkor neki álltam a gépkönyv szerinti perifériák vagyis a külső höm. érzékelőt beállítani a leírtakat követve, ahogy az a könyvbe szerepel ....224-421-422-423.
sajnos biztonsági hibára kidobta a Err 411 hiba kódot ami azt jelenti ,hogy nem érzékeli a szoba termosztátott 411 1. szobai érzékelő nem elérhető
Olvastam olyan posztokat nem itt hanem az F-en ,hogy ha van küls. höm. érzékelő akkor nem kell-feltétlen ,hogy a termosztát be legyen kötve. Nosza kihúztam a TA1-ből a csatlakozót ,akkor meg a 114 kódot dobta ki : külső hőmérsékelt nem áll rendelkezésre 114 Külső érzékelő nyitott kör/ zárlatos
Szóval így jártam ,és erre a problémámra keresek megoldást itt.
Már sok féle variációt kipróbáltam de egyik se vált be .