Keresés

Részletes keresés

kis-pista Creative Commons License 2025.02.15 0 0 7

Üdv.

Itt is felteszem a kérésemet, hátha....

Hátha vannak itt olyan ARISTON hozzáértők vagy saját tapasztalattal bírók akik hátha a segítségemre tudnak lenni. 

Egy nem rég beüzemelt Ariston Cares S fűtő kazánhoz szerettem volna bekötni egy gyári külső hőm. érzékelőt ami állítólag jó hozzá...hogy a fogyasztásom jobb-takarékosabb legyen.

a cikszáma: 3318588 ez tényleg jó hozzá és kéne vele, hogy üzemeljen?

A gépkönyv szerinti leírásnak megfelelően a bekötés megtörtént 0.5mm2 vezetékkel az SE  csatlakozóra bedugva.

Amikor visszakapcsoltam a kazánt akkor neki álltam a gépkönyv szerinti perifériák vagyis a külső höm. érzékelőt beállítani a leírtakat követve, ahogy az a könyvbe szerepel ....224-421-422-423.

sajnos biztonsági hibára kidobta a Err 411 hiba kódot ami azt jelenti ,hogy nem érzékeli a szoba termosztátott 411 1. szobai érzékelő nem elérhető

Olvastam olyan posztokat nem itt hanem az F-en ,hogy ha van küls. höm. érzékelő akkor nem kell-feltétlen ,hogy a termosztát be legyen kötve. Nosza kihúztam a TA1-ből a csatlakozót ,akkor meg a 114 kódot dobta ki : külső hőmérsékelt nem áll rendelkezésre 114 Külső érzékelő nyitott kör/ zárlatos

Szóval így jártam ,és erre a problémámra keresek megoldást itt.

Már sok féle variációt kipróbáltam de egyik se vált be .

bbzoli Creative Commons License 2025.02.07 0 0 6

Kedves PeteedIP!

Nekem most 5 éves a kazánom, pont ugyanezt a zúgást csinálja. Neked hogy oldódott meg a probléma?

Válaszod előre is köszi!

Előzmény: PeteedIP (4)
hulman Creative Commons License 2022.09.01 0 0 5

Baxi Nuvola 240FI kazán melegvíz. Ha a termoszt készítéskor kattog nehezen gyújt be. Ha a termosztátot magasabb hőfokra állítom miközben kattog, akkor elindul. Vajon mi lehet a gond? köszönöm a válaszokat!

PeteedIP Creative Commons License 2021.05.04 0 0 4

Sziasztok! Van egy Bosch Condens 3000-es kazánom, ami újabban rettenetesen búg, a gyújtás utáni 10-20 másodpercben. Utána magától megszűnik. Pontosabban, közvetlenül a begyújtás utáni magasabb hőfokon még nem zúg, de utána szinte egyből elkezd lemodulálni, na ekkor kezdődik a zúgás. Érdekes módon, télen ezt nem tapasztaltam, lehet, hogy nem tudott annyira lehűlni a víz, hogy ez a zúgás létrejöjjön. (időjáráskövető szabályzó vezérli, ilyenkor alacsony hőfokon üzemel)

A ventilátor jó, nem az zúg. Próbáltam a thermoszelepeket is teljesen kinyitni, hátha a jó idő miatt túl sok zárt el, ez sem a probléma. Nyomás is jó. Keringető szivattyút is próbáltam már minden fokozaton, attól sem változott semmi.

Lehet, hogy a hengeres hőcserélő vízkövesedett el? 5-6 éves kazán. 

Itt hallható a hang. https://photos.app.goo.gl/xn7J2cvGmoN1bqJ16 A végén magától hallgatott el, nem attól, hogy a ventilátorhoz értem.

Mi lehet a gond? 

Köszönöm a válaszokat!

Z0l0n Creative Commons License 2020.04.21 0 0 3

Köszi a tippet!

Előzmény: Replay (2)
Replay Creative Commons License 2020.04.20 0 0 2
Előzmény: Z0l0n (1)
Z0l0n Creative Commons License 2020.04.19 0 0 1

A váltószelep testet cserélték az elektronikus fejjel együtt, és a hőcserélő is új.

Előzmény: Ordas (0)
Ordas Creative Commons License 2020.04.19 0 0 0

Ez egy váltószelep peoblémának tűnik. Hivatalosan 60-80 ezer a cseréje

Z0l0n Creative Commons License 2020.04.19 0 0 topiknyitó

Válaszotokat/tippeiteket köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!